تپه خیبر محل مقر والی یا حاکم منطقه در دوره اشکانی است

سرپرست گروه کاوش باستان شناسی در تپه خیبر روانسر گفت: باتوجه به ساخت و ساز‌های تاریخی انجام شده در تپه خیبر، به نظر می‌رسد این محل مقر والی یا حاکم منطقه در دوره اشکانی بوده است.

تپه خیبر محل مقر والی یا حاکم منطقه در دوره اشکانی استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، سجاد علی بیگی سرپرست گروه کاوش باستان شناسی در تپه خیبر روانسر با اشاره به انجام اولین فصل از کاوش‌های باستان شناسی در تپه باستانی خیبر شهر روانسر،گفت : تیمی بین المللی از دانشگاه کپنهاک دانمارک، برلین آلمان و دانشگاه رازی کرمانشاه در این محوطه مشغول انجام کاوش باستان شناسی هستند.

وی تصریح کرد: این تپه تاریخی، بقایایی از هزاره پنجم قبل از میلاد تا دوره اشکانی را در خود دارد.

سرپرست گروه کاوش باستان شناسی در تپه خیبر روانسر افزود: لایه‌ای که این گروه بین المللی درحال حاضر در آن مشغول کاوش هستند، به استناد قطعات سفال، بقایای معماری، فرم و پلان آن مربوط به دوره اشکانی است.

وی خاطرنشان ساخت: باتوجه به ابعاد ساخت و ساز‌ها و کیفیت یافته‌های ما به نظر می‌رسد ساخت و ساز‌ها در این محوطه فراتر از سازه روستایی باشد، لذا باتوجه به موقعیت استراتژیکی این محل می‌تواند مقر والی یا حاکم منطقه در دوره اشکانی باشد.

علی بیگی اضافه کرد: امیدواریم در دوره‌های بعدی با کاوش‌های بقایای عصر آهن ۲ و ۳، همزمان با دوره ماد و آشور بتوانیم اطلاعات مفیدی از تحولات منطقه در هزاره اول قبل از میلاد بدست آوریم.

وی به اهمیت این محوطه باستانی اشاره کرد و گفت: باتوجه به اهمیت محوطه و ابعاد آن باستان شناسان باید ۱۰۰ سال اینجا کاوش کنند، اما باتوجه به برنامه ریزی انجام شده برای اهداف مقدماتی خود، حدود شش سال کاوش در این محوطه باید انجام گیرد.

سرپرست گروه کاوش باستان شناسی تپه خیبر روانسر عنوان کرد: این محوطه از آنجایی که در منطقه‌ای استراتژیک و برسر دو راه مهم ارتباطی جاده ابریشم و مسیر شاهو – پاوه - عراق واقع شده، دارای موقعیت راهبردی مهمی است و به عنوان یک مرکز تبادلات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی محسوب می‌شده است .
 
 
انتهای پیام/د

فعالیت تیمی بین المللی از دانشگاه کپنهاک دانمارک، برلین آلمان و دانشگاه رازی در تپه خیبر

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار