به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی، صبح امروز (جمعه) در نخستین کنگره مجمع زنان اصلاح طلب در تالار قلم کتابخانه ملی اظهار داشت: به نظر میرسد در مرحلهای بسر میبریم که باید درباره چرایی و چیستی مشارکت زنان عبور کنیم، دیگر زمان بحث درباره ضرورت مشارکت زنان گذشته است.
دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی با اشاره به سالگرد مشروطه اظهار کرد: ما اخیرا سالگرد مشروط را پشت سر گذاشتیم که همراهی و هم دوشی زنان در به ثمر رسیدن آن، نقش تکرار نشدنی داشت.
وی ادامه داد: تاریخ مشروطه را وقتی که ورق میزنم مملو از دلسوزی زنان و حضور پر رنگ آنان است، زنان در آن دوره افراد متخصص را تربیت کردند که نقش آفرینی بسزایی در تاریخ سیاسی ایران داشتند.
معاون سابق رییسجمهور تاکید کرد: ما بعد از مشروطه دیگر به توسعه سیاسی و اجتماعی در جامعه زنان نتوانستیم دست پیدا کنیم، هنوز هم چالشهایی وجود دارد که به نظر اعتقادی و فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه عدهای این موضوع را به آموزههای دینی ربط میدهند، گفت: ما وقتی به قرآن مراجعه میکنیم میبینیم که خط بطلان بر نادیده گرفتن زنان میکشد.
مولاوردی افزود: امروز ما شاهد هستیم که هنوز زنان نتوانستهاند به جایگاهی که باید و شاید دست پیدا کنند، زنان هرگز نتوانستهاند در جنبشها به صورت واقعی حرکت کنند، زنان در طبقه متوسط به بالا با آگاهی که پیدا کردن در جامعه حضور پیدا کردند.
وی با اشاره به مطالبات زنان عنوان کرد: در حال زنان به واسطه حضوری که در انقلاب دارند در حالی سهم خود را میخواهند که شرایطش وجود ندارد و باید تاکید کنم این سهم خواهی نیست.
دستیار ویژه رییسجمهور در امور حقوق شهروندی ادامه داد: شاهد هستیم تغییراتی که در سطح دانش و مهارت زنان به وجود آمده متاسفانه نتوانسته وضعیت زنان را بهبود بخشد و باورهای قالبی و سنتی اجازه نداده که نقش زنان پذیرفته شود.
مولاوردی خاطر نشان کرد: رسانه، خانواده، احزاب و تشکلهای سیاسی میتوانند تاثیر گذار بر تغییر دنیای زنان باشند، هنگامی که بحث از مشارکتهای سیاسی میشود فقط حضور زنان در کابینه مطرح نیست بلکه سهم زنان از درآمدهای کلی کشور است که اگر بتوانیم این شاخص را افزایش دهیم قطعا میتوان نتایج خوبی بگیریم.
معاون سابق رییسجمهور در امور زنان یاد آور شد: یکی از شاخصهای اساسی توسعه پایدار حضور زنان در عرصههای سیاسی و اجتماعی است، زنان به عنوان شهروندان متعهد و مسئول سعی دارند که نقشی داشته باشند، اما با مشکلاتی رو به رو هستند.
این فعال حقوق زنان در ادامه تشریح کرد: امروز دو دهه از طرح موضوع زنان و توسعه در سطح جهان میگذرد، ارزیابی که میکنیم این است که علی رغم تمامی فعالیتها، کارشناسان به این نتیجه میرسند که این مهم هنوز محقق نشده است.
وی با اشاره به فضای سیاسی و نقش زنان در آن عنوان کرد: توسعه سیاسی یک فرآیندی است که زندگی سیاسی را تحت تاثیر قرار داد و مطالبات این توسعه در دو وجه انسانی و مدنی است که باید لحاظ شود.
معاون سابق امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به این مطلب که عنوان میشود زنان باید توانمند شوند گفت: ما اکراه داریم از به کار بردن این کلمه توانمند سازی، چون زنان توانمند هستند.
وی تاکید کرد: احزاب زنان را میتوانند برای پذیرش نقشها آماده کنند. در بحث توانمند سازی باید بررسی کنیم که زنان چه مسیری را طی کردهاند؟ ما نمیتوانیم به موازات تبعیضهای جنسیتی که وجود دارد گامهای محکم برداریم.
مولاوردی با تاکید بر این نکته که در دولت یازدهم کارهای خوبی برای جامعه زنان صورت گرفته است گفت: در دولت دوازدهم بحثهایی مطرح است و ما بعضا متهم میشویم که دنبال وکیل و وزیر شدن زنان هستیم، خیر این چنین نیست ما به دنبال عدالت اجتماعی هستیم که زمینههای آن در برنامه ششم توسعه فراهم شده است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه بعد از ۸ سال دولت یازدهم و دوازدهم و ۵ سال برنامه ششم گامهای خوبی در حوزه زنان برداشته شود، گفت: گروههایی برای ارتقای زنان مدیر تشکیل شده است. وزرا را ملزم کردیم که یک معاون زن داشته باشند و با وزرات کشور نیز تفاهم نامه داشتیم. به نظر میرسد با اجرای این برنامه دیگر توجیهی برای کنار گذاشتن زنان نداریم.
دستیار ویژه رییسجمهور در امور حقوق شهروندی ادامه داد: دیداری با معاون اول رئیس جمهور داشتیم که در آن نشست گفتند ما مطالبات زنان را میدانیم، لیستی از زنان خواستند که ارائه شد.
مولاوردی در خاتمه تاکید کرد: من شاهد هستم که تلاشهای زیادی برای بکار گیری زنان انجام گرفت، اما چه کنیم که نشد و هنوز نقطه سر سطر هستیم، همکاری شبکهای را بین مردان به خوبی مشاهده میکنیم که باید این ویژگی در زنان هم وجود داشته باشد.
انتهای پیام/