طرح جامع زراعت در حوضه دریاچه ارومیه در حال اجراست

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: طرح جامع زراعت به منظور احیای دریاچه ارومیه در ۹ شهرستان حوضه آبریز این پهنه آبی در حال اجراست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ، علی عیدی اجرای عملیات کشاورزی حفاظتی، استفاده از تکنیک‌های به زراعی، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در جهت کاهش مصرف آب، استفاده از ارقام و الگو‌های کم آب بر را از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.

وی افزود: افزایش راندمان تولید و کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب نیز از دیگر اهداف اجرای این طرح است و به طور کلی به منظور کاهش مصرف آب و بالا بردن راندمان تولید، اصلاح الگوی کشت در اولویت فعالیت‌های بخش کشاورزی قرار دارد.

عیدی با اعلام اینکه کل اعتبارات تخصیص یافته به این طرح در وسعت ۴۵ هزار و ۳۵۰ هکتار با اعتبار ۲۳۶ میلیارد و ۷۹۴ میلیون ریال است، گفت: ۲۱۰ میلیارد و ۱۹۴ میلیون ریال نیز از این رقم از محل اوراق خزانه اسلامی تامین شده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به این که طرح کشاورزی حفاظتی شامل فعالیت‌های مدیریت بقایای گیاهی، کم خاک ورزی، بی خاک ورزی و اجرای تناوب زراعی در جهت افزایش حاصلخیزی خاک است، اضافه کرد: برای اجرای این طرح نیز در سطح ۲۸ هزار و ۶۴۲ هکتار، کمک هزینه‌ای با اعتبار ۱۰۱ میلیارد و ۹۸۰ میلیون ریال برای پرداخت به کشاورزان در نظر گرفته شده است.

این مسئول با بیان اینکه باید فعالان بخش کشاورزی برای کاهش مصرف آب تلاش کنند، اظهار کرد: به این منظور زیر پروژه‌های گندم، جو، چغندرقند، علوفه، سبزی و صیفی، یونجه، نخود، ذرت و کشاورزی حفاظتی طرح مدیریت جامع زراعت تعریف شده است.

وی ادامه داد: برای اولین بار در سال ۹۷ کشت نشائی چغندر قند در سطح ۱۲ هکتار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه انجام گرفت که در نظر داریم در سال زراعی جاری نیز این عملیات را در سطح ۲۷۰ هکتار از اراضی چغندر قند اجرا کنیم. همچنین تغییر الگوی کشت بذری چغندر قند از ۵۰ در ۵۰ به ۴۰ در ۶۰ (با هدف حذف یک در میان جوی‌های آبیاری) به همراه توسعه ابیاری میکرو در سطح ۳ هزار و ۸۴۴ هکتاررا نیز در دستور کار داریم.

این مسئول خاطر نشان کرد: ازجمله کار‌های شاخصی که در مزارع چغندر قند انجام گرفته شده است، تغییر آرایش کشت در سطح ۶۵۰ هکتار و تجهیز ۴۱۶ هکتار از اراضی زراعی زیر حوضه دریاچه ارومیه به ابیاری نوار تیپ است که توسعه این روش‌ها نقش بسزایی در کاهش مصرف آب داشته است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت:برای خرید بذور گندم مقاوم به کم آبی و یا کم آب بر به همراه اجرای مزارع PVC مقایسه ارقام مشارکتی در سطح ۷ هزار و ۱۲۸ هکتار اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد و ۸۸۰ میلیون ریال به کشاورزان به صورت کمک بلاعوض دولتی پرداخت شده است.

وی تاکید کرد: در راستای اجرای این طرح به منظور توسعه کشت نشایی محصولات سبزی و صیفی و جایگزینی ارقام زودرس و میان رس سیب زمینی در سطح ۱۹۰ هکتار با اعتبار ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال، برای کشت محصولات علوفه‌ای کم آب بر و جایگزینی آن با ارقام یونجه در سطح ۱۴۰۰ هکتار با اعتبار ۱۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال، برای توسعه کشت حبوبات با ارقام مقاوم به کم آبی وکشت‌های پاییزی و انتظاری در سطح ۱۷۴ هکتار با اعتبار ۱۱ میلیارد و ۴۸۴ میلیون ریال و همچنین برای خرید و کشت ارقام زودرس ذرت در سطح ۳۵۰۰ هکتار، اعتباری بالغ بر ۶۳۰۰ میلیون ریال و کشت ارقام جدید جو و .. در سطح ۴۸۰ هکتار با اعتباری بالغ بر ۵۷۶۰ میلیون ریال به عنوان کمک هزینه خرید به کشاورزان در سال زراعی جاری پرداخت خواهد گردید.

لازم به ذکر است که با جذب اعتبارات طرح احیای دریاچه ارومیه در جهت خرید و به کارگیری ماشین آلات مکانیزه و رعایت اصول کشاورزی حفاظتی اعم از تناوب زراعی، می‌توان بین ۱۵ تا ۳۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی کرد.

انتهای پیام/پ

جذب اعتبارات طرح احیای دریاچه ارومیه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.