حمیدرضا خانکه قائم مقام رئیس اورژانس در حوزه حوادث و بلایا در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عنوان کرد: با توجه به اینکه ایران از نقاط زلزلهخیز دنیاست و در دهههای اخیر با حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی مواجه بودهایم در راستای کاهش آسیبهای حوادث و کاهش عوارض بلایای طبیعی تربیت پرستاران در این حوزه را با همکاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت راهاندازی کردیم.
وی افزود: حوادث و بلایا در کشور و زلزلههای اخیر نشان داد، اگر بهجای هزار نیروی بیتخصص 100 متخصص را تربیت کنیم و در 3 پودمان مهارتهای اولیه، مهارتهای تخصصی تریاژ، تخلیه و غیره همچنین پست امدادی و راهاندازی بیمارستانهای صحرایی را توسعه دهیم، شاهد کاهش آمار مرگ و میر و مصدومیتها خواهیم بود.
وی ضرورت آموزش پرستاران در بحران را یک اولویت دانست که خوشبختانه در کارگاه کشوری افزایش آمادگی پرستاران در حوادث و بلایا موقعیت تیم صد نفره ملی در کارگاه سه روزه عملیاتی شده است و امید داریم با آموزش این گروهها و انتقال دانش از سوی این پرستاران به سایر پرستاران بتوانیم شاهد بهرهمندی از ظرفیت این افراد آموزش دیده باشیم.
خانکه گفت: در این جلسه مقرر شد که تیم صد نفره آموزش دیده در اختیار ما باشند و با اعلام نیاز اورژانس کشور، معاونت پرستاری این افراد آموزش دیده را در راستای ارائه خدمات سلامت و خدمات پرستاری در اختیار سازمان اورژانس قرار خواهد داد.
وی افزود: خوشبختانه گزارشهای رسیده نشان میدهد نتیجه خدمات سلامت و اورژانس در زلزله کرمانشاه مطلوب بوده است اما فراموش نکنیم نجات افراد زلزلهزده نیازمند مشارکت ملی است و امیدواریم با حضور تربیت پرستاران آموزش دیده شاهد کاهش آمار خدمات جانی و سایر خدمات باشیم.
وی در پایان آموزش پرستاران حوزه حوادث و بلایا را یکی از برنامههای مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دانست و یادآور شد: این مرکز با بهرهمندی از علم روز دنیا در حوزه سلامت در حوادث و بلایا با مراکز گوناگون برنامههای منحصر به فردی دارد که میتوانیم در این عرصه شاهد اخبار خوشی برای جامعه باشیم.
انتهای پیام/