واعظی:

فاصله گذاری اجتماعی راه مطمئن‌تری از قرنطینه است/ اقدامات دولت برای مهار کرونا در چارچوب مشاوره با متخصصان

رئیس دفتر رئیس جمهور با دفاع از برنامه گسترده دولت برای مقابله با بیماری کرونا، تاکید کرد که رئیس جمهور و دولت در حفظ و حراست از جان و سلامت مردم، از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود واعظی  رئیس دفتر رئیس جمهور با دفاع از برنامه گسترده دولت برای مقابله با بیماری کرونا، تاکید کرد که رئیس جمهور و دولت در حفظ و حراست از جان و سلامت مردم، از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.

محمود واعظی روز جمعه در گفت و گویی با پایگاه اطلاع رسانی دولت و در پاسخ به این پرسش که برخی سیاسیون انتقاد کرده اند چرا دولت از ابتدا، سیاست محدودسازی را اجرا نکرده است، گفت: در این موضوع، دو سه نکته باید لحاظ گردد.

او اظهار کرد: نکته اول این است که در مهار ویروس کرونا، الگوهای محدودسازی، چندین نوع بوده که قرنطینه یکی از آنهاست و هنوز هم هیچ کس به طور قطعی نمی تواند تایید کند که قرنطینه سنتی، راه حل قطعی و دقیق این ماجرا است.ر

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به سیاست قرنطینه سازی در برخی کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا ، فرانسه و انگلستان افزود: گفته می شود اجرای سیاست قرنطینه و بهره گیری از قوه قهریه ، دستکم در این سه کشور اروپایی، موفق نبوده و به جای استفاده از قوه قهریه، بحث فاصله گذاری اجتماعی مبتنی بر رفتار مدنی راه مطمئن تری از قرنطینه و استفاده از قوه قهریه است.

واعظی خاطرنشان کرد: دولت برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، بسیار سریعتر و گسترده‌تر از کشورهای دیگر، مدارس ، دانشگاه‌ها ، اجتماعات مختلف و مراکز عمومی غیرضروری را تعطیل کرد وکارکنان حاضر در ادارات را به یک سوم تقلیل داد و سیاست حضور گردشی کارمندان در ادارات را اجرا کرد.

او با بیان اینکه دولت همچنین به کارمندانی که دارای بیماری های زمینه ای و یا سن بالاتر بودند امکان داد که سر کار نیایند، گفت: تمامی اقدامات گسترده ای که دولت برای مهار و ریشه کنی بیماری کرونا در کشور انجام داده است در چارچوب مشاوره با متخصصان و صاحبنظران این حوزه بوده و هر زمانی هم که آنان به نتیجه و جمع بندی قطعی رسیده و نظراتشان را به ستاد ارائه کرده اند، این ستاد مورد نظر قرار داده است. در عین حال هر زمانی هم که ستاد احساس کرده باید محدودیت ها اضافه تر شود، در اجرای آن تردید نکرده که نمونه آن همین ابلاغ طرح فاصله گذاری اجتماعی است.

رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: اظهارات برخی از کسانی که امروزه به سیاستهای دولت انتقاد می کنند کاملا اعجاب آور و تعجب برانگیز است به نحوی که شائبه سیاسی کاری بر آن وارد می شود.

واعظی افزود: علیرغم تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه همه باید برای مهار این ویروس تلاش و به یکدیگر کمک کنند اما متاسفانه شاهدیم اینها نه تنها هیچ کمکی نمی کنند بلکه دائما انتقاد کرده و فقط به دنبال اهداف سیاسی خود هستند.

او اظهار کرد: هنوز زمان زیادی از مواضع این حضرات نگذشته و مردم کاملا در خاطرشان هست که وقتی دولت با شفافیت و صداقت هر چه تمامتر موضوع شناسایی ویروس کرونا را در قم اعلام کرد، همین حضرات با عصبیت تحلیل داشتند که این رفتار دولت یک پروژه سیاسی است! و این اقدام صادقانه دولت را در روز چهارشنبه پیش از انتخابات، یک حرکت مغرضانه از سوی دولت برای عدم مشارکت در انتخابات قلمداد کردند.

واعظی گفت: بی‌تردید کسانی که این نظرات را در همین حدود دو هفته اخیر مطرح کرده‌اند، الان نمی توانند منتقد و مدعی دولت باشند که چرا قرنطینه نکرده است و مهمتر از همه اینکه در حال حاضر نیز متاسفانه شاهد عدم رعایت محدودیت‌ها از سوی برخی دوستان این حضرات هم هستیم.

کرونا در میدان جامعه سیاست‌زده

علی ربیعی دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری و سخنگوی دولت شنبه سوم اسفند (چند روز پس از تأیید ورود کرونا به ایران) در جلسه‌ای با حضور جمعی از مدیران مسئول رسانه‌ها هشدار داد که اگر مسأله اپیدمی کرونا در دام تعارضات سیاست داخلی، اختلافات سیاسی و تسویه حساب‌های جناحی بیافتد، تاب‌آوری مردم و تلاش‌های دولت و نظام برای غلبه بر این بیماری همه‌گیر به شدت ضعیف می‌شود.

او اظهار کرد: بسیاری این هشدار را نادیده گرفتند. اولین بار مخالفان دولت تلاش کردند بخشی از مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی را به اعلام ورود کرونا چند روز قبل از انتخابات نسبت دهند. تعبیر «کرونای بنفش» از دل همین تحلیل و غرض‌ورزی نادرست و نگاه سیاست‌زده به یک مسأله بهداشت عمومی بیرون آمد. همان موقع احساس کردم گروهی می‌خواهند از آب گل‌آلود زندگی کرونازده مردم، ماهی سیاسی صید کنند.

ربیعی بیان کرد: کرونا حالا در ایتالیا، آلمان، فرانسه، انگلستان و آمریکا هم مشاهده و معلوم شده است که اصلاً بازی سیاسی نیست. تعداد جان‌باختگان و عواقب اقتصادی آن در ایران و همه جهان نشان می‌دهد که اعلام آن تابع منطق سیاسی نیست، بلکه صرفاً مسأله‌ای مرتبط با سلامت میلیون‌ها ایرانی است.

سخنگوی دولت ادامه داد: این هم واقعیتی است که ایران تنها کشور درگیر با کروناست که هم‌زمان با تحریم‌ها نیز سخت درگیر است. بدیهی است که دولت به عنوان مسئول تأمین منافع ملی ایرانیان و صیانت از جان ایشان، از هیچ تلاشی برای رفع موانع موجود بر سر تقویت ایرانیان برای مقابله با کرونا دریغ نمی‌کند. این تلاش‌ها شامل فعالیت‌های بین‌المللی برای نشان دادن عواقب مخرب تحریم‌های ظالمانه آمریکا بر امکانات، تجهیزات، دارو و سایر ملزومات ضروری برای حفظ جان ایرانیان در مقابل کرونا نیز می‌شود. دولت بنابراین با تمام توان در نشان دادن ابعاد جنایت آمریکایی‌ها درخصوص تحریم ایران و ممانعت از تسهیل ورود منابع مالی و ملزومات مقابله با کرونا، فعالیت می‌کند.

او افزود: نگاه سیاست‌زده‌ای که اعلام کرونا را اقدامی برای کاهش مشارکت در انتخابات تفسیر کرد و آن‌را به سیاست داخلی پیوند زد، به وجه دیگری بحران کرونا را به سیاست خارجی پیوند می‌زند و بدون هر گونه شواهدی، باز هم بر بی‌اعتمادی و تضعیف تلاش‌های ملی دولت و ملت برای مقابله با کرونا می‌افزاید.

ربیعی تصریح کرد: مفروضات این تحلیل که آمریکایی‌ها ممکن است بر اثر تشدید بحران کرونا در ایران و افزایش جان‌باختگان درصدد تضعیف تحریم‌ها برآیند از اساس غلط است. روابط بین‌الملل بر مبنای اخلاق و دلسوزی بنا نشده است. آمریکایی‌ها که سابقه بمباران اتمی هیروشیما، استفاده از تسلیحات اتمی ضعیف‌شده در جنگ‌های مختلف و اعمال تحریم‌های بین‌المللی منجر به کشته شدن نیم میلیون کودک عراقی را دارند، بر اثر افزایش تعداد کشته‌های کرونا در ایران، دست از تحریم نمی‌کشند.

سخنگوی دولت فت: واقعیت آن است که با بروز هر گونه ضعفی – از جمله تعمیق ابعاد بحران کرونا در ایران – انگیزه آمریکایی‌ها برای تشدید تحریم‌ها بیشتر می‌شود. دولت، دستگاه سیاست خارجی و شخص رئیس‌جمهور که سال‌ها تجربه مواجهه با رفتار آمریکایی‌ها را تجربه کرده‌اند، بیش از هر کسی بر میزان غیراخلاقی بودن سیاست خارجی به‌طور کلی و سیاست خارجی دولت‌های آمریکا آگاه هستند. این تحلیل که دولت قصد دارد از ابزار کرونا برای پیشبرد سیاست خارجی، شکستن تحریم‌ها یا احیای برجام استفاده کند، از اساس غلط و ناسازگار با منطق سیاست خارجی است.

ربیعی ادامه داد: دولت اولاً تمام نیروی خود را برای مهار بحران کرونا بسیج کرده و از آن استفاده می‌کند. ثانیاً، بسیج داخلی برای غلبه بر کرونا – و حفظ حتی یک انسان و شهروند ایرانی بیشتر از بیماری کرونا – نافی تلاش برای نشان دادن منطق زورگویی و غیرانسانی آمریکا در تحریم ایران نیست، اما تشدید کرونا هیچ نفعی به حال رفع تحریم‌ها ندارد و هر گونه نشان دادن ضعف از سوی ایران، آمریکایی‌ها را در تحریم‌ها مصمم‌تر می‌کند. دولت بیش از هر کسی آگاه است که پیروزی در مهار کرونا، ابزار مهم‌تری برای رفع تحریم است.

او افزود: همان گونه که هشدارم درباره پیوند نزدن کرونا و سیاست داخلی را عده‌ای به گوش نگرفتند و غلط بود، پیوند زدن کرونا و سیاست خارجی هم نادرست و خسارت‌بار است. من به عنوان یک شهروند ایرانی توصیه می‌کنم بگذارید مردم و دولت در کنار هم از درد تحمیل‌شده بر جامعه به سلامت عبور کنند. تبیین‌ها و نزاع‌هایتان را بگذارید برای بعد، وقت برای موشکافی همه ابعاد مسأله کرونا بعد از گذر از این بحران باقی است.

سخنگوی دولت گفت: این هم از مصائب جامعه‌ای سیاست‌زده و پرمناقشه است که کرونا را نیز بی‌شواهد به سیاست داخلی و خارجی پیوند می‌زند و ثمره‌اش جز افزودن بر بی‌اعتمادی‌ها و تضعیف اراده عمومی برای مقابله با اپیدمی کرونا و خسارت بیشتر برای مردم نیست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۳ ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
لطفا به فکر سربازها هم باشید!!!!
لااقل آنهایی که هنوز اعزام نشده اند را تاریخ اعزامشان از اردیبهشت به شهریور تمدید کنید تا ویروس کاملا نابود شود.
آخرین اخبار