نمایندگان مجلس درباره ضرورت تروج فرهنگ دفاع مقدس چه گفتند؟

مسئولان نظام معتقدند که باید به صورت منسجم و با استفاده از ابزارها و تکنولوژی ها در گسترش فرهنگ دفاع مقدس کوشید.

لزوم اهتمام وزارت آموزش و پرورش برای گسترش فرهنگ دفاع مقدس/دولت از تکنولوژی در زمینه ترویج ایثار و شهادت استفاده کندبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تاریخ دفاع مقدس سرشار از رشادت‌هایی است که رزمندگان اسلام در جبهه های حق علیه باطل انجام داده اند.
 
لزوم توجه به ترویج فرهنگ دفاع مقدس از جمله لزوماتی است که همواره بدان تاکید شده است.
 
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی(چهارشنبه 3خرداد ماه) در دیدار جمعی از فرماندهان، رزمندگان و هنرمندان و دست اندرکاران برنامه‌های شب های خاطره دفاع مقدس، بیان خاطرات دوران ۸ سال جنگ تحمیلی و استفاده از شیوه های هنری، ادبی و نو را برای انتقال آنها به نسل جدید، کاری بسیار با ارزش و مهم برشمردند و تأکید کردند: یکی از درس های ماندگار دوران دفاع مقدس این بود که اگر توکل بر خدا بصورت عملی با پذیرش از اعماق جان باشد، قطعاً می توان بر همه موانع و چالش ها، مؤمنانه غلبه کرد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه، دوران دفاع مقدس در کنار خسارتهای مادی و انسانی، آثار مهمی برای امروز و آینده دارد، گفتند: حفظ و تقویت روحیه انقلابی در جامعه و ماندگاری انقلاب یکی از آثار آن دوران است و اگر آن حرکت جهادی و فداکارانه نبود، قطعاً روحیه انقلابی در معرض تهدید قرار می گرفت.

ایشان خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی اکنون می تواند مدعی پیروزی بر همه چالش های پیشِ روی خود شود، زیرا تجربه‌ی غلبه بر موانع فراوان و سخت را در دوران دفاع مقدس دارد.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اما فرماندهان و رزمندگان، با توکل بر خداوند متعال و شناخت قدرت و توانایی های خود و اتکاء بر آنها، توانستند شرایط را دگرگون کنند و در نیمه اول سال ۱۳۶۱، دو عملیات بزرگ فتح المبین و بیت المقدس انجام شد که نتیجه آن، گرفتن هزاران اسیر از متجاوزان بعثی و بازپس گیری بخش وسیعی از سرزمین و آزادسازی خرمشهر بود.ایشان با اشاره به اینکه در دوران جنگ تحمیلی، همه قدرتهای دنیا اعم از آمریکا، ناتو، شوروی سابق و مرتجعین منطقه، در مقابل جمهوری اسلامی قرار داشتند، افزودند: در چنین شرایطی توانستیم بر همه این قدرتها فائق بیاییم آیا این تجربه های عملی، برای اطمینان و آرامش قلبی ما کافی نیست؟

ایشان خاطرات دوران دفاع مقدس را یک ثروت ملی خواندند و با تأکید بر لزوم استمرار جمع آوری این خاطرات و همچنین استفاده از شیوه‌های هنری جذاب برای انتقال آنها به نسل جدید و پرهیز از اغراق در بیان آنها افزودند: انتقال این خاطرات به جامعه، یک صدقه و حسنه و یک انفاق بزرگ معنوی است و کسانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند در واقع واسطه‌های رزق معنوی و الهی به کشور هستند.

رهبر انقلاب اسلامی، راهیان نور را نیز از جمله این صدقات و حسنات برشمردند و با اشاره به وجود انگیزه‌هایی برای تضعیف آثار و درسهای دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کردند: همان انگیزه‌هایی که به کشورهای اسلامی فشار می‌آورند تا موضوعات جهاد و شهادت را از کتابهای درسی حذف کنند در داخل نیز استمرار پیدا می‌کنند و خود را بصورت خرده سیاستهای فرهنگی نشان می دهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه به هیچ وجه نباید غفلت کرد، گفتند: باید دفاع مقدس و جهاد و شهادت زنده نگه داشته شوند تا نسل امروز به همان نسلی که اوج تاریخ دفاع مقدس را آفرید، ملحق شود.
 
در این زمینه مسئولین نیز معتقدند که باید به صورت منسجم و همه جانبه و با استفاده از ابزارها و تکنولوژی ها در گسترش فرهنگ دفاع مقدس کوشید.
 
مسئولین معتقدند که باید به صورت منسجم، همه جانبه و با استفاده از ابزارها و تکنولوژی ها در گسترش فرهنگ دفاع مقدس کوشید. دوران دفاع مقدس گنجینه ای از رشادت های رزمندگان اسلام است که می توان با انتقال این فرهنگ ارزش های والای انقلابی و جهادی را منتقل کرد.
 
باشگاه خبرنگاران جوان با برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیرامون بیانات رهبر انقلاب مبنی بر مقابله با کمرنگ نمودن فرهنگ ایثار و شهادت به گفتگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید.
 
 
 
"غلامرضا کاتب" عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره بیانات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر مقابله با کمرنگ نمودن فرهنگ ایثار و شهادت و حذف درس‌های مروج فرهنگ دفاع مقدس در مدارس گفت: آنچه عامل پیروزی ما در انقلاب اسلامی بوده همین ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.
 
وی افزود: ما با کمک گفتمان ایثار و شهادت در مقابل زورگویان ایستادگی کردیم و اگر فرهنگ جهاد و شهادت نبود ما نمی توانستیم در مقابل زورگویان بایستیم.
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اهمیت مقابله با بیگانگان و زورگویان جهان اظهار داشت: نباید موضوع جهاد و شهادت مورد غفلت قرار بگیرد چراکه مسئله ایثار، جهاد و شهادت و دفاع مقدس عزت ملی ما و سربلندی ایران اسلامی است.
 
 
 
همچنین "طیبه سیاووشی شاه عنایتی" عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در این باره اظهار داشت: 8 سال دفاع مقدس نه تنها بخشی از تاریخ این کشور است بلکه هویت ماست.
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این سوال که وزارت آموزش و پرورش چگونه می تواند در این زمینه نقش آفرینی کند گفت: وزارت آموزش و پرورش با استفاده از تکنولوژی و ابزارهای نوین فرهنگ دفاع مقدس و جهاد و شهادت را منتقل کند.
 
وی تاکید کرد: باید یاد بگیریم که از ابزار و تکنولوژی در این زمینه استفاده کنیم و دفاع مقدس تجلی قهرمانانه نقش آفرینی رزمندگان و شهدا در دوران نبرد حق علیه باطل است. 
 
 
قمی: دشمن می‌خواهد فرهنگ ایثار و شهادت فراموش شود/ باید با چنگ و دندان از این فرهنگ پاسداری کنیم

"محمد قمی" عضو کمیسون آموزش مجلس هم پیرامون بیانات رهبر انقلاب در مورد مقابله با کمرنگ نمودن فرهنگ ایثار و شهادت گفت: فرهنگ ایثار و شهادت از موضوعاتی است که در متون اصلی اسلام نهفته شده است.
 
عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان یک فرهنگ و اصل در دین اسلام است، افزود: در دین ما به جهاد در راه خدا تاکید شده که دری از درهای بهشت است، ما باید برای موضوع دفاع مقدس و ایثارگران ارزش خاصی قائل باشیم تا فرهنگ ایثار و شهادت همچنان باقی بماند و فرزندان ما با این فرهنگ  آشنا باشند.

قمی با بیان اینکه بحث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید از همان دوران ابتدایی در مدارس تدریس و فرزندان ما با این فرهنگ آشنا شوند، تصریح کرد: باید یک باب خاصی برای این قضیه باز شود و فرزندان ما با این موضوعات آشنا شوند چراکه این موضوعات از مبانی اصلی دین ما است.
 

سالک: استفاده از فضای مجازی در ترویج فرهنگ جهاد و شهادت ضروری است

حجت الاسلام احمد سالک نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه از ظرفیت وزارتخانه های دولت باید در راستای معرفی دفاع مقدس بهره‌مند شد، ادامه داد: استفاده از فضای مجازی در ترویج فرهنگ جهاد و شهادت بسیار حائز اهمیت است براین اساس می‌توان در فضای مجازی به معرفی شخصیت و زندگی ساده شهیدان همچنین تشریح الگوهای جبهه و جنگ پرداخت، چراکه فضای مجازی بیشترین تاثیر را در گسترش فرهنگ دفاع مقدس دارد.
 
نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه ساخت فیلم‌های سازنده و هدفمند برای رشد فرهنگ شهادت و جهاد بسیار مهم است، گفت: یکی از روشهای زنده نگه داشتن فرهنگ جهاد و شهادت توسط معاونت فرهنگی وزارت خارجه امکان پذیر است به این معنا که سفرا و رایزن‌های فرهنگی کشورمان کتبی از سیره‌های زندگی شهیدان و ایثارگران را تهیه و در فضای مجازی کشورهای خارجی مطرح می‌کنند، این موضوع برای مردمی که در جهت بیداری قرار دارند از ضرورت بالایی برخوردار است.
 

دستگاه‌های فرهنگی از تمام ظرفیت‌های خود در جهت تداوم فرهنگ ایثار و شهادت استفاده کنند

همچنین فرج‌الله رجبی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: دستگاه‌های فرهنگی باید با هدف‌گذاری فرهنگی به روز برای جوانان در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اهتمام ورزند، چرا که اگر ترویج این فرهنگ برای تعداد خاصی از جوانان باشد دو دستگی بین آرمان‌ها و ارزش‌های آنها به وجود خواهد آمد.

وی ادامه داد: دستگاه‌های فرهنگی باید یک بازبینی کلی در عملکرد خود انجام دهد و هدفشان را باید کل اقشار جامعه قرار دهند، همچنین باید از تمام ظرفیت‌هایشان برای تداوم فرهنگ مقدس ایثار و شهادت استفاده کنند؛ لذا تمامی دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی باید در ترویج این فرهنگ مقدس کوشا باشند.
 
 
سیداحسن علوی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات گفت: زمینه فرهنگ شهادت و ایثار باید در کشور گسترده‌تر شود، همچنین ضروریست به اصولی که در ابتدای انقلاب مطرح بوده پایبند بمانیم و به خود یادآوری کنیم که امروز این امنیت، یکپارچگی و تمامیت ارضی را مدیون رشادت‌ها و از خودگذشتگی‌های شهدا و جانبازان هستیم.

علوی بیان داشت: امروز ما متأثر از فرهنگ و ایثار و مجاهدت‌های کسانی هستیم که در جبهه‌های جنگ حماسه‌های زیادی آفریدند، لذا باید از این فرهنگ با ارزش صیانت کنیم که خدایی ناکرده دستخوش تغییرات مخربی نشود.

 
 
انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار