اصفهان؛

هیچ موردی از تب کریمه کنگو در کاشان گزارش نشده است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: هیچ موردی از تب کریمه کنگو از سال گذشته تاکنون در منطقه تحت پوشش این دانشگاه گزارش نشده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،دکتر سید علیرضا مروجی در گفتگو با خبرنگاران افزود: تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده ‌است که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود و در صورت عدم مراجعه به موقع بیمار به پزشک احتمال مرگ آن بسیار بالا می باشد.

وی تصریح کرد: خطر بيماري در گروه هاي نظير خانم هاي خانه دار، قصابان، دباغان، دامداران، گارگران كشتارگاه ها، دامپزشكان، سلاخان، پرسنل بهداشتي درماني و ... هميشه وجود دارد.

مروجی، گزيده شدن توسط كنه آلوده يا له نمودن آن، تماس با خون و مواد آلوده كننده دام (ترشحات و بافت هاي آن )، پاشيدن خون و ترشحات به صورت و چشم، تماس با چاقو و ابزار هاي مربوط به كشتار و احتمال سرايت بيماري از طريق دهان را راه هاي انتقال بيماري از دام برشمرد.

وی، جداسازي دام از محل زندگي خود، بهسازي محل نگهداري دام شامل ديوار و كف آغل به نحو قابل شستشو، دفع بهداشتي كود به خارج از محل زندگي، مبارزه با كنه از طريق سمپاشي آغل ها، محل نگهداري دام و ...، خودداري از له كردن كنه بر روي پوست خود (از برداشتن کنه بادست بپرهیزید)، بسته بودن حتی الامکان سرآستین و پاچه شلوار در هنگام ورود به محل دام و دوری از خوابیدن در محلی که امکان گزش کنه وجود دارد را جهت پيشگيري از ابتلاء به بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو به ویژه برای دامدار نام برد.

به‌گفته‌وی، در صورت كنه زدگي و يا بروز علائم نظيير تب، خستگي و سردرد و دردهاي عضلاني و ... سريعا به پزشك مركز بهداشتي درماني مراجعه نمايند و شرح حال تماس با دام را بیان کنید.                                                                       معاون بهداشتی دانشگاه، جهت پیگشیری از ابتلاء به بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو انجام اقداماتی را از جمله استفاده از وسايل حفاظت فردي از قبيل (دستكش، ماسك  و عينك، لباس، روپوش و همچنين پوتين) در هنگام كشتار، خودداري از خريد و نگهداري دام مشكوك به بيماري، پرهيز از كشتار دام در معابر عمومي  و خريد دام هاي غير مجاز را ضروری و لازم الاجرا برشمرد.

مروجی تصریح کرد : خودداري از له كردن كنه بر روي بدن خود، نگهداری گوشت تازه (24ساعت) و جگر (48ساعت) در یخچال قبل از تکه تکه کردن وضدعفونی کردن وسايل استفاده شده با وايتكس از دیگر نکاتی است که رعایت آن لازم است. 

 
 
 
انتهای پیام/م
برچسب ها: اصفهان ، تب کنگو ، کاشان ، گزارش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.