طریقه درست کردن سوهان + آموزش

سوهان براى اولین بار در قم پخته شده است، از این رو تاریخ پیدایش آن را نیز در قم باید جست وجو کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سوهان براى اولین بار در قم پخته شده است، از این رو تاریخ پیدایش آن را نیز در قم باید جست وجو کرد. آنطور که در بین سوهانى هاى قدیمى قم مشهور است، تاریخ سوهان به دوره قاجاریه برمى گردد. نقل مى کنند که در دوره قاجاریه و به سال۱۲۸۵ شمسى بنا بوده است، صحن بزرگ حضرت معصومه افتتاح شود و براى این منظور پادشاه وقت رئیس ایل قاجار را به قم مى فرستد. کسبه و بازاریان قم نیز به استقبال فرستاده در بار رفته و هر کدام با خود تحفه و هدیه اى نیز مى برند، یکى از آن هدایا، حلواى قمى بوده که از طرف صنف عطار تقدیم شده بود. رئیس ایل قاجار هنگام بازگشت به تهران به تولیت حرم که میزبان وى بوده است، مى گوید: « آن حلوا، چون سوهان دل مرا صیقل داد و غذایم را هضم کرد، از این بدهید تا براى اعلیحضرت ببرم. »

شیرینی های ایرانی، خوردنی های کم آزار

بدین ترتیب، حلواى قم که در آن زمان در عطاری ها پخته مى شد، مورد توجه شاه و درباریان قرار مى گیرد و به « سوهان » شهرت مى یابد. تقاضا براى «سوهان» که دیگر خوراک شاهان شده بود، افزایش مى یابد و به مرور کارگاه هایى مستقل نیز براى پخت سوهان شکل مى گیرد. 

مواد مورد نیاز

خلال پسته و بادام ۱۵۰ گرم

هل نصف قاشق چایخوری

آرد جوانه گندم ۲ قاشق سوپ خوری

آرد سفید ۱ قاشق سوپخوری

شکر ۲۱۰ گرم

کره ۱۶۰ گرم

بادکا ۱/۵ قاشق غذا خوری

عسل ۲ قاشق غذا خوری

گلاب نصف لیوان

زعفران نصف قاشق چایخوری
  
طرز تهیه

دو آرد را با هم مخلوط کرده کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود. سپس گلاب و شکر را اضافه می نماییم مرتب هم می زنیم. به طوریکه مواد به بدنه نچسبد. مواد که کف کرده کره را افزوده بعد از کمی جوش عسل بادکا را افزوده و حرارت را ملایم می کنیم رنگ مواد باید خرمایی شود. مواد به حالت انگشتانه می جوشد. مواد که از ظرف برگشت به روی فویل چرب شده با فاصله ریخته و خلال بادام پسته روی آن ریخته و روی آن مهر می کشیم.
 
طرز تهیه آرد جوانه گندم

با توجه به اینکه دسترسی به آرد جوانه گندم کمی سخت به نظر میاد دستور تهیه اون رو براتون میذارم .البته این ارد به صورت بسته بندی در بعضی از فروشگاه های مواد غذایی به فروش می رسد.

جوانه زدن گندم ۹روز طول می کشد. گندم را سه روز خیس می کنیم و سه روز دوم گندم ها را در دستمال تمیز و نمدار قرار می دهیم و هربار دستمال می خواهد خشک شود آن را نمدار می کنیم تا گندم ها جوانه بزنند و سه روز آخر آنها را در سینی ریخته و پارچه ی نمدار روی آنها می اندازیم تا خوب ریشه و جوانه بزند(ممکن است مرحله ی آخر ۴تا۵روز طول بکشد) سپس جوانه ها را همراه گندم ها کنار می گذاریم تا نم آن ها برچیده شود و بعد میکوبیم و الک میکنیم تا کاملا نرم و لطیف شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۷ ۱۴ دی ۱۴۰۰
برا ما سوهانمون سفت شد
Iran (Islamic Republic of)
سعیدا
۱۹:۳۲ ۰۵ مرداد ۱۳۹۹
زعفران وهل را چه وقت اضافه میکنیم
این مقدار مواد چند کیلو سوهان میدهد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۰۹ مرداد ۱۳۹۸
من سوهان درست کردم نرم هست نثل حلوا و سفت نمی شه
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۰:۱۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۷
خیلی عالی بود
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
aryia
۰۰:۱۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۷
خوب بود ممنون
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
aryia
۰۰:۱۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۷
خوب بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
صبا
۱۸:۳۸ ۱۱ تير ۱۳۹۷
من سوهان درست کردم ولي بعداز سردشدن سفت بودوترد نبود وقابل خوردن نيست
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۰:۱۵ ۲۳ آذر ۱۳۹۷
سلام نباید بزاری خیلی حرارت ببینه ، از 260 درجه بیشتر نشه ، با دماسنج آشپزی میتونی کنترلش کنی
Iran (Islamic Republic of)
صبا
۱۲:۵۸ ۱۱ تير ۱۳۹۷
من سوهان درست کردم ولي در اخر بعد از سرد شدن خيلي سفت است وترد نيست قابل خوردن نيست
United States of America
مریم
۱۲:۵۲ ۰۹ خرداد ۱۳۹۷
خوب بودعالی درست شد
Germany
ناشناس
۲۲:۳۰ ۲۴ آذر ۱۳۹۶
زعفران و هل را ننوشتید کی باید اضافه کنیم،
آخرین اخبار