خبر درگذشت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و از پیشگامان انقلاب اسلامی، بازتابی گسترده در رسانه‌های آلمانی زبان داشته و اکثر رسانه‌های مهم آلمان این خبر را به سرعت در خروجی وب‌سایت‌های خود قرار دادند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیت الله "هاشمی رفسنجانی" روز گذشته طی یک عارضه قلبی و در سن 82 سالگی درگذشت.

درگذشت ناگهانی این مرد کهنه کار علم و سیاست و یار دیرین امام و رهبری بازتاب گسترده‌ای در رسانه های آلمانی زبان داشت.

روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان با اعلام خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی وی را تا همین اواخر یکی از بانفوذترین سیاستمداران ایرانی، مربی زیرک، سیاستمدار قدرتمند و بی پروا و همچنین تاجری هوشمند ارزیابی کرد.

این روزنامه آلمانی همچنین نگاه گذرا به فعالیت ها و مبارزات هاشمی رفسنجانی با رژیم شاهنشاهی و فعالیت های سیاسی و اقتصادی وی در دوران انقلاب و بعد از آن انداخت.

روزنامه اتریشی "استاندارد" نیز خبر فوت ناگهانی آیت الله هاشمی رفسنجانی را پوشش داده و نوشت: رفسنجانی روز یکشنبه در تهران و در اثر عارضه قلبی در سن 82 سالگی فوت کرد.

این روزنامه اتریشی نیز نگاهی به کارنامه فعالیت های سیاسی و نظامی هاشمی در دوران بعد از انقلاب انداخته و وی را یک بازیکن بانفوذ در ایران دانست.



نشریه مهم "دی سایت" آلمان هم با انتشار خبر فوت هاشمی رفسنجانی در مطلبی نوشت: وی به تنهایی یک انستیتو در وطن خود و یکی از ستون های جمهوری اسلامی بود.

این نشریه آلمانی نوشت: تلویزیون جمهوری اسلامی برای پخش خبر فوت هاشمی برنامه های خود را قطع کرد و یک گوینده با صدای لرزان این خبر را اعلام کرد. هزاران نفر بعد از شنیدن این خبر جلوی بیمارستان محل فوت هاشمی (شهدای تجریش) واقع در شمال تهران جمع شدند و عزاراداری کردند.

دی سایت همچنین به فعالیت های ضد رژیم شاهنشاهی هاشمی در دوران قبل از انقلاب پرداخته و وی را معتمد نزدیک امام خمینی دانسته و همچنین نوشت: وی در دوران ریاست جمهوری هشت ساله اش شدیدا تحت فشار بوده  باید ایران را بعد از هشت سال جنگ فاجعه بار با عراق دوباره از نظر اقتصادی و اجتماعی بازسازی می کرد.

نشریه آلمانی فوکوس نیز در مطلبی نوشت: هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری اسبق ایران و یکی از معماران جمهوری اسلامی بعد از انقلاب 1979 روز یکشنبه و در سن 82 سالگی طی یک عارضه قلبی در بیمارستانی در تهران درگذشت. رفسنجانی و خامنه ای به عنوان صمیمی ترین نزدیکان پایه گذار انقلاب اسلامی (خمینی) محسوب می شدند.

این نشریه آلمانی رفسنجانی را یک روحانی عمل گرا و سیاستمداری معتدل و میانه رو نامید که با وجود دوستان و دشمنان زیادی که داشت همواره به خط و مشی مد نظر خود وفادار بود.

روزنامه آلمانی زبان "تاگس آنسایگر" سوئیس نیز با اعلام خبر فوت ناگهانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در مطلبی نگاهی به سابقه فعالیت های سیاسی و انقلابی وی انداخت.

"زوددویچه سایتونگ" آلمان هم با انتشار خبر فوت هاشمی رفسنجانی از تاثیر و نفوذ تعیین کننده وی در سیاست ایران از زمان انقلاب اسلامی سال 1979 در این کشور نوشت.

روزنامه آلمانی زبان "نویه زوریخه سایتونگ" سوئیس نیز با انتشار خبر فوت ناگهانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در سن 82 سالگی وی را سیاستمداری برجسته نامید که بعد از انقلاب اسلامی سال 1979 تقریبا همه مسئولیت های سیاسی مهم در این کشور را در دوره های مختلف عهده دار شد.


روزنامه "دی ولت" آلمان نیز با انتشار خبر فوت هاشمی رفسنجانی وی را یکی از معماران انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 نامیده و با اشاره به اینکه رفسنجانی دو دوره ریاست جمهوری در ایران را عهده دار بوده نوشت: دولت به مناسبت درگذشت رفسنجانی سه روز عزای عمومی در این کشور اعلام کرد.

روزنامه آلمانی "روند شاو" آلمان هم در مطلبی در این باره نوشت: اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور اسبق ایران در سن 82 سالگی بر اثر عارضه قلبی در بیمارستانی در تهران درگذشت. این روزنامه آلمانی هاشمی را یکی از قهرمانان اصلی انقلاب اسلامی سال 1979 و یک سیاستمدار میانه رو در ایران نامید.


هفته نامه "اشپیگل" هم در مطلبی خبر فوت ناگهانی آیت الله هاشمی رفسنجانی را منتشر کرده و وی را از زمان انقلاب اسلامی سال 1979 یک شخصیت کلیدی در عرصه سیاسی ایران نامید. این هفته نامه مهم آلمانی همچنین نگاهی به سابقه فعالیت های سیاسی رفسنجانی در دوران بعد از انقلاب انداخته و نوشت: رهبر ایران و رئیس جمهوری این کشور اظهار تاسف عمیقی درباره درگذشت هاشمی رفسنجانی کردند.

اشپیگل همچنین اشاره‌ای به پیام آیت الله خامنه‌ای به مناسبت درگذشت هاشمی رفسنجانی داشت.

منبع:  تسنیم
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار