رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه،

باید به سمت حذف ارز ۴۲۰۰ برویم

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه گفت: باید به سمت حذف ارز 4200 تومانی و تک‌نرخی شدن ارز پیش برویم .

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، کیوان کاشفی در نشست بررسی مشکلات صنعتگران استان، مشکلات اقتصادی کنونی کشور را تقریبا طی ۳۰ سال گذشته بی‌سابقه دانست و گفت : طی پنج ساله گذشته ۳۰ درصد رشد نقدینگی در کشور داشتیم که در مقابل آن رشد اقتصادی فقط چهار درصد بوده است.

وی گفت: افزایش قابل توجه نقدینگی کشور و سود ۲۰ درصدی که به سپرده‌ها داده می‌شود باعث شده پول بزرگی با قابلیت نقدشوندگی زیاد در کشور داشته باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه عوامل اقتصادی و سیاسی دست به دست همه داده و باعث برآشفتگی این حجم بزرگ نقدینگی شده، افزود: این پول هر بار سمت یکی از بازار‌های ارز، سکه، خودرو و ... می‌رود.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران تصمیمات خلق‌الساعه را مزید مشکلات کنونی کشور دانست و یادآوری کرد: وقتی یک روزه تصمیم به ممنوعیت صادراتی اقلامی مانند رب گوجه، سیب‌زمینی، خوراک دام و ... گرفته می‌شود، تولیدکنندگان ما ضرر‌های میلیاردی می‌بینند.

وی اظهار کرد: نگرانیم مشابه این ممنوعیت‌ها در آینده برای سایر محصولات مانند لبنیات و... نیز اعمال شود.

کاشفی سه نرخی بودن ارز آن هم با فاصله زیاد را یکی دیگر از مشکلات کنونی کشور دانست و خاطرنشان کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی که زمینه‌ساز رانت شده باید حذف شده و قیمت در بازار ثانویه و بازار سوم نیز باید به هم نزدیک شود.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه پیش‌بینی کرد حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز مشکلاتی را در کشور ایجاد کند و گفت: ۱.۵ تا دو سال زمان نیاز داریم تا کشور خود را با تکانه‌های ارزی مطابقت دهد.

وی افزایش قیمت مواد اولیه واحد‌ها و در نتیجه تولیدات آن‌ها را از جمله این پیامد‌ها دانست و خاطرنشان کرد: در این مدت نباید هیچ فشاری به واحد‌های صنعتی وارد شود و از قیمت‌گذاری دستوری نیز پرهیز کنیم.

به گفته کاشفی در این مدت باید از دستورالعمل‌های ناگهانی و فشار‌های روانی بر بخش تولید نیز جلوگیری شود.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه در این بین مشکل معیشت مردم از همه جدی‌تر خواهد بود، بر لزوم تدوین بسته‌های حمایتی برای کاهش فشار به اقشار ضعیف در این شرایط تاکید کرد.

وی در ادامه بر لزوم برقراری ارتباطات بین‌المللی در کشور هم تاکید کرد که وظیفه حاکمیت است و گفت: این امر به کاهش فشار به مردم و بخش تولید کمک می‌کند.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران به مشکلات ایجاد شده بر اثر طرح پیمان‌سپاری ارزی هم اشاره کرد و گفت: ضرر ناشی از تاثیر این طرح بر کاهش صادرات بیشتر از ضرر ناشی از عدم بازگشت ارز است .
 
 
انتهای پیام/د

سه نرخی بودن ارز یکی دیگر از مشکلات کنونی کشور

 
برچسب ها: اخبارفرهنگی ، جلسه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.