رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور مطرح کرد؛

لزوم رعایت هرم مواد غذایی در دوره شیوع کرونا

میرزای رزاز گفت: رعایت هرم مواد غذایی در این روز‌های کرونایی برای تمامی گروه‌های سنی کشور الزامی است.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جلال الدین میرزای رزاز رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، اظهار کرد: رعایت هرم مواد غذایی و تنوع و تعادل مصرف موادغذایی در این روز‌های کرونایی برای تمامی گروه‌های سنی الزامی است.

میرزای رزاز با بیان این مطلب، گفت: هرم مواد غذایی یک راهنما است که تعادل، تنوع و میزان سهم مورد نیاز روزانه افراد را از گروه‌های غذایی نشان می‌دهد.

او تصریح کرد: هرم راهنمایی مواد غذایی، از ۵ گروه مواد غذایی تشکیل شده است و شکل هرم به نحوی ترسیم شده که قاعده پایین آن را گروه نان و غلات تشکیل می‌دهد که بزرگترین قسمت از هرم را تشکیل داده و نشانگر این است که یک فرد باید بیش از هرغذای دیگر، غذا‌های غله‌ای مصرف کند.

میرزای رزاز با اشاره به اهمیت مصرف سبزی در وعده‌های غذایی، بیان کرد: گروه‌های بعدی، گروه‌های سبزی و سپس گروه میوه‌ها هستند، گروه سبزی قسمت بزرگتری نسبت به گروه میوه‌ها را تشکیل می‌دهد و نشانگر این است که میزان سهم مورد نیاز روزانه از گروه سبزی‌ها بیشتر از گروه میوه‌ها است.

او ادامه داد: گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت و حبوبات در طبقه بالایی قراردارند و میزان سهم آن‌ها در برنامه غذایی روزانه کمتر ازگروه‌های پایین‌تر است. هرچند که این دو گروه از اهمیت زیادی در برنامه غذایی روزانه برخوردار هستند، در راس هرم که بخش کوچکی را تشکیل می‌دهد، چربی ها، روغن‌ها و شیرینی قراردارند که این به معنی آن است که میزان مصرف این مواد غذایی باید به کمترین حد رسانده شود.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: برای تنظیم رژیم غذایی روزانه و میزان مصرف غذا از هر گروه غذایی از اصطلاحی به نام (واحد یا سهم) استفاده می‌شود.

او تصریح کرد: منظور از یک واحد یا سهم در هر گروه، مقدار غذایی است که دارای ارزش غذایی متشابه با سایر مواد غذایی در همان گروه است، به طور مثال، یک لیوان شیر به عنوان یک سهم از گروه شیر و لبنیات از نظرارزش غذایی معادل سه چهارم لیوان ماست از همان گروه است.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، افزود: هرم راهنمایی غذایی نشان می‌دهد که یک برنامه غذایی مناسب روزانه باید شامل تمام گروه‌های غذایی (۵ گروه) باشد و میزان سهم مورد نیاز از هر کدام از گروه‌های غذایی را مشخص می‌کند. همچنین، هرم راهنمایی غذایی بر مصرف بیشتر غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها که بخش وسیع تری را اشغال می‌کنند، در برنامه غذایی روزانه تاکید دارد و افراد را تشویق می‌کند که مواد غذایی گیاهی را حتما در برنامه غذایی روزانه بگنجانند.

رزاز در پایان یادآوری کرد: غذا‌های یک گروه از هرم غذایی نمی‌توانند به جای غذا‌های گروه دیگر مصرف شوند و هیچکدام از گروه‌های غذایی هرم از گروه دیگر مهم‌تر نیستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار