به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از هیجان انگیزترین و خوشایند ترین بخش زندگی هر فردی، ازدواج و تشکیل خانواده می باشد. همه افراد با هدف این که یک عمر در کنار فرد مورد علاقه خود زندگی کنند ازدواج می کنند، اما متاسفانه این امر گاهی منجر به جدایی می شود و طلاق صورت می گیرد. طلاق در اصل به معنای خاتمه دادن به زندگی زناشویی به لحاظ شرعی و قانونی می باشد. اتفاقی بسیار ناخوشایند است که بنا به دلایل مختلف از جمله خیانت یکی از طرفین یا دخالت خانواده های زوجین در زندگی زناشویی آن ها، حتی ناباروری یکی از زوجین و ... می توانند اتفاق انجام گیرد.. گاهی اقدام به طلاق گرفتن و جدایی، یک طرفه می باشد که در این صورت احتمال این که طرف دیگر طلاق را قبول نکند وجود دارد. در این حالت طلاق گرفتن بسیار دشوار خواهد بود و احتمال دارد چندین ماه طول بکشد. اما گاهی دیده می شود که طرفین توافق کرده و هر دو با هم اقدام به انجام مراحل طلاق می کنند. به این نوع، "طلاق توافقی" گفته می شود که بهترین روش نیز برای جدایی، طلاق توافقی می باشد. برای آشنایی بیشتر با طلاق توافقی و مراحل و مدارک آن مقاله زیر را مطالعه نمایید.
همان طور که در بالا اشاره شد، وقتی زوجین در مسائلی مانند عدم سازش با یکدیگر، مهریه یا در صورت داشتن فرزند بر روی حضانت فرزند به تفاهم می رسند، تصمیم به جدایی می گیرند. که در این صورت باید مدارکی را تهیه و مراحلی را طی کنند. زوجین هر دو باید وکالت نامه را امضا کنند، شناسنامه و کارت ملی وکپی مدارک شناسایی زوجین باید آماده باشد، هم چنین سند ازدواج نیز نیاز است. علاوه بر آن ها از خانم ها برای بارداری تست می گیرند و گواهی این تست بارداری نیز باید باشد.
سپس زن و مرد باید به همراه مدارک گفته شده به دادگاه مراجعه کنند، و فرم درخواست طلاق توافقی را تکمیل نمایند. در این مرحله باید تمامی مسائل از جمله مهریه و حضانت فرزند و ... مشخص شود و در فرم ثبت کنند. سپس به حکم دادگاه زوجین باید فردی را از نزدیکان برای مذاکره و مصلحت انتخاب کنند. حتی اگر داوران انتخاب شده در طلاق زوجین به نتیجه نرسیده باشند، دادگاه حکم عدم سازش را صادر می کند. سپس زوجین باید به همراه گواهی عدم سازش به دفترخانه طلاق مراجعه کنند و پس از ارائه گواهی به آن ها، صیغه طلاق جاری می شود و سپس آن را ثبت می کنند. می توان گفت که، تمامی مسائلی که زوجین در طلاق توافقی، به تفاهم می رسند حدود 30 در صد از پرونده های طلاق را در دادگاه شامل می شود.
هم چنین باید دقت کرد که گواهی صادر شده از طرف دادگاه برای عدم سازش زوجین به مدت 3 ماه اعتبار دارد. یعنی اگر پس از 3 ماه زوجین بخواهند گواهی را برای ثبت صیغه طلاق به دفتر خانه ببرند، گواهی هیچ اعتباری ندارد و عمل طلاق توافقی انجام نمی گیرد.
در بعضی موارد مشاهده می شود که حضانت فرزند به صورت کاملا توافقی بر عهده یکی از زوجین می باشد. اما پس از مدت ها، طرفی که حضانت را واگذار کرده بود تمایل دارد حضانت فرزند را از طرف دیگر بگیرد که در این صورت دادگاه این درخواست او را قبول می کند "چرا که بر اساس ماده 1168 قانون مدنی، نگهداری اطفال، هم حق و هم تکلیف ابوین است".
اگر فرزند دختر باشد تا 7 سالگی حضانت بر عهده مادر می باشد. اگر مادر در طلاق توافقی حضانت دختر 4 ساله را بر عهده پدر قرار دهد و حضانت را از خود سلب کند، این سلب کردن اعتباری ندارد و اگر مادر بعدا پشیمان شود حتی پس از طلاق توافقی نیز می تواند به دادگاه مراجعه کند و حق حضانت دختر خود را درخواست کند.
اگر یکی از زوجین در طلاق توافقی حق ملاقات با فرزند خود را نیز از خود سلب کند، همانند حضانت فاقد اعتبار است و طرف اگر پشیمان شد، پس از طلاق نیز می تواند به دادگاه مراجعه کند و تقاضای ملاقات فرزند خود را داشته باشد.
در طلاق توافقی، پس از صدور حکم طلاق توافقی، مرد نیازی به مراجعه و حضور داشتن در محضر را اجبار نمی داند، اما چون این طلاق به صورت توافقی بین طرفین است به لحاظ قانونی هم باید هر دو طرف در آن جا حضور داشته باشند و نمی توان توافق طرفین را با الزام همراه کرد بنابراین باید برای حل این مشکل طرفین رفتن به محضر را به عنوان بخشی از تعهد های خود در دادخواست ذکرکنند تا در حکم دادگاه صادر شود.
در نهایت این که بهترین روش جدایی، طلاق توافقی می باشد، اما تشکیل خانواده کار سختی است پس توصیه می کنیم پس از تشکیل خانوده مواظب رفتار های خود باشید تا هیچ جدایی میان شما صورت نگیرد و در کنار خانواده و فرزندان خود باخوشی زندگی کنید.
انتهای پیام/