بسته حقوقی قضایی وکیل یار جوان؛

چگونه می‌توان خسارت افت قیمت ناشی از تصادف خودرو را گرفت؟

در این گزارش، به بیان برخی نکات درباره دریافت خسارت افت قیمت ناشی از تصادف خودرو پرداخته شده است.

چگونه می‌توان خسارت افت قیمت ناشی از تصادف خودرو را گرفت؟به گزارش حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از این پس، شما کاربران محترم می‌توانید مطالب حقوقی و قضایی را با زبانی ساده و به صورت کاربردی دریافت کنید و در زندگی روزمره به کار بگیرید.

کافی است به سایت باشگاه خبرنگاران جوان به نشانی YJC.IR مراجعه و بر روی لینک حقوقی قضایی گروه اجتماعی کلیک کنید تا به مسائل و مطالب مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید.
 
در این گزارش، به بیان برخی نکات درباره دریافت خسارت افت قیمت ناشی از تصادف خودرو پرداخته شده است.

*لزوم رسیدگی به ضررو زیان جرم با تقدیم دادخواست

اولاً رسیدگی به ضرر و زیان ناشی از جرم بدون تقدیم دادخواست ممکن نیست؛ از این رو شاکی می تواند در معیت رسیدگی به جرم، دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم را نیز به دادگاه کیفری تقدیم کند، به شرط آنکه جرمی به وقوع پیوسته باشد،در نهایت، اگر تصادف منتهی به جرح و ایراد ضرب غیر عمدی نبوده باشد، جرمی به وقوع نپیوسته؛ لذا تقاضای خسارت حسب مورد در صلاحیت دادگاه حقوقی یا شورای حل اختلاف با تقدیم دادخواست امان پذیر است.

در خصوص هزینه پارکینگ نیز باید گفت که جزئی از متفرعات دعوا است که از باب مسئولیت مدنی و ضمان قهری بر عهده مقصر (کسی که نتیجه عمل مستند به اوست ضامن است)، می باشد.

استرداد خودرو به مالک نیز از اختیارات قاضی است و نیازی به رضایت مجنی علیه و متضرر نخواهد داشت.

تصدی وسیله نقلیه بدون گواهینامه از جمله جرایم غیر قابل گذشت است. از این رو رسیدگی به آن نیازی به شکایت شاکی خصوصی ندارد و رسیدگی به آن به محض اطلاع مقام قضایی ضروری است؛ لکن با توجه به میزان مجازات آن باید بیان داشت که رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگاه کیفری دو است.

 خسارت ناشی از افت قیمت خودرو نیز جزءِ خسارات مادی ناشی از مسئولیت مدنی است که در صورت محکومیت فرد، وفق مقررات باید اجرا شود و ضمانت اجرای دعاوی حقوقی را دارا است.

 تاسیس بیمه، تعهدی به نفع ثالث است که در خصوص جنبه حقوقی و مالی پرداخت توسط بیمه همانند پرداخت توسط محکوم علیه است و دین ساقط می گردد. لکن پرداخت خسارت مالی توسط بیمه تاثیری در جرم و مجازات ندارد.

دریافت خسارت صرفاً مستلزم توقیف خودرو نیست. اجرای حکم حقوقی ضمانت اجراهای خاص خود را دارد؛ هرچند ممکن است منتهی به توقیف همان خودرو گردد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۱:۳۰ ۱۹ خرداد ۱۳۹۶
با سلام
ایا پس از فروش کالا به یک اداره دولتی به واسطه برنده شدن در استعلام بها و تایید نهایی کارشناسان ، ان اداره میتواند اتهام تدلیس وارد کند ؟
Seychelles
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۹ خرداد ۱۳۹۶
قانون ما خیلی ضعف داره و باید اصلاح بشه
یه موتور با ماشین من برخورد کرد و گواهی نامه نداشت و من مقصر شدم
درمورد هزینه پارکینگ هم اگه طرف بدون دلیل طولش بده تا یه سال چرا باید مقصر پول یک سال پارکینگ ادم ولگردی مثل اونو بده؟
Iran (Islamic Republic of)
صادق
۱۰:۲۳ ۱۹ خرداد ۱۳۹۶
باسلام و خسته نباشید من در تاریخ 1384/07/24 امتحان شهری گواهینامه پایه دوم قدیم را انجام دادم و قبول شدم و در تاریخ 1384/08/02 تکمیل پرونده دادم برای گرفتن گواهینامه پایه دوم طرح قدیم ولی دو با برگشت دادن بار اول چون کد پستی ما پنج رقمی بود برگشت دادن که بعد از پیگیری از پست وگرفتن کد پستی ده رقمی دوباره تحویل دادم که بعد مدتی دوباره به خاطر گواهی اشتغال به تحصیل برگشت دادن دوباره من گواهی اشتغال به تحصیل گرفتم و تحویل دادم ولی گواهینامه ای که برای من بعد از حدود شش ماه صادر شد گواهینامه ب1 یک ساله موقت صادر شد که بعد از یک سال دو بار تمدید کردم ب1 پنج ساله ولی الان که رفتم دوباره تمدید کنم برای من پایه سوم ثبت کردن الان می خواستم ببینم آیا راهی است که من برای همان گواهینامه پایه دوم طرح قدیم خودم شکایت و پیگیری کنم؟با تشکر در ضمن ان موقع هنوز طرح آموزشگاه ها هنوز نیامده بود .