افغانستان و پاکستان بر عملیات مشترک در دو طرف دیورند توافق کردند

افغانستان با پیشنهاد عملیات‌های مشترک با پاکستان برضد گروه‌های تروریستی در دو سوی خط دیورند زیر نظارت امریکا موافقت کرد.

افغانستان و پاکستان بر عملیات مشترک در دو سوی خط دیورند با نظارت امریکا توافق کردندبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری همچنان گفته است که محمد اشرف غنی رییس جمهوربا هیات مجلس سنای امریکا به ریاست سناتور جان مکین رئیس کمیته خدمات نظامی آن‌مجلس، دیدار کرد.

در این دیدار که در ارگ انجام شد، هر دو جانب روی گسترش همکاری‌های دو جانبه، مبارزه با تروریزم و مسایل منطقوی بحث و تبادل نظر نمودند.

رییس جمهور غنی در این دیدار، حمایت‌های امریکا از افغانستان را ارزشمند و قابل قدر دانسته گفت که روابط افغانستان و امریکا بر اساس احترام و منافع متقابل استوار است. جنگی‌که در افغانستان جریان دارد، جنگ افغانستان نیست، بلکه جنگ بالای افغانستان و بر ضد گروه های تروریستی فرا منطقوی می‌باشد.

هیات مجلس سنای امریکا که بعد از سفر به پاکستان به افغانستان آمده بود، بر ضرورت راه‌حل که تمام منطقه روی آن توافق داشته باشند، تاکید کرد.

سناتوران گفتند که جنرال قمر باجوه، رییس ستاد مشترک ارتش پاکستان در زمینه عملیات‌های مشترک برضد گروه های تروریستی در دو سوی خط دیورند، توافق نشان داده است. وی افزود که امریکا زمینه نظارت و تایید این عملیات ها را فراهم خواهد کرد.

در همین حال آقای غنی نیز گفت:" صلحی را که خواهان آن هستیم، هزینه دارد و همچنان اصلاحات اجتناب ناپذیر و هزینه بردار است". وی گفت که پیشرفت های جاری افغانستان، غیرقابل برگشت می باشد.

محمد اشرف غنی با اشاره به اصلاحات در وزارت دفاع ملی گفت که ۱۵۰ تن از ژنرالان در سطح رهبری این وزارت متقاعد گردیدند، وزیر جدید تعین شد و دیگر اصلاحات نیز در این نهاد بوجود آمده که باعث تقویت ظرفیت‌های افغانستان به منظور عملیات های نظامی گردیده است. وی بیان داشت که این اصلاحات، وزارت امور داخله را که اخیراً وی آن‌را قلب فساد در سکتور امنیتی خوانده بود، نیز متحول خواهد ساخت.

آقای غنی افزود که همکاری دوام‌دار ایالات متحده امریکا بخاطر تداوم اصلاحات مهم است. وی افزود که انتخابات پارلمانی در جولای سال ۲۰۱۸ برگزار خواهد شد و جامعه مدنی از این پروسه نظارت خواهد کرد.

وی بیان داشت که افغانستان ضرورت دارد تا روابط تجارتی خویش را گسترش دهد. وی اخیراً موافقتنامه های مختلف را به منظور اتصال افغانستان با کشورهای منطقه از طریق خط آهن، سرک، دهلیز هوایی، دسترسی به بحر از راه بندر چابهار به امضا رساند که دیگر، افغانستان تنها وابسته به راه تجارتی و ترانزیتی پاکستان نخواهد بود.

ریاست جمهوری گفته است که این دیدار زمانی انجام شده که ایالات متحده امریکا مصروف ارزیابی پالیسی خویش در قبال افغانستان می باشد که در آن روابط آن کشور با تمام منطقه و همچنان افزایش نیروهایش مورد ارزیابی قرار می گیرد. تعدادی از همکاران ایتلاف بین المللی در زمینه افزایش نیروهای‌ شان در افغانستان، تعهد کرده اند.

در این دیدار برعلاوه سناتور جان مکین، سناتوران لیندسی گراهام، الیزابت وارین، دیوید پردیو و شیلدن وایت هاوس نیز حضور داشتند.

 

انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.