رئیس اتاق بازرگانی ایران:

هیچ مدل توسعه ای در کشور با تمرکز قدرت به جایی نمی رسد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: هیچ مدل توسعه ای با وجود دیوار ستبر تمرکز قدرت در کشور به جایی نمی رسد.

هیچ مدل توسعه ای در کشور با تمرکز قدرت به جایی نمی رسدبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، غلامحسین شافعی روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی در مشهد افزود: باید استانداران به عنوان والیان محلی هر استان بیشتر به رسمیت شناخته شوند.

وی اظهار داشت: همچنین سازمان‌های دولتی استانی باید از اختیار تصمیم گیری در مناطق خود برخوردار باشند در غیر این صورت به رغم داشتن برنامه‌های خوب نمی‌توان به نقطه مطلوب دست یافت.

وی گفت: امروزه تمام کشور‌های توسعه یافته حتی آن‌هایی که به شکل غیر فدراتیو اداره می‌شوند موضوع منطقه بندی را پذیرفته و نتیجه خوبی گرفته اند.

شافعی افزود: بخش خصوصی خراسان رضوی موضوع توسعه متوازن منطقه‌ای را از پنج سال پیش آغاز کرد و با راه اندازی جامعه نیکوکاری ابرار این امر را در خراسان جنوبی پی گرفت و نتایج فوق العاده‌ای حاصل شد، اما هر چه کوشیدیم این الگو را به عنوان الگوی موفق به دولت ارائه دهیم موفق نشدیم.

وی اظهار داشت: از وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌خواهیم کمک کنند که این الگو و الگوی قلعه گنج کرمان در کشور اجرایی شود.

وی گفت: مشکلی که این همه منابع برای توسعه و اشتغال روستایی کشور هزینه می‌شود، اما نتیجه مطلوب حاصل نمی‌گردد در این الگو قابل حل است.

شافعی افزود: قبل از انقلاب وضع به این گونه بود که توسعه در مناطقی از کشور اتفاق می‌افتاد که افراد با نفوذ داشت و توسعه بر اساس مطالعه استعداد‌ها و موقعیت‌ها و توانمندی‌های خاص هر منطقه رخ نمی‌داد.

وی اظهار داشت: از وزیر اقتصاد می‌خواهیم ترتیبی اتخاذ کند که هر واحد اقتصادی مالیات خود را در همان منطقه‌ای که فعالیت می‌کند پرداخت کند، چون هم در خراسان رضوی و هم در سایر استان‌ها واحد‌های تولیدی هستند که همه مسائل و مشکلاتشان را استان‌ها متحمل می‌شوند، اما مالیاتشان را در تهران پرداخت می‌کنند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: درخواست دیگری که از وزیر امور اقتصادی و دارایی داریم این است که تحولات اقتصادی این استان را در تعیین سهم مالیاتش در نظر بگیرند.

وی افزود: خیلی از طرح‌های بزرگ اقتصادی در خراسان رضوی شروع شده، اما دیگر ادامه نیافته است، ولی مالیات خراسان رضوی به همان نسبت افزایش یافته که این مساله باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار کرد: در مشهد یک بار ملی را بر دوش می‌کشیم، اما خود سهمی از این بار نداریم، زیرا گفته می‌شود که سالانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون زائر به مشهد می‌آید و گمان این است که وجود این تعداد زائر بسیار درآمدزاست در حالی که اگر بررسی شود از نظر اقتصادی وجود اکثر زائران برای اهالی مشهد هزینه ساز است نه درآمدزا.

شافعی گفت: اگر عادلانه نگاه شود باید به خاطر تحمل این بار ملی، بودجه ملی سالیانه برای مشهد و خراسان رضوی در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به پیوستن ۶۲ کشور به پروژه احیای راه ابریشم افزود: توسعه زیرساخت‌های استان خراسان رضوی برای مشارکت در اقتصاد منطقه از هم اکنون باید آغاز شود در غیر این صورت ممکن است کشور و خراسان رضوی یکی از درآمد‌های اصلی ترانزیتی خود را از دست بدهد.

انتهای پیام/ز

رئیس اتاق بازرگانی ایران در مشهد مقدس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.