معاون وزیر نفت خبر داد؛

اجرایی شدن ۲۰ طرح پتروشیمی تا ۱۴۰۰ / افزایش ۹۰ درصدی ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی تا ۵ سال آینده

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در وزارت نفت ۲۰ طرح به عنوان اولویت‌دار معرفی شده‌اند که تا ۱۴۰۰ اجرایی می‎شوند.

اجرایی شدن ۲۰ طرح پتروشیمی تا ۱۴۰۰به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،بهزاد محمدی صبح امروز در آیین آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی  شهرستان سنقرو  کلیایی با اشاره به اینکه اکنون ۵۵ مجتمع پتروشیمی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: ظرفیت سالانه صنعت پتروشیمی در کشور ۶۵ میلیون تن است که بخش عمده آن در صنعت مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه محصول قابل فروش در صنعت پتروشیمی کشور در سال ۳۱ میلیون تن است، عنوان کرد: از این میزان ۲۲ میلیون تن صادر می‌شود و ۳۰ مقصد صادراتی وجود دارد.

محمدی با اعلام اینکه مجموع درآمد کشور از صنعت پتروشیمی ۱۷ میلیارد دلار است که ۱۲ میلیارد دلار سهم صادرات است گفت: در زمینه درآمد صنعت پتروشیمی در مقایسه با تجارت جهانی باید بسیار تلاش شود که این صنعت رشد یابد.

وی ابراز کرد: در صنعت پتروشیمی اکنون ۶۴ طرح زنده در حال اجراست که از ۲۰ تا ۹۹ درصد پیشرفت دارند و ۴۰ طرح مجوز دریافت کرده‌اند و کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

محمدی افزود: از ۶۴ طرح مذکور ۶ طرح مربوط به تأمین خوراک است که ۱۵ میلیون تن خوراک تأمین می‌کنند و پنج طرح زیرساختی بوده و ۴۵ طرح باقی‌مانده در دستور کار ویژه صنایع پتروشیمی برای پیگیری قرار دارد.

معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: چنانچه هیچ پروژه‌ای تا سال ۱۴۰۳ تعریف نشود که هر ماه تعریف می‌شود ظرفیت تولید در ۱۴۰۳ به ۱۳۰ میلیون تن می‌رسد و به‌بیان دیگر ۹۵ درصد به ظرفیت تولید افزوده می‌شود.

محمدی با تصریح به اینکه پتروشیمی به‌عنوان بزرگ‌ترین مرجع صادراتی کشور مورد توجه است عنوان کرد: مصمم هستیم در سال‌های پیشِ‌رو با رشد قابل‌توجهی این صنعت را به‌عنوان منبع درآمد و اشتغال مورد توجه قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه اخیراً در وزارت نفت ۲۰ طرح به‌عنوان اولویت‌دار معرفی شده‌اند که تا ۱۴۰۰ اجرایی شوند گفت: سه طرح تا سال ۹۸ و مابقی در سال ۹۹ کامل می‌شود که در نتیجه در ابتدای ۱۴۰۰ از ظرفیت ۶۵ میلیون تن به ۹۲ میلیون تن افزایش ظرفیت قطعی خواهیم رسید.

معاون وزیر نفت اضافه کرد: در این شرایط محصول قابل‌فروش به ۵۱ میلیون تن و سطح درآمد کشدار زمینه صنعت پتروشیمی به ۲۵ میلیارد دلار می‌رسد.

وی با یادآوری اینکه در صنعت پتروشیمی کشور دو نوع طرح بالادستی و پایین‌دستی وجود دارد گفت: طرح‌های بالادستی خوراک خود را از پالایشگاه نفت و گاز و طرح‌های پایین‌دستی نیز خوراک خود را از بالادستی تأمین می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: صنایع پایین‌دستی به‌دلیل حجم سرمایه‌گذاری کم، قابلیت سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی را دارند و طرح پتروشیمی سنقر و کلیایی از این دسته طرح‌هاست.

محمدی با ابراز اینکه پتروشیمی یک صنعت جذاب و مولد در دنیا و به‌شدت در حال رشد است گفت: در دنیا اختراعات متفاوتی در زمینه پتروشیمی در حال انجام است و رشد صنعت نفت خام در دنیا سالانه یک درصد و در پتروشیمی ۹ درصد است.

وی با اشاره به اینکه سالانه در کل دنیا ۳۸۰۰ میلیارد دلار تحرکات پتروشیمی انجام می‌شود بیان کرد: در کشور ایران که سرشار از منابع مختلف نفت و گاز است این ظرفیت رشد پتروشیمی وجود دارد.

معاون وزیر نفت با اظهار اینکه برای تولید یک صنعت چهار عنصر خوراک، دانش، فناوری و بازار نیاز است، گفت: پیش‌نیاز تولید یعنی خوراک در کشور وجود دارد و برنامه‌ریزی شده که وضعیت کشور در سال‌های آینده به‌شکل جهشی پیشرفت کند.

محمدی با یادآوری اینکه ایران در حوزه گاز رتبه اول و در زمینه نفت رتبه چهارم را دارد تأکید کرد: پتروشیمی در دنیا رو به رشد است و باید با این رشد جهانی هماهنگ شویم.

 

انتهای  پیام/ز


افتتاح  پتروشیمی  سنقر و کلیایی 

برچسب ها: صادرات ، اشتغال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۹ خرداد ۱۳۹۸
انشالله خیر باشه