به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رییس شورای اسلامی روستای ابیانه تشریح کرد: علت این تصمیم حضور نزدیک به چهار هزار نفر بومیان روستا از سراسر کشور برای احترام به سنتها و شرکت در آیین سنتی عزاداری حضرت امام حسین (ع) است، زیرا در شرایطی کنونی آمادگی میزبانی تعداد زیادی از مسافران را ندارد.
محمدرضا علیرضایی ابیانه افزود: حضور گردشگران در این روستا برای دیدن آیینهای سنتی از جمله عزاداری حضرت اباعبدالله (ع) از یک دهه پیش مرسوم بوده، اما باتوجه به نبود فضا و افزایش استقبال میهمانان غیربومی، پذیرایی گردشگران از عصر روز تاسوعا تا بعدازظهر عاشورا ممنوع شد.
وی تصریح کرد: تمهید لازم در نظر گرفته شده و گردشگرانی که در روزهای گذشته نسبت به اجاره یا رزرو هتل، اقامتگاههای سنتی و بومگردی اقدام کردهاند، مشکلی برای ورود و خروج به روستای ابیانه نخواهند داشت.
رییس شورای اسلامی روستای ابیانه اضافه کرد: ورود خبرنگاران، عکاسان و فیلمبرداران برای ثبت خبری و تصویری عزاداری سنتی این روستای تاریخی تنها با ارائه کارت شناسایی معتبر امکانپذیر خواهد بود.
نخل گردانی، جغجغه زنی، شدهبرداری، ذاکریخوانی و طلوعخوانی از جمله آیینهای سنتی ماه محرم در روستای تاریخی ابیانه است.
آیین ذاکریخوانی از شب نخست محرم تا شب عاشورا، آیین طلوعخوانی در صبح روز عاشورا و آیین شدهبرداری نیز روز تاسوعا در این روستای تاریخی برگزار میشود.
ابیانه جزو کهنترین روستاهای کشور از نظر معماری سنتی، با شماره ۱۰۸۹ در سال ۵۴ به فهرست اثرهای میراثی ملی اضافه شد.
روستای ابیانه در فاصله نزدیک به ۴۰ کیلومتری نطنز، در دامنه رشته کوههای کرکس واقع شده است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/