آموزش زبان دوم به کودکان را از چه سنی آغاز کنیم؟

یادگیری زبان غیرمادری را باید در سنین خاصی از کودکی آغاز کرد، زیرا مغز در این زمان آمادگی بهتری برای فراگیری دارد و در نوجوانی و بزرگسالی توان مغزی در این زمینه افت محسوسی می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان به والدین توصیه می‌کنند اگر تمایل دارند فرزندانشان بتوانند به زبان‌های غیر مادری خود نیز صحبت کنند، آموزش زبان را تا قبل از رسیدن به ۱۰ سالگی آن‌ها آغاز کنند.


کارشناسان اعتقاد دارند، توانایی یادگیری زبان دوم در ۱۷ الی ۱۸ سالگی به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و این خود یکی از دلایلی است که بزرگسالان به خوبی نمی‌توانند در زبان‌های خارجی تسلط داشته باشند و مانند یک فرد بومی روان صحبت کنند.


کارشناسان هنوز نتوانسته اند علت مشکل یادگیری زبان‌های خارجی به وسیله مغز انسان در بزرگسالی را شناسایی کنند.

میلیارد‌ها انسان در سراسر جهان برای گفت و گو با همدیگر و فرهنگ‌های مختلف از ابزار‌ها و وسایل مختلف استفاده می‌کنند و عده زیادی از آن‌ها برای گویش به زبان غیر مادری خود دچار مشکل هستند با وجود اینکه انواع دوره‌ها و کتاب‌های تمرینی را پشت سر گذاشته و خوانده اند.


پژوهش درباره گیرایی ذهن کودک تا قبل از ده سالگی برای آموختن زبان دوم به وسیله دانشمندان کالج بوستون و نیز محققان دانشگاه MIT انجام شده است.

کودکانی که در سنین ۱۰ الی ۱۸ سالگی به مطالعه زبان دوم می پردازند نیز بهتر از بزرگسالان قواعد و کلمه‌ها را می‌آموزند، اما توانایی آن‌ها در استفاده از این موارد در مکالمه و خواندن متن کمتر از کودکانی است که قبل از ده سالگی به آن زبان مسلط شده اند.


کارشناسان به ویژه این امر را در کودکان خردسال خانواده‌های مهاجر به کشور‌های دیگر مشاهده کرده اند که کودکان آن‌ها بسیارسریع‌تر از بزرگسالان زبان آن کشور را می‌آموزند.

یادگیری زبان دوم اثر‌های مطلوبی بر مغز می‌گذارد و کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند به ویژه در سالمندی اقدام به یادگیری یک زبان خارجی کنند تا به این ترتیب مانع از افت توان مغزی خود و ابتلا به بیماری آلزایمر شوند.


شبیه سازی‌های رایانه‌ای نشان داده است که مغز انسان در سنین ۱۰ الی ۱۸ سالگی قواعد را یاد می‌گیرد، اما پس از آن دچار بحران می‌شود و توانایی یادگیری زبان در او به شدت افت پیدا می‌کند.


کارشناسان دلایل مختلفی از جمله دگرگونی‌های بیولوژیکی در مغز را عاملی برای ناتوانی در یادگیری زبان خارجی و استفاده کامل از آن در بزرگسالی مطرح می‌کنند.

همچنین جای گذاری اطلاعات در بخش‌های حافظه در کودکان با بزرگسالان متفاوت است و این خود یکی از دلایل یادگیری ضعیف‌تر زبان دوم به وسیله بزرگسالان است.

انتهای پیام/

بهترین سن برای یادگیری زبان دوم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار