والی هرات: دنبال راههای جدید ارتباطی بین ایران و افغانستان هستیم

والی هرات افغانستان گفت: راههای ارتباطی بین ایران و افغانستان زیاد و باز است اما باز هم در پی ایجاد راههای جدید ارتباطی بین 2 کشور هستیم.

والی هرات: دنبال راههای جدید ارتباطی بین ایران و افغانستان هستیمبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، محمد آصف رحیمی در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در مشهد افزود: افغانستان تلاش دارد از شمال و جنوب و غرب و شرق به اروپا و چین و خلیج فارس وصل شود که این امر از طریق ایران میسر است ضمن اینکه افغانستان نیاز دارد به بنادر ایران دسترسی داشته باشد.

وی اظهار داشت: اخیرا قراردادی بین ازبکستان و افغانستان برای ایجاد راه آهن در مسیر 650 کیلومتری هرات تا مزار شریف منعقد شده که با اجرای آن ازبکستان هم از این طریق به خلیج فارس متصل می شود.

وی گفت: افغانستان به دنبال تکمیل راههای ارتباطی خود است و امیدواریم راه آهن هرات به ازبکستان وصل شود تا کالا از چابهار ایران از طریق هرات افغانستان به آسیای میانه منتقل شود.

رحیمی افزود: برخی افراد فرصت طلب با استفاده از ناامنی در سرحدات و مرزهای افغانستان دست به قاچاق انسان و مواد مخدر می زنند، عوارض گمرکی را نمی پردازند اما مرز هرات همچون مرز ولایت نیمروز افغانستان با ایران همیشه باز است و روزانه هزاران نفر از آن رفت و آمد می کنند.

والی هرات افغانستان اظهار داشت: طبق آخرین آمار، روزانه 2 هزار نفر به صورت انفرادی از این مرز رفت و آمد می کنند و 300 تاکسی از مشهد و نواحی نزدیک مرز در ایران به هرات افغانستان می آید و 400 خودرو باربری از ایران به افغانستان کالا حمل می کند که برخی از آنها به صورت ترانزیت به پاکستان منتقل می شود.

وی گفت: باز شدن راههای جدید نیاز به تحلیل دقیق اقتصادی و امنیتی دارد و باید امنیت در سرحدات ما بیشتر شود.

وی ادامه داد: مناسب نبودن تراز تجاری بین ایران و افغانستان به این خاطر است که تجارت بین 2 کشور یکجانبه است یعنی از 2 میلیارد دلار تجارت بین 2 کشور سهم افغانستان فقط حدود 50 میلیون دلار است.

والی هرات افغانستان افزود: برخی کالاهایی که در افغانستان تولید می شود از جمله نوشابه در ایران خریدار دارد لذا تقاضا داریم این نوع کالاها بتواند به ایران وارد شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این دیدار گفت: این اتاق با مطالعه قوانین و مقررات کشور افغانستان کتابچه ای را در باره فرصتهای سرمایه گذاری در این کشور منتشر کرده است.

غلامحسین شافعی افزود: تهیه و انتشار این کتاب و توزیع آن بین سرمایه گذاران ایرانی نشان از آن دارد که بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران بر روی ظرفیتها و توانمندیهای کشور افغانستان مطالعه کرده و بر اطلاعات خود افزوده است که نشان از تمایل به سرمایه گذاری ایران در افغانستان دارد.

به نوشته ایرنا، وی اظهار داشت: بخش خصوصی ایران و افغانستان باید تعادل در مبادله کالا و سرمایه گذاری را ایجاد نموده و در این زمینه بیشتر بکوشد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار