راشا تودی: در صورت دخالت نکردن آمریکا، دو کره می‌توانند به سوی صلح حرکت کنند

یک تحلیلگر مسائل امنیتی در گفتگو با راشا تودی گفت در صورتی که آمریکا از دخالت‌های خود دست بردارد، سئول و پیونگ‌یانگ می‌توانند بهتر به صلح و ثبات برسند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ چارلز شوبریج، تحلیلگر مسائل امنیتی، در مصاحبه با راشا تودی گفت آمریکا در مذاکرات میان دو کره، که سئول انتظار دارد به خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره منجر شود، دخالت می‌کند.

برگزاری سومین جلسه از مذاکرات کره جنوبی و شمالی در یک هفته اخیر، پیشرفت چشمگیری در روابط سرد میان این دو کشور به حساب می‌آید. با این‌که سئول از گرمی روابط دو کشور استقبال کرده است، سران 20 کشور خارجی که از آن‌ها به نام «گروه ونکوور» نام برده می‌شود و بیش از 50 سال گذشته در خلال جنگ کره از سئول حمایت کرده بودند، نسبت به این مذاکرات صلح اعلام تردید می‌کنند.

در پی تصمیم روز سه شنبه این گروه مبنی بر اعمال تحریم‌های یک جانبه شدیدتر علیه پیونگ یانگ، شوبریج گفت: «این مسئله کاملا عجیب است. در حالی که روابط میان این دو کشور در حال گرم شدن است، متحدان پیشین کره جنوبی عرصه را تنگ‌تر کرده اند و سخنان شدید‌اللحن خود را افزایش می‌دهند و سعی در تشدید تنش‌ها دارند.»

آمریکا به قطع اعلام کرده است نه تنها فشار‌های اقتصادی و دیپلماتیک بیشتری بر کره شمالی وارد خواهد کرد، بلکه برای خلع سلاح این کشور، تهدیدهای نظامی نیز در نظر خواهد گرفت. روز چهارشنبه، وزارت دفاع ملی کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «سئول و واشنگتن تعهد امنیتی خود را به دفاع از کره جنوبی با استفاده از تمام توانای‌های نظامی خود بار دیگر اعلام کرده اند.» در این بیانیه همچنین آمده است آمریکا و کره جنوبی «پذیرفته اند به استقرار دارایی‌های استراتژیک آمریکا در کره جنوبی و مناطق نزدیک به آن تا هنگامی که تهدیدها از جانب کره شمالی در جریان باشد، ادامه دهند.»

تصمیم برای تشدید تهدید‌های نظامی در حالی بیان شده است که در همان روز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، درباره احتمال رسیدن مذاکرات کره شمالی و جنوبی به هر گونه «نتیجه معنادار»، ابراز تردید کرده بود. رئیس جمهور آمریکا همچنین تهدید کرد احتمال این‌که بحران در شبه جزیره کره به طور صلح‌آمیز حل و فصل نشود «بسیار بالا» است.

این تحلیلگر مسائل امنیتی، با اشاره به این‌که در صورتی که آمریکا دست از مداخله بردارد، سئول و پیونگ یانگ می‌توانند به نتایج بهتری دست یابند، از سیاست خارجی واشنگتن انتقاد کرد.

شوبریج در مصاحبه با راشا تودی گفت: «این گفتگوها پس از آن آغاز شد که کره جنوبی آمریکا را قانع کرد مانورهای نظامی خود در شبه جزیره کره را به طور موقت متوقف کند.» وی افزود: «به نظر می‌رسد هنگامی که منافع و سیاست خارجی در یک طرف، و اقدامات آمریکا در طرف دیگر قرار گیرند، کشورهای منطقه می‌توانند دستکم تا حدی به یافتن مشکلات محلی بپردازند و به سوی منافع محلی خود، که به طور معمول صلح و ثبات است، پیش بروند.»

چین و روسیه به عنوان دو قدرت منطقه‌ای که به شرکت در نشست ونکوور که در روزهای گذشته برگزار شد نیز دعوت نشده بودند، چشم‌انداز بدبینانه واشنگتن نسبت به روند دیپلماتیک دو کره را مورد انتقاد قرار دادند. وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد کشورهایی که در این نشست در کانادا شرکت کردند، در حالی که برنامه موسوم به «توقف دوگانه» را که از جانب چین و روسیه مطرح شده است رد کردند، به راه حل دیگری دست نیافتند.

مسکو و پکن در ماه ژوئیه سال 2017، راهکاری را پیشنهاد کردند که به موجب آن، در ازای توقف مانورهای نظامی آمریکا و متحدان محلی‌اش در شبه جزیره کره، کره شمالی نیز آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای خود را متوقف کند. واشنگتن روز سه‌شنبه در نشست ونکوور این راهکار را که «توقف دو جانبه» خوانده می‌شود، بار دیگر رد کرد.

انتهای پیام/

 

بهبود روابط کره شمالی و جنوبی در صورت دخالت نکردن آمریکا

 

برچسب ها: آمریکا ، کره شمالی ، آسیا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۸ دی ۱۳۹۶
بهبود روابط دو کره یعنی عدم نیاز به حضور آمریکا یعنی مخالف استراتژِ آمریکا برای حضور در آنجا.با سیاست دشمنی کنونی آمریکا هیچ وقت خواستار بهبود روابط دو کره نخواهد بود بلکه برای تخریب روابط حتما تلاش خواهد کرد.
آخرین اخبار