چگونه تلخی "زیتون" را بگیریم؟

زیتون شکسته زیتونی است که مراحل روغن گیری آن انجام شده است و زیتون بی هسته همان زیتون کنسروی است.

چگونه تلخی زیتون را بگیریمبه گزارش مجله سرگرمی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تن‌ها راه گرفتن تلخی زیتون اصولا زیتون‌ها به سه صورت کنسروی - شکسته و بی هسته هستند.
 
زیتون شکسته زیتونی است که مراحل روغن گیری آن انجام شده است و زیتون بی هسته همان زیتون کنسروی است (روغن کشی نشده است) و برای تهیه‌ی زیتون پرورده و یا تزپین کردن با فلفل قرمز و بسته بندی‌های خوشگل استفاده می‌شود.
 
در هرحال همه‌ی زیتون‌ها یک تلخی دارند و تن‌ها راه گرفتن تلخی آن‌ها خواباندن در آب نمک و شستشوی چند باره‌ی آن‌ها است تا طعم تلخی آن به حد مورد انتظار شما از بین برود. (میتوان در روز حدود سه الی چهار بار زیتون‌ها را می‌شویم و مجددا در آب نمک بریزیم)
 
در آخر که طعم مطلوب را پیدا کرد مجدا زیتون‌ها را در آب نمک بریزید شوری آن به اندازه‌ای باشد که خوراک آن برای شما مطبوع است (نه بی نمک و نه شور) و مثلا اگر در سطل‌های پلاستیکی سایز ماست‌های سه کیلویی می‌ریزی. روی آن ۱ یا ۲ قاشق روغن زیتون و گلپر (یک قاشق) بریز معمولا زیتون را در جای خنک می‌گذارند وسعی کن این جای خنک یخچال نباشد.
 
معمولا زیتون‌های سبز یا زیتون‌هایی که اندکی مانده تا رسیده شوند را برای مدتی در محلول‌های قلیایی می‌خوابانند تا تلخی گوشت آن‌ها گرفته شود. سپس مدتی در آب می‌خوابانند و سرانجام در ظرف محتوی محلول کم‌نمک (مخلوط آب، نمک و سرکه) نگه می‌دارند یا اینکه از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تن‌ها با آب‌نمک انجام می‌دهند.
 
زیتون را به این روش حتی در خانه نیز می‌توان عمل آورد، اما به دلیل وقت‌گیر بودن این فرآیند، بیشتر مصرف‌کنندگان، زیتون آماده را ترجیح می‌دهند. بعضی از زیتون‌ها پس از عمل آوردن سیاه می‌شوند. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار گیرد، رنگش به سیاهی می‌زند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط می‌شود.
 
در مورد محلول‌های قلیایی خوراکی، ترکیب آب و بی کربنات‌ها مثل جوش شیرین و آهک که برای مربای بالنگ استفاده می‌شود.
 
منبع: وب سایت سوران
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
سلام ببخشید چه مدت باید داخل آب نمک باشند؟ چه زمانی باید چیده شوند وقتی رنگشون سیاه شد
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۷:۰۵ ۱۵ تير ۱۳۹۷
با سلام درخت زیتون درخانه دارم کی این میوه را بچینم و تلخی آنراچگونه بگیرم ممنون
Iran (Islamic Republic of)
صادق علی بالایی
۲۰:۳۱ ۲۱ شهريور ۱۳۹۶
باسلام خدمت شما و همکاران محترم.بدون هیچ تعارفی خیلی عالیه
Iran (Islamic Republic of)
صادق علی بالایی
۲۰:۳۱ ۲۱ شهريور ۱۳۹۶
باسلام خدمت شما و همکاران محترم.بدون هیچ تعارفی خیلی عالیه