شهرکرد؛

بوجاری 13 هزار و 242 تن گندم و جو

مدیر حفظ نباتات اداره کل جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، از بوجاری 13 هزار و 242 تن گندم و جو آبی و دیم برای کشت پاییزه در استان خبر داد.

بوجاری بیش از 11هزارتن گندم آبی ودیم درسال زراعی جاریبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ فرشید شبانی گفت: برای کشت پاییزه در سال زراعی جاری 11 هزار و 75 تن گندم آبی و دیم و 2 هزار و 167 تن جو آبی و دیم در چهارمحال و بختیاری بوجاری شد.

وی با بیان اینکه این میزان شامل 5 هزار و 954 تن گندم آبی، 5 هزار و 121 تن گندم دیم، یک هزار و 445 تن جو آبی و 722 تن جو دیم بوده است افزود: این مقدار با سموم قارچ کش توصیه شده به میزان 17 هزار و 401 کیلوگرم ضد عفونی گردید.

شبانی اضافه کرد: با دستگاه بوجاری می توان بذر را از علف هرز و مواد خارجی از قبیل سنگ و کلوخ و ناخالصی های دیگر که موجب مسدود شدن نازل های دستگاه بذرکاری می شود تمیز کرد.

وی گفت: بذور علف هرز ضمن آلوده کردن مزارع، به دلیل رشد سریع تر از بذر غلات، موجب ضعف گیاه اصلی خواهد شد.

شبانی با بیان اینکه برای جلوگیری از حمله آفات و بیماری ها در دوره رشد اولیه گیاه، باید بذر را ضدعفونی کرد ادامه داد: انواع سیاهک ها از جمله بیماری های مهم غلات است که خسارت زیادی وارد می کند و با انجام عمل ضد عفونی به راحتی کنترل می شود.

وی یادآور شد: برای دستیابی به محصول با کیفیت و عملکرد بالا، رعایت نکات فنی از جمله انتخاب بذر خوب و سالم گوهی شده از مراکز مجاز و انجام عملیات بوجاری و ضد عفونی بذور قبل از کاشت از اهمیت خاصی برخوردار است.

بوجاری عملی است که ضمن جداسازی دانه‌های انواع غلات مانند گندم، جو و یا برنج از پوست و ساقه، انواع بذر علف های هرز، آفت ها و حشرات را هم از آن ها جدا می کند.

انتهای پیام/ف
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار