در برنامه گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

جنگ تجاری آمریکا برای کاهش ارزش پول کشور ها

گفتگوی ویژه خبری امشب با موضوع چگونگی فاصله گرفتن از دلار برگزار شد.

جنگ تجاری آمریکا برای کاهش ارزش پول کشور هابه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برنامه گفتگو ویژه خبری امشب (سه شنبه) با موضوع چگونگی فاصله گرفتن اقتصاد کشورها از دلار از شبکه دوم سیما برگزار شد.

در ابتدای برنامه حسین راهداری  تحلیلگر مسائل مالی اظهار کرد: جنگ تجاری فعلی آمریکا با شرکای تجاری سنتی مانند اروپا و شرکای جدید خود مانند چین در حقیقت ناشی از کسری تجاری منفی شدیدی است که آمریکا در طی این سال ها پیدا کرده است.

وی ادامه داد: مشکل  از دلار نیست بلکه مشکل ناشی از رابطه تجاری آمریکا در طی این چند سال با شرکای تجاری خود است که به همین دلیل آمریکا در این کسری تجاری شدید گیر کرده و حالا به دنبال راهی برای کاهش آن است.

وی افزود: مسلما یک بخشی از کسری تجاری، جنگ ارزی چین و امریکا است، یعنی کشور چین سعی کرده است ارزش پولی یوان را نگه دارد و آمریکا که همیشه بر خلاف قوانین آزاد تجاری عمل کرده مخالف این کار بوده است.

راهداری گفت: تنها راهی که آمریکا برای مقابله با کاهش ارزش یوان چین می‌توانست انجام دهد افزایش تعرفه ها بود چرا که آمریکا نمی تواند با دخالت دولت چین با ارزش یوان مقابله کند.

وی ادامه داد: این گونه مقابله در واقع به نوعی جنگ تجاری تبدیل شده است.

حسین راهداری تحلیلگر مسائل مالی در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به اینکه کشورهایی مانند ایران و روسیه که درگیر تحریم هستند می‌خواهند از ابزار پیمان های پولی و مالی برای دور زدن تحریم استفاده کنند گفت: ریال ایران در هفت سال گذشته ۸۰ درصد ارزش خود را از دست داده است همچنین ارزش پول روسیه ۶۰ درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه ارزش ريال کاهش شدید و مزمن داشته است ادامه داد: بلاک چین بانکداری دنیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد لذا ، بسیاری از بانک‌های بزرگ دنیا با بلاک چین کار می کند.

مجید شاکری کارشناس مسائل اقتصادی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به اینکه پیمان‌های پولی دوجانبه در یک سطح باقی نمی‌مانند خاطرنشان کرد: روز اجرای پیمان‌های پولی دوجانبه بعد از برجام بود لذا، اگر نصف همت ملی را بر موضوع پیمان‌های پولی و مالی می‌گذاشتیم اکنون به نتیجه می رسیدم.

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: امیدوارم دولت از ایده تراژیک ارز 4200 تومان فاصله بگیرد و بپذیرد به اینکه به جز ۲۰ درصدی که در این بازار آمده‌اند ۸۰% دیگر که ارز واقعی در دست آنها است بتوانند وارد بازار شوند.

شاکری با اشاره به اینکه نقش اصلی دلار در این رابطه محاسبه می شود گفت: کشورهایی مانند ایران و روسیه به دلیل تحریم و کشورهای دیگر به دلایل مختلف به دنبال پیمان های پولی دوجانبه هستند ، چین 42 پیمان ارزی دوجانبه دارد و 25 درصد تجارت خارجی این کشور بدون دلار است و قرار نیست ما از بیت کویین به عنوان وسیله معامله استفاده کنیم، سه سال پیش وضعیت جهان به این شکل نبود و باید برای امروز برنامه داشت.

وی تاکید کرد : باید اجازه داد صرافی ها آزادانه کار کنند و سیستم( نیما) به صورت آزاد با قیمت آزادعمل کند لذا در برهه کنونی نه تنها باعث افزایش نرخ نخواهد شد بلکه به دلایلی نسبت به نرخ فعلی بازار آزاد هم کاهش نرخ خواهیم داشت.

سید مهدی بنی طبا کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه باید از سوئیفت فاصله بگیرم چون تحریم می شویم و از پیام رسانهای داخلی استفاده کنیم افزود:
باید از سامانه های موازی سویفت استفاده کنیم و از سوی دیگر باید فروش نفت به ریال باشد و متناسب سازی نظام تجاری با نظام ارزی شکل بگیرد.

بنی طبا اظهار داشت : اگر بتوانیم تبادلاتمان را با تهاتر با کشورهای طرف تجاری انجام دهیم به نوعی در حرکت تضعیف دلار به جلو پیش رفته‌ایم.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بحران سال ۲۰۰۸ آمریکا گفت: اگر مشابه بحران سال ۲۰۰۸ اکنون اتفاق بیفتد عملاً کشورهای دیگر باید هزینه های بحران مالی آمریکا را بپردازند، آمریکا از ابزار قدرت در رویکرد های تجاریش با سایر کشورها استفاده می کند و لذا جنس رفتار و رویکرد در این فضا متفاوت است.

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه موضوع ارزهای دیجیتال امروزه در دنیا متعارف شده است اظهار داشت: پیمان‌های پولی یکی از روش های مهمی است که در کشورهای مختلف اجرا شده ، متاسفانه کشور ما با تاخیر روبرو بوده و یکی از تکالیف بانک مرکزی محسوب می شود، باید از این ظرفیت با زیر ساخت‌های که وجود دارد استفاده کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه در حوزه پیمان‌های پولی اقدامات جدیدی شکل گرفته است که یکی از آنها مربوط به ارز دیجیتال است گفت: با ترکیه و روسیه قرارداد پیمان های دوجانبه پولی منعقد شده و بخشی از کار انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه ارتباطی بین پیمان پولی و کاهش ارزش پول ملی نیست گفت: کشوری مانند روسیه مانند ایران از جانب آمریکا تحریم است و اکنون در جنگ تجاری آمریکا و چین شرایط خاصی ایجاد شده است، ما باید بتوانیم از دلار جدا و پیمان‌های پولی را با کشورهای دیگر عملیاتی کنیم و از بستر بلاک چین هم استفاده کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار