اشرف‌غنی:

حوادث تروریستی مانع تلاش دولت افغانستان برای رسیدن به صلح و امنیت نخواهد بود

رییس جمهور افغانستان گفت: گروه‌های تروریستی می‌خواهند افغانستان را پایگاه امن خود کنند و از این طریق منطقه و جهان را تهدید کنند.

حوادث تروریستی مانع تلاش دولت افغانستان برای رسیدن به صلح و امنیت نخواهد بود
به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان (پنجشنبه 11جوزا) با سفرای کشورهای مختلف و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی مقیم کابل که قرار است در نشست قریب‌الوقوع «پروسۀ کابل» حضور داشته باشند، دیدار کرد.

در این دیدار که در ارگ انجام شد، ابتدا آقای غنی از همدردی کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی به‌خاطر وقوع حادثه اخیر در کابل با مردم و دولت افغانستان، قدردانی کرد.

وی گفت که به وزارت شهرسازی و مسکن و نیز شهرداری کابل دستور داده‌است، تا اماکن آسیب‌دیده شامل سفارت‌خانه‌ها را که بر اثر حادثه تروریستی اخیر آسیب‌دیده اند، بازسازی نمایند.

او افزود، با این‌که ما در شرایط دشوار قرار داریم و شاهد حادثه دل‌خراش بودیم، اما این‌چنین حوادث نمی‌تواند تلاش‌ها و کارهای ما را در راستای تأمین صلح و ثبات و ترقی و امنیت به تعویق اندازد و نشست "پروسۀ کابل” به‌زودی و در زمان معین آن برگزار می‌گردد.

محمد اشرف غنی بیان داشت که موقعیت جغرافیایی افغانستان، آسیای جنوبی را با آسیای مرکزی و اروپا وصل می‌سازد، از این جهت گروه‌های تروریستی تلاش می‌ورزند در افغانستان لانه بسازند و با ناامن ساختن افغانستان، منطقه و جهان را ناامن کنند. وی تأکید کرد که باید به همه گروه‌های تروریستی به دید یک تهدید مشترک نگریسته شود.

آقای غنی خاطرنشان کرد که "پروسه کابل” تنها برای افغانستان نیست، بلکه نفع منطقه و جهان نیز در آن درنظر گرفته شده‌است. وی علاوه کرد که رهبری این پروسه را حکومت افغانستان عهده‌دار خواهد بود و می‌خواهیم وضاحت دهیم که این تنها در حد حرف نه، بلکه براساس نظریات مشترک، گام‌های عملی در این عرصه برداشته خواهدشد.

وی تصریح کرد که کشورهای منطقه در بخش‌های مختلف باهم گره خورده‌اند و نقاط همکاری مشترک دارند که از طریق سیاست و همکاری‌های منطقوی می‌توانیم روابط سالم اقتصادی و فرهنگی داشته باشیم.

وی گفت که ما در گذشته تنها با اتحاد جماهیر شوروی سابق روابط تجارتی داشتیم، اما اکنون به‌شمول چین و روسیه، با اکثر کشورهای آسیای میانه روابط و موافقت‌نامه‌های تجارتی داریم که عقد قرارداد پروژۀ وصل افغانستان از طریق فایبر نوری با کشور چین، نمونۀ روشن آن می‌باشد.

محمد اشرف غنی با اشاره به تعهدات و قراردادهای انجام‌شده میان کشورهای منطقه گفت، قراردادهای که افغانستان با کشورهای منطقه انجام داده‌است، مانند تاپی، کاسا یکهزار و چابهار، افغانستان سهم خود را در آن ایفا نموده‌است و شرکای دیگر نیز کارهای خویش را دراین زمینه‌ها آغاز نموده‌اند.

آقای غنی از نیازمندی‌های صلح و دستاوردهای حکومت افغانستان در این خصوص یادکرده افزود که حکومت وحدت ملی با وجود چالش‌های فراوان، در راه تأمین صلح و ثبات گام‌های عملی و موثر را برداشته‌است و آنانی‌که خواهان جنگ هستند، از سوی نیروهای امنیتی و دفاعی ما به آنها پاسخ دندان‎شکن داده خواهد شد.

وی از موافقتنامه ‌ صلح حکومت و حزب اسلامی یادآور شده اضافه کرد که از طریق گفت‌وگوهای صلح بین‌الافغانی با حزب اسلامی به صلح رسیدیم، در حالی‌که اکثر مبصرین به آن شک داشتند، اما این تجربه ثابت ساخت که پروسه صلح به رهبری و مالکیت افغان‌ها می‌تواند به‌موفقیت برسد.

در اخیر، رییس‌جمهور کشور خطاب به سفرای کشورها و نماینده‌گان سازمان‌های بین‌المللی گفت: پیشنهاداتی که در نشست "پروسه کابل” مطرح می‌شود باید جنبه عملی داشته‌باشد، تا پالیسی‌ها بر امنیت افغانستان، منطقه و جهان موثر و تلاش‌های مشترک ما ثمربخش واقع شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار