باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

بیمه اهالی قلم چه زمانی عملیاتی می‌شود؟

وعده‌هایی که رئیس سازمان تامین اجتماعی در خصوص بیمه ناشران داد اما تاکنون عملی نشده است.

وعده ای که تنها در حد حرف ماند/ وضعیت بیمه ناشران تغییری نکرده استبه گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حدود دو ماه پیش، نشست خبری رئیس سازمان تأمین اجتماعی با ناشران در محل نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

نوربخش در این نشست خبری، وعده‌هایی امیدوارکننده به ناشران دارد؛ از جمله اینکه اقدامات جدی‌تری در زمینه بیمه اهالی فرهنگ انجام شود. نوربخش ضوابط و قانون بیمه ناشران را مهم می‌دانست و گفت، دستور داده است در حوزه دفاتر فقط در سال آخر مالی ناشران ورود پیدا کنند.

رئیس سازمان تامین اجتماعی خواسته بود مصادیق قانونی که در آن کتابفروشی‌ها تحت قانون مشاغل زیر پنج نفر قرار می‌گیرند، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب شود. او از امضای تفاهم‌نامه‌ای در همان هفته با رئیس سازمان اصناف خبر داد که یکی از موارد آن تغییر دستمزد مقطوع با نظر خود صنوف است.

با گذشت دو ماه از آن حرف‌ها، به سراغ چند تن از ناشران رفتیم تا با آنها درباره کمّ و کیف عملی شدن این وعده‌ها گفتگو کنیم. به طور کلی، ناشران از عملی نشدن این وعده‌ها و تغییر نکردن روند کاری آنها در سازمان تامین اجتماعی گفتند.

از جمله ناشران رضا حاجی‌آبادی، مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس است. این ناشر درباره وضعیت بیمه ناشران گفت: بیمه ناشران مانند سابق است و به همان روش گذشته اعمال می‌شود. سازمان تامین اجتماعی ناشران را در خصوص بیمه اذیت می‌کند؛ یکی از اذیت‌هایشان این است که می گویند هرکسی را که در انتشارات هست، باید بیمه کنید. اما ما در این خصوص مشکل بسیار داریم.

وی افزود: در صورتی که ناشران تا 5 نفر را بیمه کنند، شامل تخفیف بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی می شوند. این مسئله هم اکنون اعمال می شود. پیش از این، بدهی ناشران به سازمان تامین اجتماعی را تا آخر سال ابلاغ می کردند اما تا کنون به آنها چیزی درباره بدهی سال 95 ابلاغ نشده است.

جلال صابری‌نژاد، مدیر مسئول انتشارات آریترین هم از کسانی بود که درباره وضعیت بیمه ناشران به ما اطلاعاتی داد. وی گفت: وضعیت بیمه ناشران همچنان مانند سابق است. تا به حال ابلاغیه جدیدی در این خصوص به ناشران ابلاغ نکردند. مولفان و مترجمان مشکل بیمه دارند. در سایت خانه کتاب بخشنامه‌ای وجود دارد که می گوید هرکسی چندین اثر منتشر کرده باشد، می‌تواند خود را بیمه کند. تحول جدیدی در این خصوص دیده نمی‌شود. از دیگران شنیدم در خصوص بیمه ناشران مشکلاتی وجود داشته است؛ اما تا کنون بخشنامه تازه ای به ما ارسال نکردند.

وی افزود: بسیاری از دوستان ناشر پیگیر مسئله بیمه ناشران بودند. مسئله بیمه برای ناشر و مولف اهمیت دارد. وجود تعامل میان ناشران و سازمان تامین اجتماعی را یک نیاز می‌دانم. مولف، مترجم و خود ناشر باید بتواند از امکان بیمه شدن استفاده کند.

احمد دولت‌آبادی، مدیر مسئول انتشارات نگار تابان هم در خصوص بیمه ناشران گفت: مدت‌ها در نوبت بیمه هنرمندان بودم. چند روز پیش برایم پیامکی آمد که نوشته بود، شما می‌توانید معرفی‌نامه خود را بگیرید و برای بیمه‌ اقدام کنید. این بیمه مربوط به پدیدآورندگان چه در حوزه موسیقی، چه در حوزه ادبیات بود. فکر نمی‌کنم دولت بخواهد از ناشران حمایتی کند؛ چون اگر در این صورت باید درباره وضعیت کاغذ حمایت می‌شد؛ چرا که هم اکنون هیچ ناشری سهمیه کاغذ ندارد. درباره بیمه ناشران، هنوز اتحادیه اطلاع رسانی نکرده و اقدامی انجام نشده است.

 

 

انتهای پیام/

 

گلایه برخی ناشران درباره وضعیت بیمه این قشر

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۱ ۲۰ تير ۱۳۹۶
اگه اهل قلم بتونن قیمت کتاباشونو پائین بیارن بیشتر میفروشن و درآمدشون میره بالا و خودشونو بیمه میکنن و نیازیم به دولت ندارن بهترین راه ارزون کردن کتابم اینه که عین روزنامه ها که بخشی از روزنامه رو در صفحاتشون به تبلیغات میدن اینام قسمتی از کتاباشونو به تبلیغات بدن و درآمد بیشتری کسب کنن