انوشه حقیقی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آفت دهان گفت: آفت دهان زخم دهانی بسیار شایع است که به دلایل گوناگون بروز می کند. این عارضه نشانههایی از قبیل مرکز فرو رفتگی زرد رنگ و یک حاشیه برجسته قرمز رنگ خود را نشان می دهد.
او درباره محل بروز این عارضه افزود: آفت دهان در هرجایی از دهان خود را نشان می دهد اما شایع ترین نواحی در این خصوص کناره های زبان و داخل لب است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به انواع آفت اظهار کرد: آفت دهان به دو نوع ساده و پیچیده تقسیم می شود. اگر بیماری خاصی زمینه بروز آفت را تعیین نکرده باشد آفت دهان از نوع ساده شناخته می شود که از سنین نوجوانی شروع می شوند، در اغلب موارد بیش از ۳ الی ۴ بار در سال خود را نشان نمیدهند و دارای قطر حدود ۳ تا ۵ میلی متر هستند. زمان بهبود آفت دهان در نوع ساده حداکثر ۳ هفته است.
حقیقی تصریح کرد: آفتهایی که در سنین بالاتر به علت نوع بیماری خاصی ظاهر میشوند بیش از سه بار در سال با قطر بیش از یک ۱ میلی متر برای افراد اتفاق میافتد و زمان بهبود آن حدود ۴ تا ۶ هفته است.
بیشتر بخوانید: درمان فوری آفت دهان بدون دارو +فرمول ۷ نسخه طبیعی
او درباره علت به وجود آمدن آفت دهانی گفت: علت های گوناگونی مانند زخم دهانی ساده با زمینه ژنتیکی، آلرژی به مواد غذایی، گاز گرفتن زبان یا دهان، کم خونی، کمبود آهن، بیماری های روماتیسمی و بیماری های گوارشی مانند پلیپ معده در خصوص بروز این عارضه نقش دارند.
معمولا درمان اختصاصی و ویژه ای برای آفت دهان وجود ندارد اما رعایت اصول بهداشتی و استفاده از پمادهای موضعی حاوی کورتون تاثیر زیادی در بهبود آفت دهان دارد و از نظر پزشکی هیچ دلیل علمی برای استفاده از آب نمک در خصوص بروز آفت وجود ندارد.
انتهای پیام/