لرستان؛

لزوم احداث پاسگاه محیط بانی در منطقه صید و شکار ممنوع گرین لرستان

منطقه گرین به عنوان منطقه شکار و صید ممنوع اعلام شده، اما فاقد پاسگاه محیط بانی برای حفاظت از گونه‌های جانوری است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ بیش از پنج سال است که منطقه ۷۰ هزار هکتاری گرین از طرف سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه شکار و صید ممنوع اعلام شده است؛ این منطقه از شمال به شهرستان نهاوند، از شرق به شهرستان بروجرد و از غرب به شهرستان دلفان و از جنوب به شهرستان سلسله محدود است.

سهم لرستان از میزان تنوع زیستی کشور ۲۵ درصد است که در این زمینه منطقه شکار و صید ممنوع گرین نیز ۱۵ درصد از این تنوع را به خود اختصاص داده و همین امر ضرورت توجه به این منطقه حساس زیست محیطی را بیشتر می‌کند.

با توجه به مشاهده تخلفات زیست محیطی و شکار غیرمجاز گونه ‎‌های جانوری این منطقه توسط شکارچیان به ویژه از استان ‎‌های همجوار، ضرورت احداث پاسگاه محیط‎ بانی و ارتقای آن به منطقه حفاظت‎ شده بیش از پیش احساس می ‎شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سلسله، منطقه گرین را یکی از مناطق حساس زیست محیطی استان لرستان دانست و گفت: این منطقه در سال ۱۳۹۱ با طی مراحل اداری و چاپ آگهی رسمی به عنوان منطقه شکار و صید ممنوع اعلام شده است.

طاهر فتح الهی افزود: در این منطقه حدود ۲۰۰ گونه جانوری و ۵۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده و برای مدیریت بهتر آن به احداث چهار پاسگاه محیط بانی نیاز است.

لزوم احداث پاسگاه محیط بانی در منطقه صید و شکار ممنوع گرین لرستان

وی با بیان اینکه معمولا بعد از ارتقای مناطق شکار و صید ممنوع به حفاظت شده اقدام به احداث پاسگاه محیط بانی می‌شود، اظهار کرد: با پیگیری‌های اداره کل محیط زیست لرستان قبل از ارتقای منطقه گرین به حفاظت شده علاوه بر تصویب چارت پاسگاه با هشت نفر، اقدامات اولیه برای احداث این پاسگاه در منطقه کهمان صورت گرفته است.

فتح الهی با تاکید بر لزوم احداث نخستین پاسگاه محیط بانی در منطقه کهمان تصریح کرد: امسال در کمیته برنامه ریزی شهرستان این طرح تعریف و به تایید استانداری رسیده است؛ انتظار داریم با همکاری فرمانداری شهرستان سلسله و کمیته برنامه ریزی استان در سال آینده اعتبار کافی برای آن منظور شود تا هرچه سریعتر شاهد بهره برداری از طرح احداث پاسگاه محیط بانی و حضور دائمی محیط بانان در منطقه گرین باشیم.

لزوم احداث پاسگاه محیط بانی در منطقه صید و شکار ممنوع گرین لرستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان نیز در این باره گفت: استان لرستان با وسعت ۱/۷ درصد مساحت کشور دارای تنوع زیستی بسیار بالایی است به طوریکه ۲۵ درصد تنوع زیستی کشور شامل ۳۶۸ گونه جانوری و یک هزار و ۷۰۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده است.

فتحی بیرانوند با اشاره به منطقه صید و شکار ممنوع گرین به عنوان یکی مناطق حساس زیست محیطی لرستان، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت حفاظت از گونه‌های زیست محیطی موجود در این منطقه، تامین اعتبار اولیه‌ای با همکاری فرمانداری شهرستان سلسله در نظر گرفته شده و امید است که در اعتبارات سال آینده با همکاری کمیته برنامه ریزی استان و تامین اعتبار لازم، شاهد احداث پاسگاه محیط بانی منطقه گرین باشیم.

انتهای پیام/ د

اهمیت گونه جانوری در منطقه شکار ممنوع گرین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.