به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ حجت الله شهبازی افزود: در 10 سال گذشته تولید گیاهان دارویی در استان از 5 هزار و 975 تن به 16 هزار و 771 تن رسیده است که در این زمینه رشد 181 درصدی را داشتیم.
وی افزود: در استان همدان زعفران، گل محمدی، گشنیز و رازیانه از جمله
گیاهان دارویی به شمار می رود که کشت می شوند و مصرف خوراکی نیز دارند.
شهبازی ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد رازیانه و 50 درصد گشنیز کشور در استان همدان تولید میشود.
وی همچنین از برداشت ۲۷۰ کیلو زعفران و ۸۷ تن گل محمدی از مزارع استان همدان طی سال گذشته خبرداد.
وی در خصوص کشت و توسعه گیاه دارویی زعفران نیز تصریح کرد: در سال 86 مساحت زیر کشت زعفران 8/33 هکتار بوده که در سال 95 به 4/87 درصد رسیده است.
شهبازی خاطرنشان کرد: یکی از خاستگاه و زیستگاه زعفران دامنه زاگرس به ویژه الوند است که تولید محصول زعفران در استان همدان از 130 کیلو در سال 86 به 270 کیلو در سال 95 رسیده است .
وی گفت: همچنین کشت گل محمدی در سال 86 از 52 هکتار به 92 هکتار در سال 95 رسیده است که پیش بینی توسعه این گیاه دارویی در مناطق کم آب بر را داریم.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان ابراز داشت: در طی 10 سال گذشته کشت گل محمدی از 55 تن به 87 تن رسیده است که رشد 42 درصدی تولید این محصول را داشتیم.
وی در خصوص سایر گیاهان دارویی نیز بیان کرد: سطح زیر کشت گیاهان دارویی در سال ۱۳86، دو هزار و 900 هکتار که در سال گذشته به 6 هزار و 787 هکتار افزایش یافت.
وی گفت: از مجموع 6 هزار و 787 هکتار سطح زیرکشت گیاهان دارویی 4 هزار و 319 هکتار گشنیز، 2 هزار و 502 هکتار رازیانه ، 5/6 هکتار کاسنی، 3/6 هکتار گل همیشه بهار کشت می شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان عنوان کرد: از مجموع بیش از 16 هزار تن محصولات گیاهان دارویی 10 هزار و 223 تن گشنیز، 6 هزار و 255 تن رازیانه، 26 تن کاسنی، 30 تن گل همیشه بهار برداشت می شود.