فلوشیب‌هاى رادیولوژى؛ مصوبه‌اى که روى کاغذ ماند/ تعرفه‌هاى کنونى جوابگوی خرید دستگاه‌هاى میلیاردى رادیولوژى نیست

عضو هیأت علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ۳ فلوشیپ حوزه رادیولوژی گفت: این فلوشیپ‌ها با اینکه تصویب شده، اما همچنان به مرحله اجرا در نیامده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رادیولوژى یکى از رشته هاى پزشکى بین رشته‌اى است و در امر تشخیص بیمارى‌ها نقش مهم و موثرى دارد، به گونه‌اى که برخى روش‌هاى تصویربردارى با پیشرفت تجهیزات پزشکى و علم رادیولوژى جایگزین جراحى‌ها شده و بدون نیاز به بسترى بیمار، اعمالى چون آنژیوگرافى عروق کرونر با دستگاه سى تى اسکن انجام می‌شود.

براى تشخیص بیمارى هاى مانند سرطان پستان در زنان، بیمارى هاى مغز و اعصاب مانند آلزایمر و تشخیص نوع توده‌ها و بافت هاى سرطانى در مناطق مختلف بدن نیاز به تخصصى شدن این رشته احساس می‌شود. از طرفی اقداماتى در این زمینه انجام شده، اما برخى از آن‌ها در راهروهاى پر پیچ و خم و پروسه هاى ادارى گیر افتاده و عملیاتی نشده است.

علاوه بر موارد بالا، این رشته مانند بسیارى از رشته هاى پزشکى با موضوع واقعى نبودن تعرفه‌ها مواجه است. از طرفی در رشته هایی مانند رادیولوژى و آزمایشگاه که تجهیزات پزشکى مدام در حال پیشرفت هستند و هزینه هاى بالایی براى خرید آن‌ها باید پرداخت شود، در صورت تامین نشدن هزینه‌ها از راه تعرفه‌ها، این علم متوقف شده و لطمه جدی به سلامت مردم وارد می‌شود.

***تشخیص تخصصى بیمارى‌ها در گرو فلوشیب هاى رادیولوژى 
معصومه گیتی عضو هیأت علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رییس کمیته تصویربرداری گروه زنان و پستان در این خصوص اظهار داشت: یکی از چالش‌های رادیولوژی فوق‌تخصصی شدن این رشته است. اکنون با این میزان پیشرفت دیگر رادیولوژیست عمومی نمی‌تواند نیازهای کشور را به خصوص در بیمارستان‌های دانشگاهی برطرف کند.

عضو هیات علمى علوم پزشکى تهران ادامه داد: ما به تربیت نیروهای رادیولوژیست که به صورت فوق‌تخصصی آموزش دیده باشند، نیاز داریم تا بتوانیم برای درمان بیمارى هاى مختلف به طور کارآمد در حوزه هاى تخصصى اقدام کنیم.
 
وی افزود: به همین منظور ما دوره هاى فلوشیپ رادیولوژى را طراحی کردیم که یکی از بهترین روش‌ها برای تربیت نیروی متخصص و کارآمد در جواب‌دهی نیازهای علمی رشته‌های مختلف است و با تلاش هاى صورت گرفته دوره‌هاى فلوشیپ رادیولوژى در وزارت‌خانه مصوب شد.
 
***مصوبه اى در وزارت بهداشت که روى کاغذ ماند 
عضو هیأت علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران توضیح داد: نورو‌ رادیولوژی، رادیولوژی مداخله‌ای و تصویربرداری بیماری‌های زنان و پستان فلوشیپ‌های طراحی شده برای گروه رادیولوژی بوده تا نیازهای چندین رشته تخصصی مانند آنکولوژی، جراحی، جراحی زنان را به خوبى پاسخ دهند به نحوی که در تشخیص بیمارى به پزشکان کمک کنیم.
 
گیتی با بیان اینکه علی‌رغم تصویب این ۳ فلوشیپ مجوز اخذ نیرو در این دوره‌ها صادر نشده است، گفت: علی‌رغم تصویب فلوشیپ‌ها، این دوره‌ها هنوز راه‌اندازی نشده و وزارت بهداشت همکاری لازم را نکرده تا نیروهای لازم را به مراکز درمانی به خصوص شهرستان‌ها بفرستیم.
 
***تعرفه‌ها چالشى جدى در رشته رادیولوژى 
عضو هیأت علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه تعرفه‌های پزشکی در رادیولوژی یکی دیگر از چالش‌های این رشته است، افزود: دستگاه‌های رادیولوژی عمدتا گران قیمت هستند و روز به روز تکنولوژی آن‌ها در دنیا پیشرفت می‌کند و ما نیز باید برای درمان و تشخیص این دستگاه‌ها را در اختیار داشته باشیم.
 
وی تأکید کرد: در مراکز اصلی درمانی و بیمارستان‌های دانشگاهی که بیماران اغلب به صورت ارجاعی برای درمان مراجعه می‌کنند، باید دستگاه‌های تصویربرداری به روز دنیا را در اختیار داشته باشیم و سرمایه‌گذاری بر روی آن‌ها با ایجاد تعرفه مناسب امکان پذیر است.
 
گیتی عنوان کرد: اکنون افرادی هستند که در خرید این دستگاه‌های تصویربرداری سرمایه‌گذاری می‌کنند، اما اگر تعرفه‌ها به واقعیت نزدیک نباشد سرمایه‌گذاری سودده نبوده و این تکنولوژی‌ها را از دست خواهیم داد. همچنین اگر دستگاه‌ها خراب شوند، جایگزینی آن‌ها ممکن نیست.
 
عضو هیأت علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سالهاست تعرفه‌ها در بسیاری از رشته‌ها مانند رادیولوژی عقب‌تر از هزینه‌ها است که امیدواریم با برنامه‌ریزی درست شورای عالی بیمه و وزارت بهداشت تعرفه‌ها واقعی شوند تا امکان برخورداری دانشگاه‌ها از تجهیزات روز دنیا فراهم شود.
 
***سونوگرافى متخصص زنان صداى رادیولوژیست‌ها را در آورده است
وی با اشاره به هم‌پوشانی بین رشته‌ای در حوزه تصویربرداری گفت: در بین رشته‌ها حیطه کاری مشترک در زمینه تصویربرداری داریم به عنوان مثال یکی از کارهایی که به وسیله رادیولوژیست‌ها و متخصصان زنان انجام می‌شود، سونوگرافی جنین است. این کار اشکالى ندارد، اما باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که هم‌پوشانی بین‌رشته‌ای به ضرر بیماران تمام نشود.

گیتی در ادامه توضیحاتش گفت: اگر بیمارى در شرایطى قرار گیرد که مجبور شود همزمان به چند پزشک متخصص زنان برای مشاوره مراجعه کند و هر کدام از این پزشک‌ها برای او سونوگرافی انجام دهند، در صورتی که هزینه اضافى دریافت نکنند، اشکالى ندارد.

مدیر کمیته تصویربردارى رادیولوژى زنان ادامه داد: حتی اگر این تعداد سونوگرافى براى بیمار ضرر نداشته باشد، در صورتی که بیمار هر بار هزینه اضافى بابت این سونوگرافی‌ها پرداخت کند، عدالت در حق بیمار رعایت نشده و این کار موجب لجام گسیختگی در نظام سلامت کشور می‌شود، در صورتی که اگر بیمار تنها یک بار به رادیولوژیست ارجاع داده شود، فقط یک دفعه متحمل هزینه پرداخت می‌شود. 
 
عضو هیأت علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: برخی متخصصان هزینه ۵۰ میلیونی برای خرید یک دستگاه سونوگرافی پرداخت می‌کنند و تامین هزینه دستگاه از راه بیماران درست نیست، اما در صورت ارجاع بیمار به رادیولوژ‌یست به دلیل آنکه هزینه‌ها را از راه تعرفه دریافت می‌کنند، همچنین درخواست از طرف خود پزشک نبوده و ارجاع از طرف پزشک دیگری برای تصویربرداری صورت می‌گیرد، نظارت‌ها با دقت بیشتری انجام شده و از سونوگرافى هاى بی مورد پرهیز می‌شود.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۸ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
من کارشناس رادیولوژی با 10سال سابقه کاری هستم
مطلب فوق کذب محض است پزشکان رادیولوژی در آمد بسیار بالایی دارند
سونوگرافی را هم انحصار خودشون کرده اند و در بخش دولتی همه جا کمبود پزشک سونو وجود دارد و مردم برای تهیه نوبت سونو گرافی سختی بسیاری می کشند در صورتیکه انجام سونوگرافی آنچنان کار پیچیده ای نیست که حتما توسط متخصص رادیواوژی انجام شود بلکه دانشی در حد لیسانس کفایت می کند
کار رادیولو ژیست انجام آزمونهای مداخله ای در تشخیص نظیر انجام بیوپسی یا آنژیو گرافی و . . . می باشد
Iran (Islamic Republic of)
آقای مهدی عابدیان زیدی
۲۳:۵۰ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
دستگاه های بیمارستان را بیشتر کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۰ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
من کارشناس رادیولوژی هستم.به این ناله ها توجه نکنید.ایران بزرگترین وارد کننده تجهیزات تصویر برداری در جهان است.این حکایت از در امد خوب این حوزه است.تعرفه ها بسیار بالاست و بیماران توانایی پرداخت ان را ندارند.خیلی از تجویز ها هم فقط جنبه در امد زایی دارند و لزومی ندارند