استاندارقم:

کتابخانه‌های تخصصی قم به تکنولوژی‌های نوین مجهز شوند

سرمست گفت:نهاد کتابخانه‌های تخصصی برای دسترسی بیشتر پژوهشگران به منابع دست اول در مسیر تکنولوژی‌های نوین حرکت کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،بهرام سرمست استاندار قم روز چهارشنبه درشورای تخصصی سیاستگذاری کتابخانه‌های تخصصی قم، عدم وجود چنین مرکز شبانه‌روزی را یکی از کمبود‌های اصلی استان به ویژه دررابطه با دانش آموزان پشت کنکوری و عموم مردم دانست که امکان مطالعه کافی را درمنازل خود ندارند.

استاندار قم اضافه کرد: فقدان قرائت‌خانه شبانه‌روزی درحالی در قم احساس می‌شود که فضا‌های استعمال دخانیات و رستوران‌ها درتمام ساعت‌های شبانه روز فعال و آماده خدمات رسانی به مردم هستند.

او ظرفیت‌های بخش کتاب استان را یادآور شد و تاکید کرد: قم از نظر نشر کتاب‌های معارف دینی رتبه اول و در نشر کتاب‌های عمومی رتبه دوم کشور را دارد.

سرمست بیان داشت: این استان درمقام نشر و کتابخانه‌های تخصصی و عمومی جایگاه بسیاری ویژه‌ای داشته و قم از منابع و مخازن اصلی اطلاعات درسطح کشور برخوردار است.

استاندار قم تصریح کرد: تعداد کتابخانه‌های خصوصی دراستان قم از میانگین کشوری بالاتر است،کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی به عنوان یکی از کتابخانه‌های مادر کشور از ظرفیت‌های مهم استان است که باید استفاده بهتری از صورت بگیرد.

او ظرفیت‌های نشر استان را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: قم از نظر غنا و دسترسی به منابع دسته اول از اعتبار و تشخص خاصی برخوردار است.

سرمست گفت: کمیته‌ای برای تبدیل ظرفیت‌های فرهنگی کتابخانه‌های تخصصی به ظرفیت‌های اجتماعی و اقتصادی و افزایش فرهنگ و سرانه‌های مطالعه تشکیل و راه اندازی گردد.

او در ادامه تاکید کرد: در رابطه با ظرفیت‌های کتاب و منابع درقم حلقه‌های مفقوده فراوانی احساس شده و ظرفیت‌های موجود به مرحله بهره‌برداری و تولید علم و ثروت منتهی نمی‌شود.

استاندار قم گفت:‌وجود کتاب‌هایی با عناوین مشترک در بین نهاد کتابخانه‌های استان فراوان بوده و باید مجمع «مکتا» نسبت به اشتراک گذاری و اتصال آن به منابع قابل دسترسی برای علاقه‌مندان اقدام کند.

سرمست یادآورشد: مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان درمسیر تبدیل ظرفیت‌های فرهنگی کنونی خود به سرمایه‌های اجتماعی و ظرفیت‌های اقتصادی گام بردارد.

او افزود:‌نهاد کتابخانه‌های تخصصی استان در راستای تبدیل ظرفیت‌های فرهنگی و علمی خود به عنوان سرمایه‌های نمادین قدم بردارد.

استاندار قم تاکید کرد: اتصال بین منابع کتابخانه‌های تخصصی و خصوصی به یکدیگر از ظرفیت‌های پنهان و مغفول مانده عرصه نشر و کتاب استان می‌باشد.

استاندار قم در ادامه عنوان کرد: نهاد کتابخانه‌های تخصصی برای دسترسی بیشتر پژوهشگران به منابع دست اول در مسیر تکنولوژی‌های نوین و در بستر فضای سایبر حرکت کند.

سرمست گفت:‌با توسعه فضا‌های مجازی مفاهیمی مانند جغرافیا و تاریخ در بسیاری از عرصه‌ها از بین رفته ودسترسی به اطلاعات درکوتاه‌ترین زمان ممکن صورت می‌گیرد.

استاندارقم عنوان کرد: قم از نظر سرانه مطالعه وضعیت مطلوب‌تری نسبت به شهر‌های دیگر دارد، اما با این وجود هنوز سرانه مراجعه و مطالعه کتاب وضعیت معنادار و مطلوبی نیست.

سرمست گفت:‌ملتی که با فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیگانه باشد نمی‌تواند مسیر توسعه پایدار و متوازن را به درستی طی کند.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار