لوکیشن روستایی «علی‌البدل» کجاست؟ + تصاویر

در ایام نوروز مردم از روستای ورکانه بازدید داشتند و استقبال خوبی از لوکیشن‌های سریال علی‌البدل شد.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سریال علی‌البدل ایام نوروز 96 از شبکه یک سیما پخش شد. یکی از نکات قابل توجه این مجموعه فیلمبرداری آن در فضاهای ناب و روستاهای تاریخی است. سوال خیلی‌ها این است که این روستاها و لوکیشن در کدام شهر است؟ 
 
لوکیشن فیلمبرداری که جاذبه گردشگری همدان را کشف کرد!
 
مجموعه علی البدل در سه روستا در شهر همدان به اسم های شورین، اشتران و ورکانه فیلمبرداری شده است. در این سریال نام این روستا چشمه قل قل انتخاب شده است که طبق گفته تهیه کننده و کارگردان اثر این نام غیر واقعی و خیالی است و وجود خارجی ندارد. 
 
روستای ورکانه 
 
روستای ورکانه در 25 کیلومتری شرق همدان قرار گرفته است و از مسیر یلفان، شمس آباد و علی آباد در امتداد رود آبشینه قرار دارد.
 
این روستای بکر در مجاور روستای ارزانفود در انتهای سد اکباتان قرار گرفته که این روستا نیز دارای یک شهر زیرزمینی است.
 
علت نامگذاری 
 
در گویش کردی «ور» به معنی کنار و «کانه» به معنی چشمه است. ورکانه نیز به معنی قرار گرفتن در کنار آب و چشمه است.
 
پیشینه روستای ورکانه به بیش از 400 سال می‌رسد. روستای ورکانه در دامنه جنوبی زاگرس مرکزی قرار گرفته و به دلیل کوهستانی بودن و برخورداری از طبیعت زیبا از مناطق بسیار بکر به شمار می‌رود. 
 
 لوکیشن روستایی «علی‌البدل» کجاست؟ + تصاویر
 
سنگ، سنگ لاشه، سنگ مالون، خشت و آجر انواع مصالح متعارف ساختمانی در ابنیه روستای ورکانه است و عنصر سنگ به عنوان اصلی‌ترین مصالح در ابنیه روستای ورکانه، بیش از هر چیز در بازدید از روستا به چشم می‌خورد و به نظر می‌رسد کاربرد سنگ در روستا به علت فراوانی این عنصر در روستا و سختی و مقاومت آن در برابر تغییرات جوی و همچنین کمبود آجر و خشت در منطقه بوده است. 
 
در روستای ورکانه همدان که به عنوان نگین گردشگری روستایی این استان شهرت یافته است، سنگ‌های لاشه که تمام‌ کوچه‌های آن را احاطه کرده‌اند، زیر نور موضعی به رنگ قهوه‌ای سوخته در می‌‌آیند که تصاویر اروپای دوران رنسانس را یادآور می‌شود. 
 
هسته اولیه این روستا که پیرامون قنات روستا شکل گرفته، قدمتی نسبتاً طولانی دارد و سابقه تاریخی آن به اوایل دوره صفوی مربوط می‏‌شود. 
 
مردم روستای ورکانه به زبان‏‌های آذری، فارسی و کردی سخن می‏‌گویند. 
  
روستای ورکانه همدان یکی از شش روستای گردشگری همدان است که نام آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و به عنوان منطقه ویژه گردشگری کشور مطرح شده است.
 
 لوکیشن فیلمبرداری که جاذبه گردشگری همدان را کشف کرد!
 
جاذبه‏‌های گردشگری روستای ورکانه 
 
جریان رودخانه‏‌های فصلی سیمین و ورکانه، جریان دائمی آب قنات روستا و چشمه‏‌سارهای آن به ویژه در بهار و تابستان، طراوت خاصی به روستا می‏‌بخشند. 
 
آثار تاریخی و مذهبی جالب توجهی در روستا وجود دارد که از میان آن‏‌ها می‏‌توان به ساختمان مسجد روستا در بافت قدیمی، اصطبل پرورش اسب با معماری خاص سنگی و قلعه مهری خانم که به شکل چلیپا ساخته شده و نیز معماری سنگی روستا اشاره کرد. 

 
انتهای پیام/
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Malaysia
محمد حسین
۱۸:۲۰ ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
چشمه قلقل منطقه ای در سمنان و نزدیک روستای دروار دامغان ؛و چشمه ای به همین نام دارد.