کاهش آفت کرم گلوگاه انار با استفاده از شخم ویخ آب زمستانه

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: انجام شخم و یخ آب زمستانه، هرس و رعایت فاصله مناسب درختان انار، تنظیم و رعایت دور آبیاری و جمع آوری میوه‌های آلوده و امحاء آن‌ها سبب کاهش جمعیت آفت کرم گلوگاه انار می‌شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، طاهری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: جهت کنترل آفت کرم گلوگاه انار، با سوزاندن میوه‌های باقیمانده روی درخت، کف باغ و داخل انبار را که در طول پائیز و زمستان جمع آوری شده و یا دفن آن‌ها در عمق ۵۰ سانتی متری، به صورت همگانی در یک منطقه، حداکثر تا اواخر اسفندماه جمعیت آفت کاهش می‌یابد.

وی بیان کرد: آفت کرم گلوگاه انار زمستان را بصورت لارو درون انار‌های آلوده می‌گذراند و در خرداد ماه زمانی که میوه‌ها به اندازه لیمو شدند، به پروانه تبدیل شده و ماده‌ها در تاج انار، در میان پرچم‌های زرد رنگ، تخم ریزی می‌کنند و سپس تخم‌ها باز شده و به کرم تبدیل می‌شوند و کرم‌ها از همان محل وارد میوه می‌شوند.

طاهری یکی از روش‌های کنترل این آفت را پرچم زدائی گلگاه میوه‌های انار یا گل گرفتن گلگاه در زمانی که میوه‌های انار به اندازه گردو باشد یا ۵ تا ۶ هفته بعد از ظهور اولین گل بسته به شرایط آب و هوائی منطقه که معمولا در خردادماه است، اعلام و افزود: استفاده از زنبور تریکوگراما جهت مبارزه بیولوژیک در صورت تامین رطوبت مناسب از دیگر روش‌های کنترل کرم گلوگاه انار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: کرمینه آفت اصلی خسارت است که ابتدا از گوشت دانه انار اطراف تاج یا گلوگاه انار و سپس با ایجاد دالانی در بخش زیر تاج و در سطح زیر پوست تغذیه می‌کند و روی پوست بیرونی انار لکه یا لکه‌های قهوه‌ای ایجاد می‌گردد و لکه‌ها ترک برداشته و لهیدگی پیدا می‌کنند و در همان ناحیه قارچ‌ها شروع به فعالیت کرده و داخل انار کپک سیاه رنگ ایجاد می‌شود.
انتهای پیام/ی

مبارزه با آفت میوه انار در کرمان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار