حضور پررنگ پزشکان و اساتید برجسته دانشگاهی در اردوهای جهادی سال 95

رئیس سازمان بسیج دانشجویی گفت: اردوهای جهادی سال ۹۵ با مشارکت اقشار مختلف مانند پزشکان، مشاورین، روحانیون و اساتید ممتاز دانشگاه‌های کشور تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ داوود گودرزی رئیس سازمان بسیج دانشجویی عصر امروز در نشست خبری اردوهای جهادی تصریح کرد: نگاه بسیج دانشجویی به فعالیت‌های جهادی توسعه کمی و کیفی حرکت‌های جهانی است.

وی ادامه داد: در بحث نگرش روحیه خدمتگزاری دانشجویان، تلاش این است که جوانان دانشجو به خلق و خوی جهادی عادت کنند و خدمتگزاری در آن‌ها بیشتر شود.

گودرزی با تأکید بر اینکه یکی از کارهای فرهنگی در دانشگاه‌ها تقویت روحیه جهادی است، اظهار داشت: تقویت روحیه جهادی و افزایش احساس مسئولیت در جوانان دقیقا عکس کار دشمن است. اسلام عزیز از جوانان ایرانی این را طلب می‌کند که نسبت به پیرامون خود حساس باشند.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی در مورد توسعه کمی در اردوهای جهادی خاطرنشان کرد: از سال ۷۷ که اردوهای جهادی شکل گرفت عمدتاً اعزام‌ها به مناطق محروم جنوب و جنوب‌شرق کشور بود. اما امروز این اعزام‌ها گسترش یافته و اکثر دانشگاه‌ها دارای گروه‌های جهادی هستند. در ۴ سال اخیر شاهد مسئله کمی در اردوهای جهادی بودیم و همچنین سعی شده است حرکت‌های جهادی سهم خود را در اقتصاد مقاومتی تعیین کند؛ لذا به دنبال اشتغال و آموزش مردم برای استفاده از ظرفیت‌های خود آن‌ها در از بین بردن محرومیت بوده‌ایم.

وی اضافه کرد: کاری که در سال ۹۵ و همچنین در سال ۹۶ انجام خواهیم داد توسعه مکانی فعالیت‌های جهادی است. اردوهای جهادی مخصوص برخی مناطق بوده است که سعی شده در این سال‌ها دانشجویان بتوانند در هر جایی که می‌خواهند اقدام کنند. نکته دیگر توسعه زمانی است که اردوهای جهادی محدود به ایام تعطیلات در نوروز و تابستان بود، اما به دنبال این هستیم که در ۳۶۵ روز سال دغدغه جهادی و خدمت به مردم کار شود.

گودرزی تصریح کرد: با رویکرد جدید، سعی شده است دانشجویان بتوانند نیازمندان شهر و محل زندگی و تحصیل خود را شناسایی و در همانجا اقدام کنند؛ لذا نیازمند توسعه نیروی انسانی هستیم که حتما شاهد آن خواهیم بود.

وی تأکید کرد: بسیج دانشجویی یکی از رویکردهای خود را برطرف کردن آسیب‌های اجتماعی می‌داند. مسئله اعتیاد، طلاق، بیکاری جوانان، نیازهای اساسی خانواده، کودکان کار، کارتون‌خواب‌ها و حاشیه‌نشینی را به صورت جدی در مقام علم و عمل دنبال می‌کنیم.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه بانک اطلاعات مناطق محروم در حال نهایی شدن است، بیان داشت: صحبت‌ها و رایزنی‌های زیادی با دستگاه‌های مرتبط با محرومیت‌زدایی انجام داده‌ایم تا برروی نقاط محروم تمرکز شود که برای همیشه آن مناطق از محرومیت رهایی یابد.

وی در مورد اقدامات انجام شده از سوی گروه‌های جهادی دانشجویی در سال ۹۵ گفت: ۱۳۸۵ گروه اردوی جهادی تا به امروز اعزام شده‌اند که ۵۵ هزار دانشجو در آن شرکت کردند که یک‌سوم آن خواهر و مابقی برادران بوده‌اند.

وی در این باره ادامه داد: گروه‌های جهادی در سال ۹۵، ۴ هزار روستا عزیمت کردند و خدمات مختلف بهداشتی، فرهنگی، درمانی، عمرانی و کشاورزی آموزشی را داشته‌اند.

گودرزی اظهار داشت: امسال ۶۰۰ پزشک، ۱۰۰۰ روحانی، ۲۰۰ مشاور برای امور مشاوره‌های خانواده و ۱۰۰ استاد برجسته و مطرح در اردوهای جهادی شرکت کردند. ۱۲۳ هزار نفر در سال ۹۵ خدمات درمانی داشتیم و ۷ هزار کار فرهنگی و ۱۸۰۰ پروژه عمرانی انجام شده است که استان‌های کرمان، تهران و کهگیلویه و بویراحمد بیشترین تعداد اعزام را داشته‌اند.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی در مورد برنامه‌های این سازمان برای اعزام جهادگر در نوروز ۹۶ گفت: بیابان‌زدایی و رفع زیست‌محیطی خوزستان اولویت ما است. در گام اول نیز مناطقی شناسایی شده که ۴ هزار هکتار را شامل می‌شود که در ۲۵ کیلومتری اهواز قرار دارد و با منابع طبیعی هم تفاهمنامه‌هایی هم امضا شده که با امضای دانشجویان جهادی بتوانیم این ۴ هزار هکتار را نهال‌کاری و بیابان‌زدایی کنیم.

وی ادامه داد: علاوه بر خوزستان، استان‌های سیستان و بلوچستان، لرستان و کرمان نیز نیازمند خدمات‌رسانی جدی‌تری هستند که در اولویت کاری ما قرار دارند.

گودرزی در مورد تعامل دولت با جهادگران خاطرنشان کرد: برخی از جهادگران به دنبال استفاده از تجهیزات دولتی می‌روند که در برخی قسمت ها همکاری کافی صورت نمی‌گیرد. در سطح کلان نیز دولت دست رد به سینه ما نزده است، اما خدماتی را که باید پای کار آورد به طور کامل انجام نداده است.

در ادامه مراسم مفرد مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص اینکه بیشترین خدمات جهاد در چه  بخش هایی است، اظهار داشت: تاکنون بیشترین خدمات صورت گرفته عمدتا در حوزه عمرانی و فرهنگی بوده است ولی اکنون بیشتر روستاها به خدمات معیشتی نیاز دارند بنابراین خدمات عمرانی نیز باید در راستای اقتصادی باشد.همچنین سایتی به نام "روستا کالا" نیز به منظور تبلیغ محصولات روستایی اختصاص یافته است.

وی عنوان کرد: در مناطق جنوبی و به طور مثال استان خوزستان  در ایام نوروز 96 یک هزار دانشجو در قالب 33 گروه شرکت می کنند همچنین به غیر از این مناطق به طور تقریبی برآورد می شود که 12 هزار نفر در قالب 300 اردوی جهادی اعزام شوند که اردوهای جهادی در ایام نوروز تنها یک سوم از کل لردوهای جهادی را به خود اختصاص می دهد.در حادثه سیل پیش آمده در استان سیستان و بلوچستان که همزمان با حادثه پلاسکو بود 900 نفر در قالب 25 گروه به امداد رسانی به سیل زدگان پرداختند و 5 هزار بسته غذایی نیز در بین سیل زدگان سیستان و بلوچستان توزیع شد.

مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی افزود: ما قصد داریم با مشارکت و همراهی هلال احمر یک سری گروه های پیشتاز را آموزش بدهیم که در مواقع بحران ها و بلایای طبیعی به کمک مردم شتابند.

گودرزی عنوان کرد: ما نیازمند حمایت مسئولین و دولت از جوانان جهادی هستیم زیرا حمایت بیشتر مسئولین از این دانشجویان سبب می شود که مشکل مناطق محروم کشور با سرعت بیشتری رفع شود.اقدامات صورت گرفته توسط نیروی انسانی جهاد  منجر شده است که در برخی مواقع توقع و انتظار مردم از مسئولین کشور افزایش یابد.امسال متاسفانه سه نفر از دانشجویان در اردوهای جهادی جان خود را از دست دادند.

وی تاکید کرد: ما توانستیم تعدادی 4 هزار نفر از روستاییان محروم را که تاکنون به مشهد مقدس شرفیاب نشده بودند، به این شهر اعزام کنیم.همچنین اعزام زائرین اولی هم تاکنون بخشی از آن صورت گرفته است.11 میلیون حاشیه نشین در 14 استان داریم و 83 مشکل اجتماعی که از این تعداد 13 مورد امنیتی و هفت مورد شایع بود که ما می توانیم در تعدادی از این موارد وارد عمل شویم.

گودرزی یادآور شد: در سال 95 یک هزار و 71 برنامه آموزشی و تحصیلی انجام شده است که در طی آن به بیش از 67 هزار نفر خدمات آموزشی ارائه شده است.  

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار