رحمانی فضلی مطرح کرد؛

تاکنون در مبارزه با موادمخدر کار رضایت بخشی انجام نداده‌ایم

وزیر کشور گفت: برای حل معضلات و مشکلات مبارزه با موادمخدر تاکنون کاری انجام نداده‌ایم که بتواند رضایت بخش باشد.

تاکنون در مبارزه با موادمخدر کار رضایت بخشی انجام نداده‌ایمبه گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست فصلی شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سراسر کشور که امروز(دوشنبه) برگزار شد، اظهار کرد: ستاد مبارزه با موادمخدر 4 سال است که توفیق همکاری با تمام ارگان‌های کشور را دارد، اما در برخی از موارد انتظارات مردم و دولت را برآورده نکرده است.

وی افزود: طبق بیانات مقام معظم رهبری اولین اولویت آسیب های اجتماعی مقابله با موادمخدر است و رئیس جمهور نیز در این خصوص تأکیدات مکرری داشتند که درخواست‌ها و مطالبات مردم را در این حوزه هرچه زودتر برآورده کنیم.

وزیر کشور گفت: برای مقابله و پیشگیری از موادمخدر باید از مرزها آغاز کنیم، چراکه عقبه هر اعتیادی به قاچاق مواد در مرزها باز می‌گردد.

رحمانی فضلی تصریح کرد: اگر برای مبارزه با موادمخدر به وجدانمان رجوع کنیم، می‌بینیم که برای حل معضلات و مشکلات مبارزه با موادمخدر تاکنون کاری انجام نداده ایم که بتواند رضایت بخش باشد.

وی در ادامه گفت: در برخی از موارد در مبارزه با مواد مخدر نتوانسته‌ایم به اهداف خود برسیم و بدون مصلحت‌اندیشی در مطرح کردن برخی از موضوعات دچار مشکل شدیم. ما در قبال قانون و مردم وظیفه داریم. باید اقتصاد قاچاق را از کف خیابان جمع کنیم و همچنین باید به موضوع تعداد معتادان جامعه، قاچاق موادمخدر، درمان معتادان و اشتغال آن‌ها توجه کنیم و اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی افزود: باید بر اساس بودجه‌های مشخصی قوانینی را برای کاهش معتادان و پیشگیری از اعتیاد در نظر بگیریم. حال اگر به این اهداف دست نیابیم، این قوانین و بودجه‌ها نمی‌توانند تاثیرگذار باشند.

وزیر کشور تصریح کرد: اعتیاد از نظر وزن نسبت به سایر ناهنجاری‌ها مثل طلاق، دزدی اولویت دارد و سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که آیا ما در حد این اولویت و مطالبه مردم تلاش‌ کرده‌ایم؟، در پاسخ به این پرسش باید بگویم که ما نتوانسته‌ایم یک جهش نهضت عمومی داشته باشیم و دیواری که در برابر اعتیاد ایجاد کرده ایم را برداریم.

وی ادامه داد: نارضایتی از عملکردها در حوزه‌های مبارزه با مواد مخدر به معنای ناسپاسی از تلاش‌های صادقانه نیست، در واقع ظرفیت و توان ما باید بیشتر از این‌ها باشد و سوال این است که ما در حوزه پیشگیری تا چه حدی مردم را وارد میدان کرده ایم و تا چه حدی در حوزه اجتماعی با موضوع مبارزه با موادمخدر توانسته‌ایم موفق عمل کنیم و آیا توانسته‌ایم این موضوع را به عنوان یک تفکر در قالب جامعه بگنجانیم؟

رحمانی فضلی تاکید کرد: اگر تاکنون به اهدافی که می‌خواستیم نرسیده‌ایم به این علت بود که جهت‌دهی و افزایش مشارکت در بین سمن‌ها و ستاد مبارزه با مواد مخدر به حد قابل قبولی نبوده است و نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم نهاد به خوبی استفاده کنیم.

وی افزود: دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور باید با انگیزه با دستگاه‌ها و سمن‌ها جلساتی داشته باشند تا بتوانند به آن‌ها انگیزه دهند، چرا که سمن‌ها و تشکل های مردمی بسیاری هستند که در زمینه مقابله با موادمخدر در کشور فعالیت‌ می‌کنند، اما روند افزایش این تشکل‌ها بسیار بالا بوده است که ما نتوانسته‌ایم جهشی در این زمینه انجام دهیم.

وزیر کشور گفت: کشفیات مواد مخدر نسبت به سال گذشته 15 درصد بوده است، اما آمار دقیقی از قاچاق مواد مخدر به کشور نداریم.

وی افزود: رقیب ستاد مبارزه با مواد مخدر قاچاقچیان، خرده‌فروشان و اعتیاد است، چرا که در حال حاضر در افغانستان کشت مواد مخدر از 6 هزار تن به 10 هزار تن رسیده است و بر اساس آخرین آمارها 809 تن در مرزهای کشور کشفیات مواد مخدر داشته‌ایم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه در حوزه مقابله با قاچاق موفق نبودیم، گفت: چرا در زمینه مقابله با خرده‌فروشان نتوانسته‌ایم موفق باشیم و واقعیت این است که چرخه اعتیاد از جمله قاچاق و توزیع مواد مخدر و معتادان همچنان ادامه دارد و باید این چرخه را قطع کنیم و بهترین جا برای قطع این چرخه مرزها هستند و باید تلاش کنیم که در همان مرزها از قاچاق جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: متاسفانه با وجود ساختارهای معلوم برای مقابله با قاچاق مواد مخدر و با وجود فرماندهان مبارزه با مواد مخدر هنوز وضعیت قاچاق در مرزها بحرانی است، به عنوان مثال اگر یک تن مواد مخدر را در مرز بگیریم قطعا با یک گروه طرف هستیم، اما به محض ورود موادمخدر به داخل کشور این گروه تبدیل به هزاران گروه دیگر می‌شود و ما باید با تک تک این گروه‌ها مبارزه کنیم.

وزیر کشور با اشاره به اینکه تمام دستگاه‌ها از جمله وزارت بهداشت، استانداران، فرمانداران با بحث مبارزه با موادمخدر درگیر هستند، گفت: عملکرد ستاد مبارزه با موادمخدر در این باره موجب شده تا مسئله مبارزه با موادمخدر برای سایر دستگاه‌ها هم مهم باشد.

وی با اشاره به اینکه تمام دبیران ستاد باید با دل و جان کار کنند، گفت: تمام شما دبیران باید فرض کنید که برادر، خواهر و یا فرزندتان معتاد است، در این شرایط شما چگونه عمل می‌کنید؟

رحمانی فضلی ادامه داد: حدود 5 میلیارد دلار منابع قاچاق وارد کشور می‌شود، آیا می‌دانید این مواد با اقتصاد کشور چه می‌کند؟، قاچاق مواد مخدر ابعاد متفاوتی از جمله اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشور را در بر می‌گیرد و این قاچاق تنها محدود به مواد مخدر و اعتیاد نیست و زمانی که پول قاچاق وارد چرخه اقتصادی و اجتماعی کشور می‌شود، فساد ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: تمام دبیران ستاد مبارزه با مواد مخدر در گلوگاه آسیب‌های مبارزه قرار گرفته‌اند و باید برای مبارزه با این آسیب احساس تکلیف داشته باشند و اگر وظایف خود را در زمینه مبارزه با مواد مخدر انجام ندهند، بنده شخصا با آن دبیر برخورد خواهم کرد.

وزیر کشور گفت: بنده معتقد هستم که تمام دستگاه‌های متولی مبارزه با مواد مخدر تا 3 برابر می‌توانند بهره‌وری خود را افزایش دهند و اولویت تمام دستگاه‌ها باید مبارزه با مواد مخدر و مقابله با آن باشد.

دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: باید برای معتادان تحت درمان موادمخدر فضای اشتغال ایجاد کنیم و باید برای آن‌ها کارگاه‌ها و گلخانه‌هایی که بتوانند در آنجا کار کنند ایجاد کنیم و باید از راه‌ و روش‌های قدیمی دست بکشیم و روش‌های جدیدی را برای مقابله با این وضعیت آزمایش کنیم.

رحمانی فضلی افزود: برای بحث اشتغال معتادان باید ایده‌های جدیدی ارائه شود مانند اینکه اردوگاه‌هایی به مدت 3 ماه تبیین شود تا بیماران اعتیاد علاوه بر درمان در این اردوگاه‌ها به اشتغال مشغول شوند، بنابراین باید به موضوع پایداری درمان معتادان توجه کنیم.

وی گفت: در حوزه پیشگیری وزارت آموزش و پرورش نیز ورود کرده است، اما ورود این حوزه ناچیز بوده و تنها 15 درصد توانسته‌اند در این حوزه پیش بروند.

وزیر کشور ادامه داد: در برنامه ششم توسعه بندهای خوبی برای مبارزه با مواد مخدر لحاظ شده است و بر اساس این برنامه اختیاراتی به ستاد مبارزه با مواد مخدر داده شد و دیوان محاسبات نیز برای این موضوع بودجه‌‌ای را اختصاص داد و این موضوع را بنده شخصا پیگیری خواهم کرد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر چه اعتیاد بیماری محسوب می‌شود، اما با سایر بیماری‌ها همچون سرطان متفاوت است. اعتیاد را نباید ساده نگاه کرد، چراکه بر خلاف سایر بیماری‌ها ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دارد. بنابراین لازم است نگاه جامعی به این موضوع داشته باشیم.

رحمانی فضلی تأکید کرد: در حوزه مقابله با موادمخدر باید در مرز‌های استان‌ها فعالیت بیشتری داشته باشیم، چراکه کار اطلاعاتی در استان‌ها اهمیت بسزایی دارد و قدرت استان‌های مرزی را در امر مقابله با مواد مخدر نشان می‌دهد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه موضوع خانواده‌های معتادان در حبس( به ویژه زنان و فرزندان آن‌ها) برای ما مهم است، گفت: سازمان بهزیستی در زمینه حمایت از زنان سرپرست خانواه باید تلاش بیشتری کند و ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز برای حمایت از این خانواده‌ها ورود کند.

وزیر کشور در پایان گفت: ستاد باید از مشارکت مردم در بحث اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر استفاده و این موضوع را به صورت جدی پیگیری کند.

انتهای پیام /

برچسب ها: وزیر کشور ، موادمخدر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
تنها راه حل ایجاد شغل و ازدواج تمام مواد صنعتی را با عزم ملی نابود و ازطریق بهزیستی شربت در داروخانه بدن به آنانی که واقعا یا شکست عشقی و طلاق و بیکاری فشار آورده روحیه بگیرن و ترک کنند.ایجاد بازارچه های محلی مثل شنبه بازار و دیگر سد معبر نمیشه و مغازه دارها هم فروش میکنند جاهای خالی شهرداری تهران و استانها زیاد دارن بازارچه‌ های محلی و معرفی بهزیستی و جمع کردن مواد صنعتی تنها راه حل می‌باشد من اگه شهردار یا مسئول بودم اینکار را انجام میدادم انگیزه.ایجاد شغل ... ایران بزرگه تعجب میکنم چرا آپارتمان سازی میشه حیاط دار بسازین.زمینه های خالی را بدین بیکارا بازارچه بزنن .توکل بر خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
دسترسی اسان به مواد مخدر دلیل گسترش اعتیاد در جامعه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
بیش از 10 میلیون افغانی با مجوز و غیره مجوز در ایران هستند که ایران را فلج کردن اینها عامل مواد مخدر هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا خودش کمکمون کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا باید اینطوری باشه؟ بهتره یک حرکت و عزم جدی داشته باشیم
-
ناشناس
۰۷:۴۰ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
تاکنون در مبارزه با موادمخدر کار رضایت بخشی انجام نداده‌ایم :
شکسته نفسی نفرمایین؟//؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید برخوردها شدیدتر و نظارتها بیشتر شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۷ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
عمده راه حل رفع مشکل موادمخدرکنترل قوی مرزی اعم ازهوایی وزمینی ودریایی بویژه زمینی است.اگرهزینه حداکثری برای آنهاشوددرعرض یکی دوسال مصرف واعتیادهم بشدت کاهش میابد.
Germany
ناشناس
۲۲:۴۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
شما رو به خدا بخاطر جوانان کشور اقدام قاطعانه کنید
Germany
ناشناس
۲۲:۴۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
شما رو به خدا بخاطر جوانان کشور اقدام قاطعانه کنید
Canada
ناشناس
۲۲:۴۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
اشخاصی که پس از اینکه چند بار ترک کردند .دوباره دچار شدند را باید به جزیزه ای برد و در آنجا سکنا کنند تا این افراد مریص بقیه مردم را مریص نکنند .و بقیه را. اموزش فنی بدهید و وارد اجتماع کتید و صد در صد باید کار مناسبی داشته باشند .کار درخت کاری سراسر کشور
Iran (Islamic Republic of)
نیمروز
۲۱:۴۰ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید مبارزه قاطعانه کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۹ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
جناب کاری انجام بده!!
تهیه ی مواد در همه جای کشور از گرفتن نون آسانتره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۰ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید مبارزه جدی با این مواد فروشان کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
بله درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
مگر در طول این پنج سال کاری هم انجام شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۲ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
زندانها پر از معتاد و خلافهای نشعت گرفته از مواد مخدر میباشند اختلاف های خانوادگی وخیییییلی دیگه که از نظرها محو شده اند ای کاش یه فکری به حال این معضل میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۹ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
معتادان بیمار هستن باید برای درمانشون راهکارهای اساسی انجام شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۹ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
معتادان بیمار هستن باید برای درمانشون راهکارهای اساسی انجام شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
متاسفانه آمار معتادان خیلی زیاد شده
Iran (Islamic Republic of)
مهدی حقیقت طلب
۱۵:۳۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
متاسفانه نه انجام داده ایم و یا بخواهیم بی ریا بگوییم نخواستیم یا نتوانستیم انجام دهیم.
تولید مواد صنعتی در کشور بیداد می کند ، کرج یکی از بزرگترین تولید کنندگان مواد مخدر صنعتی است ، بیایید ببینید در کمپ ها چه می گذرد ، بهترین جوانان ما با عوامل بسیاری به این بلای خانمان سوز کشیده شده اند
Iran (Islamic Republic of)
مهدی حقیقت طلب
۱۵:۳۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
متاسفانه نه انجام داده ایم و یا بخواهیم بی ریا بگوییم نخواستیم یا نتوانستیم انجام دهیم.
تولید مواد صنعتی در کشور بیداد می کند ، کرج یکی از بزرگترین تولید کنندگان مواد مخدر صنعتی است ، بیایید ببینید در کمپ ها چه می گذرد ، بهترین جوانان ما با عوامل بسیاری به این بلای خانمان سوز کشیده شده اند
Iran (Islamic Republic of)
مهدی خادمیان
۱۵:۳۳ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
صراحت کلام و صداقت وزیر محترم کشور جای بسی تقدیر و تشکر و از جهاتی جای بسی تعمق و بررسی دارد وضعیت فعلی جنوب شهر تهران که گزارش آن مکررا" از صدا و سیما پخش شد زیبنده نبوده و نیست قطعا" سیاست بازدارنده و بسیار کارآمد و موثر کشور چین در این مقوله یعنی اعدام بی چون و چرا اعم از توزیع کننده و مصرف کننده رافع معضل خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا کمک کنه تا این مشکل از بین برود
آخرین اخبار