یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از نظر طب سنتی سرفه به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شود که برای درمان هر نوع سرفه روش خاصی وجود دارد.

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سرفه اظهار کرد: سرفه نوعی مکانیسم دفاعی بدن است که از سیستم دستگاه تنفسی محافظت و به خروج ترشحات و خلط‌های موجود در ریه و گلو کمک می‌کند.

 

رهایی از سرفه با طب سنتی

عوامل موثر در بروز سرفه

او بیان کرد: ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم، ناراحتی‌های ریوی، پنومونی و اختلالات قلبی و عروقی در بروز سرفه موثر هستند. برخی اوقات واکنش‌های آلرژیکی که بر اثر گرد و غبار یا استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان ایجاد می‌شود هم در ایجاد سرفه نقش دارند. سرفه همچنین می‌تواند ناشی از آلرژی‌های فصلی، تنگی نفس و گیر کردن غذا در گلو باشد. در تعدادی از موارد هم سرفه بر اثر ورزش کردن در هوای سرد رخ می‌دهد یا ناشی از عوارض مصرف برخی داروهاست.

رهایی از سرفه با طب سنتی

عظمایی افزود: سرفه‌ها به سه دسته خشک، خلط‌دار و آلرژیکی تقسیم بندی می‌شوند. به طور کلی برای تشخیص نوع سرفه و درمان بهتر مراجعه به پزشک یا متخصص ریه ضروری است، اما برخی راهکار‌های طب سنتی هم به درمان سرفه کمک می‌کنند.


بیشتر بخوانید: رژیم غذایی گیاه‌خواری؛ خوب یا بد؟!


این محقق و پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: اگر سرفه خشک باشد برای رفع این مشکل باید به نسبت مساوی از هر یک از گیاهان قدومه‌شیرازی، گل پنیرک، گل ختمی، بارهنگ، صمغ عربی، گل بنفشه و آویشن را با هم ترکیب و این مخلوط را پودر کنیم، سپس یک قاشق مرباخوری از ترکیب پودر شده را در یک لیوان آب جوش بریزیم و موقع مصرف عسل را به این ترکیب اضافه و آن را جرعه جرعه میل کنیم.

او تصریح کرد: افرادی که به سرفه‌های خلط دار دچار هستند، برای برطرف شدن مشکلشان باید هر یک از گیاهان آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل زوفا، اسطوخودوس و گل بنفشه را به نسبت مساوی با هم ترکیب یک قاشق غذاخوری از مخلوط نیم کوب شده یا یک قاشق مرباخوری از ترکیب پودر شده را به همراه  چهار لیوان آب در قوری بریزند سپس صبر کنند تا این مخلوط دَم بکشد. این دمنوش باید در طول روز به همراه عسل میل شود.


بیشتر بخوانید: خستگی را با چند راهکار طبیعی از تن به در کنید


عظمایی گفت: دمنوش‌هایی مانند زنجبیل، عناب، دارچین، گل بنفشه، پرسیاوشان، زردچوبه با عسل، نعناع، مرزنجوش و بابونه در رفع سرفه موثر هستند از سایر خوراکی‌های مفید برای بهبود سرفه می‌توان به آب پیاز، شلغم و سیر پخته شده، نشاسته و چهارتخمه (ترکیبی از بِه‌دانه، سپستان، بارهنگ و قدومه شیرازی) اشاره کرد. غرغره دهان با محلول آب ولرم و نمک هم نقش موثری در درمان سرفه دارد.

رهایی از سرفه با طب سنتی

بخور‌های مفید برای درمان سرفه

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: افرادی که به سرفه دچار هستند برای رفع مشکل خود می‌توانند هر یک از گیاهان آویشن شیرازی، پونه کوهی، بابونه، اکالیپتوس و تخم گشنیز را به نسبت مساوی با هم ترکیب کنند و این مخلوط را بخور دهند. میوه‌ها و سبزی‌هایی که سرشار از ویتامین C هستند هم به بهبود سرفه کمک می‌کنند. برای رفع سرفه می‌توان میوه سیب یا آب میوه‌های دیگر مانند پرتقال، لیمو ترش و لیمو شیرین را به همراه عسل میل کرد. افرادی که سرفه می‌کنند، باید از مصرف غذا‌های چرب، سرخ شده، ساندویچی و شیرینی‌های قنادی پرهیز کنند.

رهایی از سرفه با طب سنتی

او یادآوری کرد: به طور کلی گیاهانی که برای درمان سرفه مفید هستند به بهبود سرماخوردگی هم کمک می‌کنند. مبتلایان به سرفه‌های آلرژیکی هم برای برطرف شدن مشکل خود می‌توانند هر یک از گیاهان بابونه، گل بنفشه، گل پنیرک، گل ختمی و تخم گشنیز را به نسبت مساوی با هم ترکیب کنند سپس یک قاشق مرباخوری از مخلوط پودر شده را در یک لیوان آب جوش بریزند و موقع مصرف عسل را به این مخلوط اضافه و آن را جرعه جرعه میل کنند.

انتهای پیام/

راهکارهای طلائی طب سنتی برای درمان سرفه 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۵ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
سلام. آب نارنج با عسل بهترین و سریع ترین راه درمان سرفه است. امیدوارم کمبود کلسیم نداشته باشید. چون کمبود بعضی مواد در بدن موجب ضعف عمومی و در نتیجه سرفه می شود(درقدیم سرفه را نشانه ضعف بدن می دانستند).
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۳ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
سلام من نوجوان 14 ساله ام چند وقته که فقط سرفه ی خشک می کنم وهیچ یک از علائم دیگر را ندارم قبل از کرونا وتقریبا 2ماه هست که در خانه ام من بخاطر سرفه های نگرانم چیکارکنم خواهش می کنم جواب بدیدتا خیالم راحت شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۸
برای رفع مشکل اینترنت چی خوبه؟