به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛مرز بازرگان به عنوان دروازه تجاری-بازرگانی ایران به اروپا همواره از نقش و اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. گستردگی روابط تجاری ایران و اروپا و حجم بالای تبادل کالا با کشورهای این قاره سبب گردیده تا مرز بازرگان به یکی از فعالترین مرزهای زمینی کشور تبدیل گردد.
با قرار گرفتن مرز بازرگان در مثلت مرزی ایران، ترکیه و جمهوری خودمختار نخجوان، این پایانه به عنوان سومین پایانه مرزی کشور فعال در کشور مطرح شده است.
در استان آذربایجان غربی ۲ پایانه مرزی بعنوان تنها گذرگاه ارتباطی با ترکیه و کشورهای اروپایی وجود دارد که پایانه مرزی بازرگان بعنوان فعالترین مرز، ظرفیت بزرگی برای ترانزیت کریدور شرق به غرب کشور محسوب میشود.
این روزها در پایانه مرزی بازرگان، تلاشهای عمرانی برای افزایش زیر ساختهای این پایانه مرزی قوت گرفته و تلاش میشود، با اتمام طرحهای عمرانی فعالیتهای این پایانه مرزی در شمال غرب کشورمان رونق بیشتری داشته باشد.
آیدین رحمانی معاون فنی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ با اشاره به پروژه توسعه پایانه مرزی بازرگان گفت:فاز دوم این پروژه با ۷۷ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.
معاون فنی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی ادامه داد:برای احداث پارکینگ، محوطه سازی و احداث پارکینگهای مواد آتش زا ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
رحمانی با اشاره به اهمیت این پایانه گفت:پایانه مرزی بازرگان بعداز پایانههای بند شهید رجایی و پرویز خان سومین پایانه مرزی فعال در کشورمان است.
اکبرپور مدیر پایانه بازرگان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ با اشاره به تردد کامیون در این پایانه مرزی گفت:در بخش تجاری میزان تردد کامیونها در ۳ ماهه نخست سال ۹۷، بیش از ۶۸ هزار ۳۰۰ دستگاه کامیون بوده است که به طور متوسط روزانه ۷۳۵ دستگاه کامیون از این پایانه تردد داشته اند.
وی ادامه داد:عمده کشورهای مورد هدف در بخش ترانزیت، کشورهای آسیای میانه بوده که اغلب از مرزهای سرخس، اینچه برون از کشورمان خارج میشوند.
مدیر پایانه بازرگان با اشاره به تردد مسافر در این مرز گفت:در سه ماه نخست امسال بیش از ۳۷۵ هزار ۵۰۰ نفر از این پایانه تردد کرده اند.
وی افزود:روزانه نیز به طور متوسط ۳ هزار و ۸۵۰ نفر ازاین پایانه تردد میکنند.
اکبرپور گفت: با اتمام طرحهای عمرانی در پایانه مرزی بازرگان، تا سه ماه آینده شاهد رونق در بخش ترانزیت در این پایانه خواهیم بود.
پایانه مرزی بازرگان که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان واقع در شهرستان ماکو از توابع آذربایجان غربی قرار دارد؛ این گمرک در سال ۱۳۰۵ شمسی راه اندازی شده و تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه است.
در صورت تکمیل زیرساختهای لازم، آذربایجان غربی با سه پایانه مرزی بازرگان، سرو و رازی در مرز مشترک با ترکیه، پایانه مرزی پلدشت در مرز مشترک با جمهوری خودمختار نخجوان و پایانه مرزی تمرچین در مرز مشترک با عراق به یکی از قطبهای ترانزیت کشور در مرزهای زمینی تبدیل میشود.
انتهای پیام/م