لیلا محمدی متخصص گوارش در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: ویروسها و باکتریها باعث ایجاد مسمومیت غذایی و در نهایت بیماری افراد میشوند برای مثال تخم مرغ فاسد و یا برنج پختهای که مدت زمان زیادی در دمای اتاق نگهداری میشود سبب عفونت و مسمومیمت غذایی به خصوص در فصل تابستان میشوند.
وی به علائم مسمومیت غذایی در فصل تابستان اشاره کرد و گفت: مسمومیت با علائمی مانند اسهال، استفراغ، بی حالی، ضعف و خستگی، خشک شدن مخاط و ... همراه است، افراد باید سعی کنند در صورت بروز چنین علائمی به میزان کافی آب مصرف کرده و به پزشک معالج مراجعه کنند.
این پزشک متخصص در خصوص اینکه چرا در فصل تابستان با مسمومیت غذایی بیشتری مواجه میشویم، اظهار کرد: عدم رعایت نکات بهداشتی و بی دقتی در نگهداری صحیح مواد غذایی و گرم شدن هوا از جمله مواردی هستند که باعث تشدید مسمومیت میشوند، همچنین محصولاتی که در این فصل بیشتر از سایر مواد غذایی در معرض باکتریها و ویروسها قرار میگیرند میتوان به محصولات لبنی، گوشت، کنسروها و ... اشاره کرد.
وی بیان کرد: تا زمانی که استفراغ شما قطع نشده از مصرف مواد غذایی جامد پرهیز کرده و سعی کنید مایعات را جرعه جرعه بنوشید تا احتمال استفراغ کردن افزایش پیدا نکند وسعی کنید بعد از اتمام استفراغ خوراکیهای شیرین و نمک دار مصرف کنید تا حال شما رو به بهبودی باشد.
محمدی در پایان گفت: اگر ۲۴ساعت از شروع اسهال گذشته و هنوز مشکلتان برطرف نشده، حتما به پزشک مراجعه کنید، در صورتی که شکمدرد را همراه با تب، اسهال تیره یا مدفوع خونی، استفراغ خونی، علائم کمآبی بدن (مانند خشکی دهان، کاهش ادرار، سرگیجه، خستگی، افزایش ضربان قلب یا تندی تنفس) تجربه میکند، بدون اتلاف وقت به بیمارستان یا دیگر مراکز درمانی مراجعه کنید.
انتهای پیام/