دور پایانی ساماندهی غیرمجازها

حذف موسسات بزرگ غیر مجاز با ورود چند بانک

به دنبال وعده اخیر رئیس کل بانک مرکزی برای ساماندهی کلیه موسسات مالی طی دو تا سه ماه آینده، به زودی با مشارکت چند بانک فعالیت موسسات بزرگ در بازار غیرمتشکل پولی پایان خواهد یافت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز که بیش از دو دهه است که از شکل‌گیری و فعالیت قدرتمند آنها در بازار غیرمتشکل پولی می‌گذرد، از سال‌های اخیر با تصویب قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی و همچنین اختیاراتی که برنامه ششم توسعه به بانک مرکزی تفویض کرد با شرایط متفاوتی پیش می‌رود.

این در حالی است که در دو تا سه سال اخیر تعدادی از موسسات بزرگ اعتباری از جمله ثامن‌الحجج، میزان، مجموعه هشت تعاونی از جمله فرشتگان که تحت فعالیت موسسه کاسپین قرار گرفت، ساماندهی شده و فعالیت مستقل و خارج از چارچوب آنها در بازار پول پایان یافت. با این حال این ساماندهی هم چندان بی‌حاشیه نبود و با توجه به پیشینه‌ای که در آنها وجود داشت، باعث ایجاد مسایلی شد به طوری که حتی بعد از شکل‌گیری موسسه اعتباری کاسپین و قرار گرفتن هشت تعاونی غیرمجاز در مجموعه آن اکنون تعیین تکلیف این موسسه و سپرده گذاران تعاونی‌های آن از چالش‌های بانک مرکزی محسوب می‌شود.

از سویی دیگر همچنان برخی موسسات اعتباری بزرگ با تعداد قابل توجهی سپرده‌گذار در حال فعالیت بودند که در ماه‌های اخیر ساختار آنها فرو پاشیده و در حال حاضر ساماندهی آنها نیز به یکی از مشکلات حوزه بانکی تبدیل شده و این روزها تجمعات سپرده‌گذاران موسساتی مانند کاسپین، آرمان و حتی ثامن جو و فضای سختی را برای شبکه بانکی ایجاد کرده است.

اما به دنبال این جریان و با ورود دستگاه‌های قضایی و همچنین مجلس اخیرا سیف- رئیس کل بانک مرکزی- اعلام کرد که سعی می‌کنند حداکثر تا سه ماه آینده کلیه مشکلات مالی را برطرف کنند.

در حالی حل و فصل مشکلات و معضلات موسسات مالی به شکل جدی‌تری در حال پیگیری است که آخرین اخبار دریافتی از این حکایت دارد که ظاهرا در طرحی قرار بر این شده تا چند موسسه بزرگ و فعال در بازار پول به زودی ساماندهی شده و مسئولیت و تعهدات آنها به چند بانک محول شود. بر این اساس با اقدامات انجام شده، چند بانک مجاز و مورد تایید بانک مرکزی درآینده ای نزدیک مسئولیت امور مربوط به چند موسسه را بر عهده خواهند گرفت.

واگذاری امور موسسات به بانک‌ها اتفاق جدیدی در شبکه بانکی نیست و در دو سال گذشته موسسه غیرمجاز میزان بعد از انحلال به طور کامل به بانک صادرات واگذار شد و این بانک مسئولیت تعهدات و سپرده‌گذاران آن را بر عهده گرفت. در عین حال که در سال گذشته نیز بعد از ماجرایی که برای موسسه ثامن‌الحجج پیش آمد بانک مرکزی با انحلال این موسسه اجرای تعهدات آن را از کانال بانک پارسیان پیش برد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۱ ۲۸ تير ۱۳۹۶
سلام خواهشا یه کاری برای موسسه ثامن بکنیدوبلاتکلیفیم
Iran (Islamic Republic of)
م.ح
۱۹:۳۹ ۲۷ تير ۱۳۹۶
باسلام
من از سپرده گذاران موسسه ثامن هستم و بسيار بسيار... نيازمند سپرده خود هستم ولي حتي براي مخارج روزانه هم نميتوانم از سپرده خود برداشت كنم. وحدود يكهفته در نوبت بودم تا بتوانم فقط ٥٠٠ تومان از سپرده خود را دريافت كنم.
بنده به دليل نياز مدام به پولم بصورت روزشمار سپرده كرده بودم. تكليف ما چيست؟؟؟
چرا هيچكس در خصوص موسسه ثامن پاسخگو نيست؟؟؟
چرا هيچكس نگران مشكلات امثال بنده، نگران ذهن درگير و شب نخوابي هاي ما و نگران آبروي ما نيست؟؟؟؟؟؟؟؟
توروخدا بداد ما برسيد
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۲۰:۵۹ ۲۶ تير ۱۳۹۶
سلام لطفا در مورد موسسه ثامن اطلاعاتی به مردم شریف ایران بدید و از نگرانی آنها در مورد سپردهایشان با خبر کنید.
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۵:۴۵ ۲۶ تير ۱۳۹۶
لطفا در خصوص نمادها ی بانکی و میزان سرمایه های بانک ها اطلاعات کاملی رو در اختیار ما قرار بدهید تا بتونیم با آگاهی بیشتری دراین موسسات سپرده گذاری کنیم