راوی کتاب پوتین قرمزها در مراسم رونمایی از این اثر؛

در دوران دفاع مقدس طبق آموزه‌های سیدالشهدا با اسرای جنگی رفتار کردیم

مرتضی بشیری گفت: ما با اسیران رفیق بودیم و هیچ وقت از عامل فشار برای تعامل با آنها استفاده نکردیم.

با آموزه‌های سیدالشهدا با اسیران رفتار کردیمبه گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آئین رونمایی از کتاب پوتین قرمزها با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و مقاومت حوزه هنری و جمعی از  اهالی فرهنگ و ادب در حوزه هنری برگزار شد.

در این مراسم محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری پس از خیر مقدم به حاضران گفت: منظومه دفاع مقدس حلقه‌هایی دارد که اگر از آنها غفلت شود، سیمای دفاع مقدس سیمای کاملی نخواهد بود. آنچه دفاع مقدس را کامل می‌کند برخوردها و اتفاقات انسانی است که در این 8 سال نمود فراوان دارد. در این میان بخش مربوط به اسرا بسیار برجسته است. اسرای ما عزت ملت ایرانی را در شرایط نابسامان اسارت نگه داشته‌اند. خوشبختانه نگاه به آنهایی که اسیرها  را نگهداری می‌کردند نگاه متفاوتی است.

وی افزود: پوتین قرمزها از جهاتی متفاوت است. نوع نگاه بشیری به اسرای عراقی نگاه واقعی است. در این کتاب ژنرال‌های عراقی آدم‌های باهوشی هستند که با آدم‌های با هوشی نیز طرف هستند. ما این روحیه را مدیون امام (ره) و انقلاب اسلامی هستیم. جمهوری اسلامی به دلیل اتصال به وحی و ارزش‌های اسلامی خوش درخشیده و حتی موجب رشد کسانی شده که در مقابل ایران جنگیدند. این کتاب حاوی نکات و خاطرات ارزشمند و شیرینی است. ما باید کمک کنیم که این کتاب جایگاه خود را در بین افراد کتاب خوان پیدا کند.

در بخش دیگر مراسم سرهنگ محمد عزیز پرویز از اسرای وقت عراق درباره نحوه اسارت خود و رفتار نیروهای ایرانی با اسرا صحبت کرد.

وی گفت: در سال 1982 اوایل جنگ در خرمشهر اسیر شدم. من افسر مخابرات گردان 8 انتظامات بودم زمانی که در محاصره بودیم و تیراندازی می‌کردند من فریاد زدم الله‌اکبر خمینی رهبر و تیر ندازی قطع شد. نیروهای بسیجی ما را اسیر کردند و به ما آب و صبحانه دادند.

وی در بخش دیگر خاطرات خود به مواجهه با شهید صیاد شیرازی اشاره کرد و افزود: وقتی یکی از همراهان ما گفت کمرم درد می‌کند سرهنگ صیاد شیرازی گفت برایش بالش بیاورند. من در سال 86 میلادی مسئول خدمات پایگاه اسرا شدم و زمانی که آقای بشیری به قرارگاه خاتم آمدند، اوضاع پادگان بسیار بهتر شد. در همان سال 87 نفر از اسرا امضا کردیم که به جبهه برویم. بعضی‌ها همان اوایل شهید شدند. آقای بشیری کاری با اسرا کردند که آنها دیگر اسیر عراقی نبودند بلکه ایرانی بودند. او باعث شد ما از خط رژیم بعثی عراق به خط امام برویم و این را مدیون خط امام خمینی و رهبری هستیم.

در این مراسم مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و مقاومت حوزه هنری پس از تبریک انتشار کتاب تصریح کرد: یکی از کارهای ماندگار، خاطرات ایرانی‌های نگه دارنده از اسرای عراقی است. این کتاب آغازی برای این داستان است و در این بین یکی از پرونده‌های تنظیم شده پرونده فرار اسیران عراقی است. خوشحالم که حوزه هنری این بار زمین مانده را برمی‌دارد چرا که درباره ادبیات و حاشیه جنگ بسیار می‌توان کار کرد.

وی درباره یکی از افسرهای عراقی گفت: احمد علی محسن یا ابو جعفر که سرهنگ اسیر بودند بسیار جوان و شجاع بودند. وقتی با او مصاحبه کردم، گفت که مهمات لشکر ما از زاغه‌های عربستان تامین می‌شود. اسرایی که ما نگه داشتیم  از 15 ملیت بودند. امیدوارم این کتاب طلیعه‌ای به این بخش از جنگ باشد که مغفول مانده است.

مرتضی بشیری راوی کتاب در این جلسه گفت: ما تلاش کردیم اسیران احساس راحتی داشته باشند. رفتار ما تاکتیکی بود. برنامه‌ریزی بلندمدت داشتیم، بنابراین با زور و فشار حرف نمی‌زدیم. ما با اسیران رفیق بودیم و هیچ وقت از عامل فشار برای تعامل با آنها استفاده نکردیم. ما توانستیم منویات حضرت امام (ره) را در مورد اسرا اجرا کنیم. در آموزه‌های دینی ما گفته شده بود که با اینها چگونه رفتار کنیم. حشد شعبی حاصل رفتار آن زمان ماست.

 وی در پایان با بغضی در گلو با اشاره به رفتار سیدالشهدا با اسیران بیان کرد: انسان در حالت تألم، آسیب‌پذیرتر است بنابراین ما در دوران جنگ تحمیلی طبق آموزه‌های سیدالشهدا با اسرا رفتار می‌کردیم.

فاطمه بهبودی نویسنده اثر در این مراسم اظهار کرد: قبل از اینکه ما دغدغه نوشتن خاطرات آقای بشیری را داشته باشیم آقای تقی‌پور این دل‌ مشغولی را داشتند. جای او در این مجلس خالی است. در زمان جنگ ایران و عراق ما برادران و پدران زیادی را از دست دادیم. اما در مورد جنگ مدافعان حرم در سوریه وقتی صحبت به میان می‌آید پاسخ آقای بشیری این است که وطن ما مرز بین کشورها نیست. وطن ما اسلامی و دوستدار علی ابن ابی طالب است.

وی افزود: برای پوتین قرمزها مدیون جناب سرهنگی هستیم. وی از محبتی برخوردار است که نویسنده‌ها را با افرادی که سهمی در جنگ دارند، مرتبط می‌کند. امیدوارم این کتاب جایگاه خود را  در بین افرادی که دغدغه جنگ دارند، پیدا کند.

در پایان این مراسم از فاطمه بهبودی نویسنده کتاب و مرتضی بشیری راوی کتاب تقدیر شد.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار