قم در سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) به سوگ نشست

در سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) حرم حضرت فاطمه معصومه (س) در قم به سوگ نشست.

قم در سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) به سوگ نشست
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، شیفتگان خاندان عصمت و طهارت از شب گذشته با برپایی آیین های عزاداری و سوگواری در مساجد و دیگر مکان های مذهبی قم، عشق و علاقه خود را به هفتمین امام شیعیان جهان نشان دادند.
 
حرم کبریایی حضرت فاطمه معصومه(س) نیز یکپارچه سیاهپوش شده و برنامه های عزاداری و سوگواری دراین مکان مقدس با حضور زائران و دلسوختگان خاندان پیامبر اکرم(ص) برپا شده است.
 
قم مملو از زائران دل سوخته ای است که با چشمانی اشکبار و دل هایی مالامال از غم و اندوه در کنار مرقد کریمه اهل بیت(س) دختر گرامی امام موسی کاظم(ع) به عزاداری مشغول هستند.
 
دسته های عزاداری نیز در حرم مطهر حضرت معصومه(س) اجتماع کرده و در سوگ شهادت حضرت امام موسی کاظم(ع) پدر بزرگوار حضرت معصومه(س) به سر و سینه می زنند و اشک ماتم می ریزند.
 
در سالروز شهادت امام هفتم شیعیان، نوای یا امام موسی کاظم(ع) در جای جای قم به گوش می رسد و عاشقان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت در سوگ آن امام همام بر سر و سینه می زنند و اشک می ریزند.
 
زائران کریمه اهل بیت(س) که از نقاط مختلف کشور به قم آمده اند با چشمانی اشکبار و دلی شکسته در کنار مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، سوگنامه می خوانند و عزاداری می کنند.
 
مراسم سوگواری سالروز شهادت حضرت امام موسی کاظم(ع) در مسجد مقدس جمکران و برخی بقاع متبرکه امامزادگان، دفتر رهبر معظم انقلاب در قم و بیوت مراجع تقلید نیز با حضور گسترده زائران و مردم قم برپا شد و سخنرانان گوشه هایی از زندگانی گهربار آن امام همام را بیان کردند.
 
مسلمانان خارجی مقیم قم نیز با برگزاری آیین های سوگواری عشق و علاقه خود را به امام هفتم شیعیان نشان دادند.
 
حضرت موسی بن جعفر(ع) هفتمین امام شیعیان در هفتم صفر 128 هجری قمری در ابواء‌ محلی میان مکه و مدینه دیده به جهان گشود. پدرش امام صادق(ع) ششمین امام و پیشوای مومنان و حمیده مادر ایشان از زنان پاکدامن و درستکار بود.
 
امام موسی کاظم(ع) به دلیل زهد و عبادتش در میان پیروانش به العبد الصالح مشهور شد و به خاطر داشتن حلم، بردباری و فروبردن خشم خویش به کاظم شهرت یافت. از لقب های دیگر ایشان می توان به «امین و صابر» اشاره کرد و کنیه های امام هفتم(ع) «ابوعلی، ابوالحسن، ابو ابراهیم، ابو اسماعیل و باب الحوائج» است.
 
این امام همام(ع) از چشمه دانش الهی و علم بیکران پدرش بهره های فراوانی برد و با آموزه های اسلامی و برترین صفت های انسانی همچون پارسایی، تقوا و بخشندگی آشنا شد و آن را توشه راه خود برای پیشوایی مسلمانان کرد.
 
دوره امامت موسی بن جعفر(ع) با حکومت جور خلیفه های بنی عباس همچون منصور دوانیقی، مهدی عباسی،‌ هادی عباسی و هارون الرشید همزمان بود. این امام معصوم(ع) با وجود تمام محدودیت ها و ظلم های حاکمان همواره تلاش خویش را برای انجام دادن رسالت سنگین امامت و هدایت مسلمانان به کار می بست و با تربیت ‌افرادی شایسته و ورود آنها به دستگاه حکومتی، ‌از وجود آنان در پیشبرد منافع و هدف های جامعه مسلمانان بهره می جست.
 
بیشتر عمر امام موسی کاظم(ع) در تبعید و زندان گذشت و سالیان متمادی مورد آزار و اذیت دستگاه جور بنی عباس قرار گرفت.
 
سرانجام هارون الرشید خلیفه ظالم عباسی، با دستور به سندی بن شاهک، امام هفتم(ع) را در 25 رجب 183 هجری قمری و در 55 سالگی مسموم کرد و به شهادت رساند. پیکر پاک آن حضرت در مکانی به نام قریش که بعدها کاظمین نامیدند به خاک سپرده شد.
 
انتهای پیام/ز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار