چاره‌اندیشی درباره شرایط بازار نفت در نشست غیررسمی اوپک‌پلاس

برخی وزیران نفت و انرژی کشور‌های امضاکننده توافقنامه همکاری اعضای اوپک و غیراوپک برای چاره‌اندیشی درباره شرایط بازار نفت یک نشست غیررسمی از طریق ویدیوکنفرانس برگزار کردند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دبیرخانه سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) وزیران نفت و انرژی حاضر در نشست غیررسمی کشور‌های عضو و غیرعضو اوپک حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) موسوم به اوپک پلاس از ابتکار محمد عرقاب، وزیر انرژی و معادن الجزایر و همزمان رئیس دوره‌ای اوپک برای برگزاری این نشست غیررسمی از طریق وبینار برای بررسی اوضاع بازار‌های جهانی نفت خام استقبال کردند.

اعضای حاضر در این نشست غیررسمی از طریق ویدیو کنفرانس همچنین تصمیم تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک در دهمین نشست فوق‌العاده وزارتی اوپک پلاس از طریق وبینار را در تاریخ ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین) برای کاهش عرضه نفت در سه مرحله که از یکم ماه مه (۱۲اردیبهشت) اجرایی می‌شود، با اهمیت برشمردند.

وزیران نفت و انرژی کشور‌های حاضر در این نشست غیررسمی بر تعهد خود به اجرای توافق کاهش عرضه اوپک‌پلاس تاکید کردند.

اعضا همچنین از رئیس دوره‌ای اوپک خواستار تداوم برگزاری منظم چنین نشست‌هایی برای مشورت درباره شرایط بازار‌های جهانی نفت خام شدند.

 وزیران نفت و انرژی کشور‌های عضو و غیرعضو سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) در دهمین نشست فوق‌العاده خود از طریق وبینار سرانجام پس از پذیرفتن گزینه کاهش تولید روزانه ۱۰۰ هزار بشکه‌ای مکزیک و موافقت این کشور آمریکای شمالی برای حضور در این توافق، بر سر کاهش تولید روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ای در ماه‌های مه و ژوئن به توافق رسیدند.

خط پایه و مبنای محاسبه تولید برای همه کشور‌های حاضر در این توافق به جز عربستان و روسیه ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی تعیین شد، در حالی که مبنای محاسبه تولید برای روسیه و عربستان روزانه ۱۱ میلیون بشکه در نظر گرفته شده است.

کشور‌های ایران، لیبی و ونزوئلا همچنان از این توافق کاهش تولید که قرار است از یکم ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۲ اردیبهشت‌ماه ۹۹) اجرایی شود، مستثنا هستند.

مکزیک تنها مخالف نحوه تخصیص سهمیه کاهش تولید در نهمین نشست فوق‌العاده اوپک پلاس در روز پنجشنبه (۲۱ فروردین‌ماه) بود، بر این اساس مکزیک در این توافق روزانه ۱۰۰ هزار بشکه (آمریکا به جای مکزیک روزانه ۳۰۰ هزار بشکه از تولید خود می‌کاهد) تولید خود را کاهش می‌دهد.

اوپک‌پلاس از ۱۳ کشور عضو اوپک و ۱۰ کشور غیرعضو این سازمان (روسیه به علاوه ۹ تولیدکننده دیگر نفت) از سال ۲۰۱۷ میلادی با همکاری یکدیگر به‌منظور بهبود شرایط بازار‌های جهانی نفت‌خام، رشته‌ای از توافق‌های کاهش تولید را اجرا کردند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار