مدارک و مراحل گرفتن طلاق توافقی شامل چه مواردی می شود؟

طلاق توافقی/ چگونه به صورت توافقی طلاق بگیریم؟ + مدارک و مراحلبه گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از هیجان انگیزترین و خوشایند ترین بخش زندگی هر فردی، ازدواج  و تشکیل خانواده می باشد. همه افراد با هدف این که یک عمر در کنار فرد مورد علاقه خود زندگی کنند ازدواج می کنند، اما متاسفانه این امر گاهی منجر به جدایی می شود و طلاق صورت می گیرد. طلاق در اصل به معنای خاتمه دادن به زندگی زناشویی به لحاظ شرعی و قانونی می باشد. اتفاقی بسیار ناخوشایند است که بنا به دلایل مختلف از جمله خیانت یکی از طرفین یا دخالت خانواده های زوجین در زندگی زناشویی آن ها، حتی ناباروری یکی از زوجین و ... می توانند اتفاق انجام گیرد.. گاهی اقدام به طلاق گرفتن و جدایی، یک طرفه می باشد  که در این صورت احتمال این که طرف دیگر طلاق را قبول نکند وجود دارد. در این حالت طلاق گرفتن بسیار دشوار خواهد بود و احتمال دارد چندین ماه طول بکشد. اما گاهی دیده می شود که طرفین توافق کرده و هر دو با هم اقدام به انجام مراحل طلاق می کنند. به این نوع، "طلاق توافقی" گفته می شود که بهترین روش نیز برای جدایی، طلاق توافقی می باشد. برای آشنایی بیشتر با طلاق توافقی و مراحل و مدارک آن مقاله زیر را مطالعه نمایید.

برای طلاق توافقی چه مدارکی نیازمند است و چه مراحلی باید طی شود؟

همان طور که در بالا اشاره شد، وقتی زوجین در مسائلی مانند عدم سازش با یکدیگر، مهریه یا در صورت داشتن فرزند بر روی حضانت فرزند  به تفاهم می رسند، تصمیم به جدایی می گیرند. که در این صورت باید مدارکی را تهیه و مراحلی را طی کنند. زوجین هر دو باید وکالت نامه را امضا کنند، شناسنامه و کارت ملی وکپی مدارک شناسایی زوجین باید آماده باشد، هم چنین سند ازدواج نیز نیاز است. علاوه بر آن ها از خانم ها برای بارداری تست می گیرند و گواهی این تست بارداری نیز باید باشد.

سپس زن و مرد باید به همراه مدارک گفته شده به دادگاه مراجعه کنند، و فرم درخواست طلاق توافقی را تکمیل نمایند. در این مرحله باید تمامی مسائل از جمله مهریه و حضانت فرزند و ... مشخص شود و در فرم ثبت کنند. سپس به حکم دادگاه زوجین باید فردی را از نزدیکان برای مذاکره و مصلحت انتخاب کنند. حتی اگر داوران انتخاب شده  در طلاق زوجین به نتیجه نرسیده باشند، دادگاه حکم عدم سازش را صادر می کند. سپس زوجین باید به همراه گواهی عدم سازش به دفترخانه طلاق مراجعه کنند و پس از ارائه گواهی به آن ها، صیغه طلاق جاری می شود و سپس آن را ثبت می کنند. می توان گفت که، تمامی مسائلی که زوجین در طلاق توافقی، به تفاهم می رسند حدود 30 در صد از پرونده های طلاق را در دادگاه شامل می شود.

هم چنین باید دقت کرد که گواهی صادر شده از طرف دادگاه برای عدم سازش زوجین به مدت 3 ماه اعتبار دارد. یعنی اگر پس از 3 ماه زوجین بخواهند گواهی را برای ثبت صیغه طلاق به دفتر خانه ببرند، گواهی هیچ اعتباری ندارد و عمل طلاق توافقی انجام نمی گیرد.

طلاق توافقی/ چگونه به صورت توافقی طلاق بگیریم؟ + مدارک و مراحل

طلاق توافقی چه مزایایی دارد؟

  • در طلاق توافقی انواع پرونده های متعدد در دادگاه تشکیل نمی شود که در این صورت زوجین مجبور نیستند به محل دادگاه مراجعه مکرر داشته باشند.
  • بین زوجین و خانوده های آن ها،  سطح درگیری ها و تنش های طلاق کمتر می باشد.
  • اگر زوجین فرزند داشته باشند، استرس کمتری در فرزندان ایجاد می شود و به اتفاقات تلخ و اختلافات و دعوا هایی را که فرزندان سایر زوجین در طلاق های یک طرفه می بینند، دچار نمی شوند.
  • گواهی که از طرف دادگاه باید صادر شود، در مدت زمان بسیار اندکی انجام می گیرد، در نتیجه کار ها سریع تر انجام می شود.
  • چون در طلاق توافقی مدت زمان اعتبار گواهی عدم سازش 3 ماه می باشد، مزیتی دارد. این است که این امر سبب حفظ دوام عقد نکاح می شود اما در طلاق های دیگر، بدون مدت اجرایی است و هر لحظه دوام زندگی را تهدید می کند.
  • یکی دیگر از مهم ترین مزایای طلاق توافقی این است که چون جدایی بدون دعوا و اختلاف می باشد و حرمت ها در هر دو طرف حفظ می شود، احتمال بیشتری دارد که در آینده زوجین دوباره به زندگی با یک دیگر برگردند. در حالی که در طلاق های یک طرفه احتمال این امر بسیار پایین و حتی غیر ممکن می باشد.

طلاق توافقی/ چگونه به صورت توافقی طلاق بگیریم؟ + مدارک و مراحل

 

 

شرایط حضانت فزرزندان در طلاق توافقی چگونه می باشد؟

در بعضی موارد مشاهده می شود که حضانت فرزند به صورت کاملا توافقی بر عهده یکی از زوجین می باشد. اما پس از مدت ها، طرفی که حضانت را واگذار کرده بود تمایل دارد حضانت فرزند را از طرف دیگر بگیرد که در این صورت دادگاه این درخواست او را قبول می کند "چرا که بر اساس ماده 1168 قانون مدنی، نگهداری اطفال، هم حق و هم تکلیف ابوین است".

اگر فرزند دختر باشد تا 7 سالگی حضانت بر عهده مادر می باشد.  اگر مادر در طلاق توافقی حضانت دختر 4 ساله را بر عهده پدر قرار دهد و حضانت را از خود سلب کند، این سلب کردن اعتباری ندارد و اگر مادر بعدا پشیمان شود حتی پس از طلاق توافقی نیز می تواند به دادگاه مراجعه کند و حق حضانت دختر خود را درخواست کند.

اگر یکی از زوجین در طلاق توافقی حق ملاقات با فرزند خود را نیز از خود سلب کند، همانند حضانت فاقد اعتبار است و طرف اگر پشیمان شد، پس از طلاق نیز می تواند به دادگاه مراجعه کند و تقاضای ملاقات فرزند خود را داشته باشد.

طلاق توافقی/ چگونه به صورت توافقی طلاق بگیریم؟ + مدارک و مراحل

مشکلات طلاق توافقی

در طلاق توافقی، پس از صدور حکم طلاق توافقی، مرد نیازی به مراجعه و حضور داشتن در محضر را اجبار نمی داند، اما چون این طلاق به صورت توافقی بین طرفین است به لحاظ قانونی هم باید هر دو طرف در آن جا حضور داشته باشند و نمی توان توافق طرفین را با الزام همراه کرد بنابراین باید برای حل این مشکل طرفین  رفتن به محضر را به عنوان بخشی از تعهد های خود در دادخواست ذکرکنند تا در حکم دادگاه صادر شود.

در نهایت این که بهترین روش جدایی، طلاق توافقی می باشد، اما تشکیل خانواده کار سختی است پس توصیه می کنیم پس از تشکیل خانوده مواظب رفتار های خود باشید تا هیچ جدایی میان شما صورت نگیرد و در کنار خانواده و فرزندان خود باخوشی زندگی کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۹ ۱۷ آبان ۱۴۰۰
دونفروقتی نمیتونندهمدیگه روتحمل کنندودرک کنند وزندگی براهردوشون مثل جهنم میشه پس همون بهتر جدا بشند خودشونوخلاص کنند وگرنه شاید یکیشون پاشدخودکشی کرد ازدست اون یکی بنظرم اگ دونفرواقعا همدیگه رودوست ندارن همون بهترجدابشن
Iran (Islamic Republic of)
رحمان
۱۸:۵۹ ۱۱ شهريور ۱۳۹۷
سلام . من توی مشاوره طلاق توافقی دینا خوندم که نوشته باید زن و مرد برن پیش مشاوره معرفی شده از طرف دادگاه تا گواهی عدم سازش بگیرن!این پروسه چقدر طول میکشه؟اگر سر حضانت بچه ها توافق نداشته باشند چی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۱۸ خرداد ۱۳۹۷
درباره جزئیات قانون مهریه هم مطلب بذارید با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۱۸ خرداد ۱۳۹۷
امروزه اگر دختری که ازدواج کرده، پدرو مادر بازنشسته مستمری بگیر داشته باشه که فوت شده باشن این دختره میره از همسرش طلاق میگیره و بهش صیغه میشه و بعد میره مستمری والدینشو به اسم خودش دریافت میکنه و به خوشیو خوبی با همسرش خرج میکنه اینم از مزایای طلاق توافقی
Iran (Islamic Republic of)
س
۰۸:۵۰ ۰۹ شهريور ۱۳۹۷
این پول شرعا حرام است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۱۷ آبان ۱۴۰۰
اختلاس مسولین حلاله مردم ناچارند تو این نبود کارازاین کارا بکنند واقعا درک نمیکنید کارنیست وگرنه چرا مردم باید ازاین کارابکنند؟!!!
آخرین اخبار