دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور عنوان کرد؛

چابهار مرکز تجارت و تکمیل زنجیره تولید از نپال تا پاکستان

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: هدف‌گذاری چابهار باید تبدیل‌شدن به مرکز تجارت و تکمیل زنجیره تولید در شبه‌قاره هند، از نپال تا پاکستان باشد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،اکبر ترکان دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در نشست با اعضای هیئت‌مدیره، مدیرعامل و معاونین سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: چابهار می‌تواند نیاز آنچه که در بازارهای مرتبط با محصولات کشاورزی کشورهای هم‌جوار چابهار وجود دارد را برطرف نماید.

وی اضافه کرد: منطقه آزاد ارس نمونه بسیار خوب و موفقی از تولید محصولات ارگانیک و گلخانه‌ای است که می‌بایست مدنظر مدیران منطقه آزاد چابهار با در نظر گرفتن کشت میوه‌های شبه‌قاره‌ای قرار گیرد.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: «برجام» زمینه‌ها را برای تعامل و کار با دنیا فراهم کرده است که توسعه چابهار در حوزه حمل‌ونقل در فضای پسابرجام راهگشای توسعه اقتصادی است.

سعید عیسی زاده معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار در این نشست با اعلام اینکه توسعه‌دهندگان چینی بندر گوادر پاکستان خواستار همکاری و مشارکت چابهار در تکمیل زنجیره تولید پتروشیمی شده‌اند، گفت: چینی‌ها در این زمینه پیشنهاد کرده‌اند این دو بندر در حوزه پتروشیمی همکاری مشترک داشته باشند.

سعید عیسی زاده افزود: طرح توسعه شهرک تخصصی مواد غذایی با مشارکت بخش خصوصی تهیه‌شده است که فعالیت درزمینهٔ تولید و بسته‌بندی برنج، چای، خرما، میوه‌های گرمسیری و... گسترش می‌یابد و همچنین سرمایه‌گذاران هلندی برای احداث گلخانه مدرن در منطقه اعلام آمادگی کرده‌اند.

گفتنی است در این نشست محمد معزالدین معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور مناطق، مهدی بازارگان معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور حضور داشتند که عملکرد 4 ماهه سال 96 حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار و پروژه‌های در دست احداث منطقه موردبررسی و تحلیل قرار گرفت.

نقش لجستیکی منطقه آزاد چابهار متکی به بندر شهید بهشتی است


مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با اشاره به نقش‌های مختلف منطقه آزاد چابهار در اقتصاد کشور، گفت: نقش لجستیکی این منطقه متکی به بندر شهید بهشتی است.

اکبر ترکان افزود: شبکه راه‌های پس‌کرانه‌ای که منطقه آزاد چابهار را به جغرافیای اصلی کشور وصل می‌کند، راه‌آهن است که در همین راستا خط ریلی چابهار – زاهدان در دست احداث هست.

وی اضافه کرد: اینجا ازنظر ظرفیت‌های لجستیکی مانند احداث انبارهای ثابت و سردخانه نقش ویژه‌ای دارد که با راه‌اندازی این زنجیره، منطقه آزاد چابهار می‌تواند به کشورهای همسایه خصوصاً افغانستان و آسیای میانه در جهت امر ترانزیت کالا خدمات ارائه دهد.

ترکان اظهار داشت: صنعت یکی دیگر از نقش‌های اقتصادی چابهاراست که یک سری صنایع سنگین مثل پروژه‌های فولاد مکران و پتروشیمی در حال احداث و نصب تجهیزات هستند.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور خاطرنشان ساخت: صنایع سبک مانند بسته‌بندی برنج، چای، حبوبات و روغن‌کشی برای مصرف داخلی و کشورهای همسایه صنایع موفقی هستند که می‌توانند باعث اشتغال‌زایی شوند.

مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور و هیئت همراه در دومین روز از سفر خود به منطقه آزاد چابهار از پروژه‌های مختلف صنعتی، توریستی، تجاری و آموزشی این منطقه بازدید و در جریان روند آخرین پیشرفت آن‌ها قرار گرفتند.

گفتنی است ؛ بازدید از پروژه‌های مجموعه توریستی - تجاری رویال صدف، هتل 5 ستاره «سدس»، کارگاه‌های توانمندسازی بومیان و دانشجویان رشته‌های فنی مانند جوشکاری، برق صنعتی و تعمیرات لوازم‌خانگی، فولاد مکران و مجتمع پتروشیمی از برنامه سفر ایشان به منطقه آزاد چابهار بودند.

 

انتهای پیام/پ

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.