چالش‌‌هایی که ورودی‌های جدید دکتری با آن روبرو هستند/ کمبود خوابگاه متاهلی

دانشگاه‌های کشور وضعیت ارائه تسهیلات خوابگاهی خود را برای دانشجویان دکتری در دفترچه کنکور سال ۹۶ اعلام کردند، اکثر دانشگاه‌ها فاقد خوابگاه بوده و یا در ارایه خوابگاه با محدودیت مواجه هستند.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از مصوبات نقشه جامع علمی کشور، حمایت از دانشجویان دکتری است. وزارتخانه‌های علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف هستند براساس مصوبه نقشه جامع علمی کشور تا جایی که ممکن است تسهیلات لازم رفاهی را برای این دانشجویان فراهم کنند.

با توجه به این مساله که بخش قابل توجهی از دانشجویان دکتری متاهل بوده و باید مستقل باشند، یکی از مهمترین تسهیلات رفاهی مورد نیاز این دانشجویان، خوابگاه به ویژه خوابگاه متاهلی است. در دفترچه کنکور دکتری ۹۶ شرایط و ضوابط برخی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده دانشجو دکتری اعلام شده است.

اکثر دانشگاه‌ها اعلام کرده اند که فاقد خوابگاه بوده و یا در ارائه خوابگاه به دانشجویان دوره دکتری محدودیت دارند. برخی دیگر از دانشگاه ها، علاوه بر محدودیت، یا عدم ارایه خوابگاه، اعلام کرده اند که فاقد خوابگاه متاهلی نیز هستند.

چالش‌های ورودی‌های جدید دکتری/ کمبود خوابگاه متاهلی
چالش‌های ورودی‌های جدید دکتری/ کمبود خوابگاه متاهلی
چالش‌های ورودی‌های جدید دکتری/ کمبود خوابگاه متاهلی

براساس این گزارش علاوه بر ۳۰ دانشگاه مذکور دانشگاه هایی مانند تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر و خوارزمی نیز اشاره‌ای به تسهیلات خوابگاهی در دفترچه کنکور دکتری ۹۶ نداشتند.

محمد فرهادی وزیرعلوم پیش از این در حاشیه بازدید از پروژه‌های دانشجویی دانشگاه تهران در مجتمع کوی دانشگاه تهران عنوان کرده بود: در برنامه پنجم توسعه موضوع ساخت خوابگاه‌های دانشجویی از طریق بودجه‌های دولتی مسدود شده بود، اما در برنامه ششم توسعه این مشکل رفع شده و امیدواریم با کمک دولت، مشارکت بخش غیردولتی و خیرین بتوانیم در زمینه ساخت خوابگاه فعالیت بیشتری داشته باشیم.

وی تاکید کرده بود که برای رفع محدودیت‌های ظرفیت‌های خوابگاهی در کشور برنامه داریم و ۷۵ هزار ظرفیت خوابگاهی برای خوابگاه‌های مجردی و ۲۵ هزار ظرفیت خوابگاهی متاهلی ایجاد خواهیم کرد.

با توجه به رفع مشکل منع ساخت خوابگاه در برنامه ششم توسعه و رفع این دغدغه، امیدواریم ایجاد خوابگاه برای دانشجویان دکتری به ویژه دانشجویان متاهل در اولویت وزارت علوم قرار گرفته و شاهد توسعه خوابگاه‌ها به ویژه خوابگاه‌های متاهلی در دوره دکتری باشم.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار