مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات اعلام کرد:

سرمایه گذاری ۳ برابری اپراتور‌های بخش خصوصی در توسعه ارتباطات روستایی

مهرداد ترابیان از پوشش ۴ تا ۵ هزار روستای زیر ۲۰ خانوار در طرح توسعه ارتباطات روستایی خبر داد.

ارتباطاتبه گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد ترابیان مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات با اشاره به اولویت وزارت ارتباطات برای توسعه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات، گفت: به طور متوسط در دولت دوازدهم هر روز ۲۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند.

او افزود: این پروژه با تمرکز بر روی استان‌های محروم مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و فارس با هدف کاهش شکاف دیجیتال و توانمند سازی روستایی، اتصال به شبکه ملی اطلاعات انجام شده است.

ترابیان با اشاره به ایجاد دسترسی به شبکه ملی اطلاعات برای روستاییان، تصریح کرد: علاوه بر ایجاد دسترسی، امکان ارائه خدمات بر بستر شبکه ملی اطلاعات برای روستاییان نیز فراهم شده است.

او ارتباطات روستایی در ابتدای دولت دوازدهم را در حدود ۳۲ درصد عنوان کرد و افزود: تعداد روستا‌هایی که در دولت دوازدهم پوشش کامل ارتباطات (تلفن همراه، ثابت و اتصال به شبکه ملی اطلاعات) دارند به حدود ۶۵ درصد رسیده است که دستاورد ویژه‌ای در این حوزه محسوب می‌شود.

۳۴ هزار روستا در کشور دارای پوشش تلفن همراه هستند

مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات از اتصال بیش از ۳۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: ۳۴ هزار روستا نیز دارای پوشش تلفن همراه هستند.

او با اشاره به اینکه میزان استفاده از شبکه ملی اطلاعات در دو سال گذشته در کشور ۴ برابر شده است، افزود: اگر به آمار این افزایش‌ها توجه شود، می‌بینیم که در استان‌های کمتر توسعه یافته ایلام، فارس، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کهکیلویه و بویر احمد که در اولویت توسعه ارتباطات روستایی بوده بیشترین افزایش استفاده از شبکه ملی اطلاعات ثبت شده است.

ترابیان، درباره مشکلاتی که در توسعه ارتباطات روستایی در استان‌ها و مناطق مختلف وجود دارد، گفت: دسترسی‌های سخت به روستاها، نبود برق و هزینه بالای ایجاد ارتباط به وسیله ماهواره، فیبرنوری و رادیویی از مشکلات عمده در توسعه ارتباطات در مناطق دوردست و روستا‌ها است.

او اختلالات فرکانسی را مشکل اساسی در توسعه ارتباطات در مناطق و استان‌های مرزی عنوان کرد و افزود: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با مذاکرات بین‌المللی پیگیر حل این مشکل است، البته بیشترین مشکلات در این حوزه مرتفع شده و پیچیدگی خاصی در این حوزه نداریم.

ترابیان استقبال از توسعه ارتباطات در روستا‌ها را مناسب ارزیابی کرد و گفت: به دلیل احساس نیاز به ارتباطات در روستا‌ها و مناطق محروم، در این مناطق نسبت به مناطق شهری با مشکلات اجتماعی و فرهنگی کمتری برخورد داشته‌ایم.


بیشتر بخوانید: حفظ امنیت اطلاعات و داده‌ها اهمیت دارد/ ارائه ایده‌های خلاقانه برای وزارت ارتباطات مهم است


سرمایه گذاری ۳ برابری اپراتور‌های بخش خصوصی در توسعه ارتباطات روستایی

ترابیان با اشاره به اینکه تاپایان برنامه ششم توسعه ۸۰ درصد از روستا‌های بالای ۲۰ خانوار باید به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند، تصریح کرد: با ایجاد این دسترسی‌ها چهار خدمت پزشکی، کشاورزی و آموزش از راه دور و بانکداری الکترونیکی به مردم این روستا‌ها ارائه می‌شود.

مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات اجرای پروژه توسعه ارتباطات روستایی را ۱۰ درصد جلوتر از برنامه اعلام کرد و گفت: با تمرکزی که وزارت ارتباطات برای توسعه ارتباطات در روستا‌ها دارد پیش‌بینی می‌کنیم از برنامه تکلیفی جلوتر برویم و تعداد بیشتری از روستا‌ها را به شبکه ملی اطلاعات متصل کنیم.

او با اعلام سرمایه‌گذاری ۱۳۰۰ میلیارد تومانی وزارت ارتباطات برای توسعه ارتباطات در روستاها، افزود: همچنین ۳ برابر این مبلغ توسط اپراتور‌های همراه اول، ایرانسل و شرکت مخابرات ایران و بخشی هم شرکت‌های وب سرمایه‌گذاری شده است.

مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات درباره محل تامین سرمایه گذاری در حوزه توسعه روستایی گفت: از سال گذشته اپراتور‌ها می‌توانند سهم توسعه روستایی از درآمد‌های خود را با ارجاع پروژه از طرف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه ارتباطات در روستا‌ها هزینه کنند و با این کار شتاب توسعه در این حوزه افزایش یافت.

او درباره عدم سرمایه‌گذاری اپراتور‌ها در توسعه ارتباطات روستایی به دلیل صرفه اقتصادی، افزود: این واقعیت در دنیا وجود دارد که شرکت‌های اقتصادی در جا‌هایی که صرفه اقتصادی برای آن‌ها دارد سرمایه‌گذاری می‌کنند و در مناطق روستایی به دلیل فاصله بسیار روستا‌ها با هم و جمعیت اندک آنها، اپراتور‌ها تمایلی به سرمایه گذاری ندارند و در این مواقع دولت‌ها با شیوه‌های مختلف وارد سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها می‌شوند.

ترابیان، معافیت مالیاتی و اختصاص بخشی از درآمد اپراتور‌ها به ارتباطات روستایی را از روش‌های معمول در دنیا برای ترغیب اپراتور‌ها به حضور در مناطق روستایی عنوان کرد و گفت: در ایران نیز بخشی از درآمد اپراتور‌ها به این موضوع اختصاص یافته است و به دلیل اینکه درآمد این بخش به صورت شفاف در پروانه آن‌ها مشخص است اپراتور‌ها از طرف دولت موظف به هزینه این بخش از درآمد خود برای درآمد آنلاین جهت توسعه ارتباطات در روستا‌ها هستند و هیچ مبلغی از دارایی‌های خود را هزینه نمی‌کنند.

او با اشاره به اینکه امتیاز ویژه‌ای برای توسعه ارتباطات در روستا‌ها به اپراتور‌ها داده نشده، افزود: فقط وزارت ارتباطات در فرآیند انجام این کار برای تملک زمین و یا ایجاد جاده‌های دسترسی و تسهیل امور به اپراتور‌ها کمک می‌کند.

پوشش ۴ تا ۵ هزار روستای زیر ۲۰ خانوار در طرح توسعه ارتباطات روستایی

مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات درباره برنامه وزارت ارتباطات برای پوشش روستا‌های زیر ۲۰ خانوار نیز گفت: در طراحی سایت‌ها برای ایجاد ارتباطات در روستا‌های بالای ۲۰ خانوار خود به خود روستا‌های کم جمعیت‌تر نیز زیر پوشش این چتر ارتباطی قرار می‌گیرند به طوری که هم اکنون بین ۴ تا ۵ هزار روستای زیر ۲۰ خانوار نیز به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند، اما در آینده با برنامه‌ریزی دولت و وزارت ارتباطات به روستا‌هایی حتی با ۵ خانوار نیز سرویس‌دهی شود.

او کلید واژه وزارت ارتباطات برای هفته دولت را دسترسی همگانی عنوان کرد و افزود: این کلید واژه به این معنی است که برای ایجاد عدالت اجتماعی وزارت ارتباطات دسترسی مناطق روستایی را مانند دسترسی مناطق شهری در نظر می‌گیرد و با ایجاد این دسترسی‌ها، روستاییان خدمات خود را از طریق شبکه ملی اطلاعات دریافت می‌کنند و رفت و آمد‌های غیرضرور آن‌ها به شهر کاهش می‌یابد و با دریافت الکترونیکی خدمات بانکی و فروش محصولات کشاورزی و صنایع دستی از طریق فضای مجازی به رونق اقتصادی روستا‌ها کمک می‌شود.

ترابیان، حمایت از استارت آپ‌های حوزه گردشگری در روستا‌ها و بوم گردی را یکی از برنامه‌های وزارت ارتباطات در این حوزه عنوان کرد و گفت: با ایجاد و اتصال به شبکه ملی اطلاعات و توسعه اپلیکیشن‌های مربوط به بوم گردی و گردشگری، مردم می‌توانند از طریق شیوه‌های نوین از مناطق روستایی و گردشگری کشور بازدید کنند.

مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات درباره صحت شعار «هر روز ۲۰ روستا» که توسط وزیر ارتباطات عنوان شده نیز توضیح داد: اگر تعداد روستا‌های متصل شده به شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت دوازدهم را بر روز‌های کاری ابتدای سال تاکنون تقسیم کنید به طور متوسط هر روز ۲۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است.

منبع: روابط عمومی وزارت ارتباطات

انتهای پیام/

برچسب ها: ارتباطات ، پست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار