سیب، یکی از سلامت بخش‌ترین خوراکی‌ها

سیب میوه‌ای است بهشتی، سرشار از ویتامین‌های آ، ب، ث و پتاسیم که در درمان‌های طبیعی یا طب نتروپتی، دارویی برای پیشگیری از بیشتر امراض شناخته شده است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان،از زمان‌های گذشته مردم جهان علاقه‌ی فراوانی به میوه‌ها داشتند، طبق نظر مورخان، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آنجا این میوه‌ی با ارزش و مفید به نقاط دیگر جهان منتقل شده است، سیب یکی از میوه‌هایی است که قبل از دیگر میوه‌ها شناخته شد، تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خورده است، سیب دارای انواع بسیار متفاوتی است. مواد مغذی موجود در یک سیب به اندازه‌ی آن بستگی دارد، نه نوع آن.

سیب دارای خواص دارویی و درمایی زیادی است که در این مطلب به نکاتی از آن اشاره می‌شود.

سیب، یکی از سلامت بخش‌ترین خوراکی‌ها

سیب در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است

با استفاده از سیب می‌توان ناراحتی‌های شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماری‌های پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانه‌های آن‌ها را کاهش داد.

لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B۲)، ویتامین C و A، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم می‌باشد.

سیب فشارخون را منظم می‌کند

خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون می‌شود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین می‌آورد.

سیب برای دندان‌ها و لثه‌ها مفید است

اسید‌های موجود در سیب، هنگام جویدن باکتری‌های دهان را از بین برده و دندان‌ها و لثه‌ها را تمیز می‌کنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می‌دهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندان‌ها و لثه‌ها را پاک کرده و فساد دندان و بیماری‌های لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماری‌های لثه رنج برده‌اند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامین C بهره‌مند شوند.

مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندان‌ها می‌گردد. مینای دندان را محکم‌تر می‌سازد و از جرم گرفتن دندان‌ها پیشگیری می‌کند.

اسید‌های موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتری‌کش بر دندان‌ها و لثه دارند. پژوهش‌های علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته‌ی یک عدد سیب‌ترش حدود ۹۰ درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می‌روند.

جویدن سیب، عضلات فک را قوی‌تر می‌سازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویه‌ای ساده و طبیعی محسوب می‌شود.

سیب، یکی از سلامت بخش‌ترین خوراکی‌ها

سیب از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری می‌کند

یکی از بیماری‌هایی که به‌طور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) و الکل بروز می‌کند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان می‌شود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامه‌ی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. هم‌چنین سیب میوه‌ای بسیار باارزش است؛ چرا که هم‌چربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره می‌گردد.

سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می‌شود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسید‌های ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش می‌یابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه می‌گردد.

سیب برای حافظه و مغز مفید است.

سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کار‌های فکری انجام می‌دهند مفید می‌باشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت می‌کند.

سیب اثر آرام بخش دارد

دم کرده‌ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامین‌های گروه B، منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. هم‌چنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت می‌شود.

سیب، یکی از سلامت بخش‌ترین خوراکی‌ها

سیب به قلب سلامتی می‌بخشد

سیب از معدود مواد غذایی است که کاملا بدون کلسترول بوده و به کاهش میزان کلسترول خون کمک می‌کند. سیب نه تنها به وعده غذایی شما هیچ کلسترولی نمی‌افزاید بلکه حتی این ماده مضر را ازخون شما می‌زداید. یک چهارم سیب تشکیل شده است از ماده‌ای به نام پکتین که فیبر محلولی است که میزان کلسترول Ldl خون را از طریق کاهش جذب چربی کاهش می‌دهد. هم زمان پکتین میزان کلسترول Hdl یا همان کلسترول خوب بدن شما را که برای مصارفی همچون تولید هورمون‌ها مورد نیاز هستند افزایش می‌دهد. افزایش سطح کلسترول خوب منجر به کاهش خطر بیماری‌های قلبی می‌شود.

سیب قند خون را پایین می‌آورد

سیب خبر خوبی برای افراد مبتلا به قندخون بالا (دیابت)، قند خون پایین (هیپوگلیسیمیک) و دیگرانی است که به شدت نسبت به افزایش یا کاهش میزان قند خون خود حساس هستند. مقدار بالای فیبر غذایی موجود در یک عدد سیب باعث می‌شود که قند خون یا همان گلوکز خون ثابت بماند و به هر جال وجود ثبات در میزان قند خون بر اشتهای شما نیز لگام می‌زند.

سیب از عفونت پیشگیری می‌کند.

بررسی نشان می‌دهد آن‌هایی که بیشتر سیب می‌خورند کمتر دچار سرما خوردگی یا عفونت‌های قسمت‌های فوقانی دستگاه تنفسی شده و عموماً کمتر بیمارمی شوند. برخی بر این باورند که اب سیب ویروس‌های عفونتزا را می‌کشد.

مصرف سیب به هضم کمک می‌کند.

سیب سرشار از “فیبر” عنصر زبرینه‌ای است که باعث می‌شود همه چیز به روانی در دستگاه گوارش حرکت کند. یک سیب متوسط ۹ تا ۱۰ گرم فیبر داشته بخش قابل توجهی از ۲۰ تا ۳۵ گرم نیاز روزانه بدن ما را در این مورد تامین می‌کند.

گاز زدن سیب برای لثه‌ها خوب است

جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می‌دهند که ذرات غذای مانده در پشت لثه‌ها و دندان‌های شما را پاک کند و فساد دندان و بیماری لثه‌ها را از شما دور سازد. حتی کسانی که قبلاً از بیماری‌های مزمن لثه رنج می‌برده اند خواهند توانست از منافع ناشی از ویتامین سرشار موجود در سیب – ویتامینی که از حساسیت لثه‌ها و دندان‌های آن‌ها می‌کاهد- برخوردار شوند.

سیب از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند

سیب حاوی کافئیک شیمیایی یا اسیر کلوروژنیک می‌باشد. مطالعات به انجام رسیده بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این ترکیب می‌تواد به عنوان یک ضد سرطان عمل کند.

سیب سرشار از ویتامین است

سیب سرشار از ویتامین‌های E، B۱۲، B۲، B۱، A و K، اسید پانتوتونیک، نیاسین، بیوتین، اسید فولیک و کولین است. مقادیر این ویتامین‌ها در انواع گوناگون سیب متفاوت است. پوست سیب حاوی کاروتن می‌باشد. تقریباً نیمی از ویتامین C در پوست سیب وجود دارد و سیب‌های کوچک در مقایسه مقدار بیشتری پوست دارند. انواع سیب منابع بسیار خوبی برای تأمین ویتامین C محسوب می‌شود. سیب دارای مقدار بسیار ناچیزی ویتامین K است.

در برنامه غذایی خود سیب را قرار دهید

میوه رسیده سیب دارای ۸۰ درصد قند است و میوه‌ای مناسب برای افراد دیابتی است، چرا که برای سوختن نیاز زیادی به انسولین ندارد.

در پوست سیب، ویتامین‌ها و املاح زیادی از جمله تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین ث، فسفر و …. وجود دارد. پس به جای مصرف کپسول مولتی ویتامین از سیب استفاده کنید.

برای رفع یبوست‌های مزمن در مدت ۱۵ روز، روزانه ۳ عدد سیب را به صورت صبح ناشتا، قبل از نهار و قبل از خواب میل کنید.

دم کرده پوست درخت سیب می‌تواند تب مالاریا و تب‌های صفراوی را به خوبی تحت کنترل در آورد.

کسانی که بیماری نقرس دارند و افرادی که اسید اوریک خونشان افزایش می‌یابد بدون تردید با مصرف روزانه ۴ عدد سیب با پوست، مانع تشکیل اسید اوریک شوند.

روزانه مصرف یک استکان از افشره سیب مانع هر نوع گرفتگی صدا می‌شود.

افرادی که متحمل رژیم‌های غیر اصولی و سخت و پروتئینی می‌شوند، دچار نوعی مشکل متابولیکی به نام کنواسیدوز می‌گردند. مصرف روزانه ۳ عدد سیب به راحتی این عارضه را بر طرف می‌نماید.

اگر لک صورت شما با درمان‌های پوستی درمان نشده، به احتمال زیاد مربوط به بیماری‌های کبدی می‌باشند. در این گونه موارد به مدت ۴۵ روز هر صبح ناشتا ۲ عدد سیب را با پوست میل کنید به شرطی که تا ۲۰ دقیقه بعد از آن صبحانه میل نکنید.

اگر دچار ناراحتی عفونی و روده‌ای می‌باشید از دم کرده برگ سیب استفاده کنید. مقدار ۱۲۰ گرم برگ سیب را در یک لیتر آب به مدت ۵ دقیقه دم کنید و روزانه یک فنجان از آن را میل کنید.

اگر اشتها ندارید همیشه سیب را بو کنید.

انتهای پیام/ د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.