کرمانشاه؛

برپایی نمایشگاه آثار کمتر دیده شده موزه ملی ایران در نمایشگاه ملی ایران

قدیمی‌ترین پیکرک‌های ساخته‌شده توسط کشاورزان اولیه ایران در نمایشگاه «آثار کمتردیده‌شده موزه ملی ایران» در موزه ملی ایران به نمایش درآمده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛حسین عزیزی گفت: این مجموعه پیکره‌های کهن که نزدیک به 10هزار سال قدمت دارد در کاوش‌های باستان‌شناسی تپه باستانی گنج‌دره در نزدیکی شهر هرسین در استان کرمانشاه کشف شده‌اند.

  وی ادامه داد: تپه گنج‌دره یکی از روستاهای اولیه ایران است که بین سال‌های ۱۳۴۴ تا ۱۳۵۳خورشیدی توسط باستان‌شناس کانادایی فیلیپ اسمیت کاوش شد.

اسمیت در کاوش خود آثار چندین دوره سکونتی روستانشینان اولیه را کشف کرد که در اوایل به‌صورت فصلی مورد سکونت بوده است و سپس با ساخت خانه‌هایی با دیوار گلی در تمام طول سال مورد سکونت بوده است. روستانشینان اولیه گنج‌دره برای نخستین‌بار موفق به اهلی‌کردن بز شدند و در کنار دام‌داری به کشاورزی نیز می‌پرداختند.

عزیزی افزود: در این دوره که نوسنگی گفته می‌شود ساخت پیکرک‌های کوچک گلی حیوانات و انسان برای نخستین بار در ایران رواج یافت. برخی از پژوهشگران ساخت چنین آثاری را نمادین و آیینی می‌دانند.

عزیزی در پایان گفت: شاید ساخت پیکرک‌های انسانی و حیوانی را بتوان اولین بارقه‌های زندگی آیینی انسان در حدود 10هزار سال پیش دانست.

براساس اعلام روابط‌عمومی موزه ملی ایران، علاقه‌مندان می‌توانند تا ۲۷خرداد امسال در بازدید از نمایشگاه «آثار کمتر‌دیده‌شده موزه ملی ایران» از این پیکرک‌های گلی کهن و ده‌ها اثر باستانی دیگر بازدید کنند.

این نمایشگاه در گالری موزه دوران اسلامی برقرار بوده و همه‌روزه از ساعت ۹ تا ۱۹ به‌صورت رایگان پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.

 

انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار