عادل‌آذر مطرح کرد؛

ده نفر نجومی‌بگیری که حقوق نجومی خود را پس نمی‌دهند

رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: متأسفانه 10 نفر از 397 نفر با ما همکاری نکرده و مبلغ مازاد را برگشت نداده‌اند.

10 نفر حقوق‌های مازاد دریافتی را پس نداده‌اند/ 92 درصد مبالغ به خزانه بازگشت/گزارش دوم دیوان محاسبات به مجلس ارائه می‌شودبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشور در نشست خبری که در محل ساختمان دیوان محاسبات کشور برگزار شد با اشاره به اینکه موضوع پرداخت‌های نامتعارف به طور جدی از مرداد ماه به دیوان محاسبات واگذار شده است، گفت: کار بسیار فشرده، وسیع و فنی درباره ابعاد و محتوای این پرونده و تعداد افراد مشمول حقوق‌های نامتعارف و مبلغی که این افراد مازاد بر حقوقشان دریافت کردند، انجام شد.

وی افزود: اولین گزارش به دست آمده از بررسی حقوق‌های نامتعارف در صحن علنی مجلس قرائت شد و گزارشی جدید در آینده نیز مطرح خواهد شد.

رئیس دیوان محاسبات کشور با اشاره به اینکه پیچیدگی و چندوجهی بودن این پرونده زمان زیادی را از نظر حسابرسی و بررسی ابعاد مالی می طلبید، یادآور شد: هشدارهای مقام معظم رهبری، مطالبات بر حق مردم و سران سه قوه باعث شد تا دیوان محاسبات با اولویت قراردادن حقوق‌های نامتعارف در زمانی کوتاه و فشرده آن را به سر انجام برساند.

عادل آذر گفت: بیش از 93 هزار پرونده در دستگاه‌های مختلف حاکمیتی بررسی شد که دامنه این بررسی‌ها شامل مدیران پایه به بالا، هیات مدیره شرکتهای دولتی، روسای سه قوه، نیروهای مسلح، مجلس، وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، هیات علمی دانشگاهها و موسسات و نهادهایی که زیر نظر مقام معظم رهبری اداره می شوند، بوده است.

وی تصریح کرد: در گزارشی که تقدیم مجلس شد مشخص گردید که از 93 هزار پرونده، 397 نفر حقوق مازاد دریافت می کرده اند که تحت عنوان حقوق نا متعارف شناخته می شوند. به عبارت بهتر سقف 20 میلیون تومان حقوق متعارف در نظر گرفته شد و مازاد آن به عنوان حقوق نامتعارف تعیین گردید که مبلغ کل این پرداختهای نامتعارف 23 میلیارد و 200 میلیون تومان بود که باید به خزانه برگردد. یعنی دیوان محاسبات مشخص کرد که کل پولی که باید برگردد 23 میلیارد و دویست میلیون تومان است.

رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه ما در آن گزارش وعده دادیم که در کوتاهترین زمان ممکن و حداکثر در 40 روز موضوع دریافتهای نامتعارف را بررسی و گزارش نهایی رابه مجلس بدهیم، گفت: زمانی که وارد بررسی جزئیات شدیم متوجه شدیم که موضوع پیچیده است و مدیران نکات و اعتراضاتی را مطرح کردند.

عادل آذر افزود: ما به عنوان یک مرجع مستقل، منصف وحرفه ای می خواستیم عادلانه برخورد کنیم لذا شخصا با تک تک آنها گفتگو کردیم و مبالغ به آنها ابلاغ شد و در جلسات دو یا چند نفره این نکات به آنها گوشزد شده و جواب آنها را شنیدیم.

وی با اشاره به حجم کار این بررسی ها افزود: اگر بخواهیم به صورت یک روال اداری اینها را بررسی کنیم یک روال 9 ماهه را می طلبید اما تذکرات مقام معظم رهبری که فرمودند باید سریع به نتیجه برسید باعث شد تا کارکنان دلسوز دیوان محاسبات با کار مستمر و بدون تعطیلی پیگیر این موضوع باشند.

رئیس دیوان محاسبات کشور درباره نتایج بررسی دریافتهای نامتعارف گفت: من با عالی ترین مقامات دستگاهها درباره این پرونده گفتگو داشتم و حتی در ستاد مبارزه با مفاسد حضور یافتم و گزارش کار دادم و در دیدار با مقامات مختلف و معاون اول رئیس جمهور مطالبی را مطرح کردیم و مستندات را گفتیم و نتیجه آن شد که از 397 نفر 387 نفر اقدامات لازم را برای استرداد وجوه اضافی انجام دادند.

عادل آذر با ارائه آماری درباره میزان پرداختها گفت: از مجموع مبلغ 233 میلیارد و 627 میلیون و 783 هزار و 350 ریال، عددی معادل 214 میلیاردو 273 میلیون و 896 هزار و 947 ریال بابت اضافه دریافتی برگشت داده شده است.

وی افزود: اگر بخواهیم درصدی در نظر بگیریم مبلغ پرداخت شده معادل 92 درصد کل وجوهی است که باید پرداخت می‌شد.

رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه متاسفانه 10 نفر از 397 نفر علی رغم پیگیری های دیوان با ما همکاری نکرده اند و مبلغ مازاد را برگشت نداده اند، گفت: ما به التفاوت رقمی که گفته شد مربوط به این ده نفر است که عبارتند از:

1. مدیر عامل سابق و یک نفر از اعضای هیات مدیره سابق بانک ملت

2. مدیر عامل سابق و دو نفر از اعضای هیات مدیره سابق و سه نفر از اعضای هیات مدیره فعلی بانک قرض الحسنه مهر ایران

3 مدیر عامل فعلی شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی

4 مدیر عامل سابق شرکت آلومینیوم المهدی

عادل آذر افزود: این افراد مبلغی معادل حدود 2 میلیارد تومان از وجوه پرداختهای نامتعارف را به خود اختصاص داده اند و تا کنون هیچ رقمی را باز گشت نداده‌ا ند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه گزارش دوم دیوان محاسبات درباره پرداختهای نامتعارف چه زمانی ارائه می شود، گفت: گزارش دوم دیوان محاسبات به صورت کامل و مستند به روال معمول تقدیم رئیس مجلس می شود و به تشخیص وی به صحن علنی یا به کمیسیون برنامه و بودجه و یا کمیسیون اصل نود ارجاع خواهد شد.

رئیس دیوان محاسبات کشور با اشاره به اینکه دیوان محاسبات بازوی نظارتی حاکمیت در قوه مقننه است، گفت: اگر گزارش در کمیسیون ها به نتیجه رسید و یا تشخیص دادند این گزارش در صحن علنی ارائه شود این موضوع می تواند در صحن قرائت شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا باز پس دادن حقوقهای نجومی یک امر اخلاق بوده یا واجب گفت:این موضوع از دو وجه قابل بررسی است.

عادل آذرافزود: وجه شرعی موضوع این است که مقام معظم رهبری بعد از فرمایشاتشان در نماز عید فطر و در دیدار با اعضای هیات دولت این پرداختها را غیر منصفانه و ظالمانه عنوان کردند و این موضوع باعث شد برخی از افراد قبل از آنکه به آنها ابلاغ شود مبالغ را پس دادند.

رئیس دیوان محاسبات کشور ادامه داد:حتی در بین این افرادی بودند که بلافاصله مبالغ را برگرداندند حتی چند نفر علاوه بر پس دادن پولها، دو برابر آن را به خزانه پس دادند و علت آن را اینگونه بیان کردند که چون خمس و زکات می دهیم دوست نداریم که 1 ریال شائبه دار هم در زندگی مان باشد.

رئیس دیوان محاسبات کشور در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه کدام حوزه بیشترین همکاری را داشته است، عنوان داشت: همه دستگاههای دولتی در این زمینه خوب عمل کردند.

وی افزود: البته باید این موضوع را در دو وجه گرفتن اطلاعات از دستگاهاه برای تشخیص حق و نا حق و برگشت وجوه بررسی کنیم که در این زمینه وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و مدیر عامل بانک‌های دولتی همکاری بسیار خوبی داشتند و موضوع را پیگیری کردند و در جلسات مختلف با ما این گفتگوها بررسی شد.

رئیس دیوان محاسبات کشور درباره تمهیدات این دیوان برای مبارزه با فساد گفت: ما باید زمان رسیدگی هایما ن را کوتاه کنیم و چنین چالشهایی را با سرعت بیشتری بررسی کنیم.

وی با بیان اینکه ما باید تلاش کنیم رصدهای مستمر و آنلاین داشته باشیم، گفت: ما یک سامانه نظارت الکترونیک تحت عنوان «سنا» داریم که فعلا به طور کامل مستقر نیست و البته باید رصدها را ماهانه پیگیری کنیم تا بر اساس مصوبه 11/5/95 حقوق و دستمزد، در این زمینه بررسی های بیشتر انجام شود که البته این مصوبه تکلیف را روشن کرده است.

عادل آذر با بیان اینکه ما یک مطالبه از دولت داریم، گفت: ما از دولت می‌خواهیم که یک سامانه ثبت برای تمام کارکنان دولتی از نظر حقوق و دستمزد در نظر بگیرد، دولت باید این موضوع را پیگیری کند تا با ارتباط بر خط سامانه های نظارتی بتوانند موضوعات این چنینی را رصد کنند تا در آینده شاهد چالشهایی مثل این نباشیم. البته در لایحه بودجه سال 96 با همکاری دولت و مجلس یک چنین مصوبه های پیش بینی شده است.

رئیس دیوان محاسبات کشور در پاسخ به سوالی درباره نقش مردم و رسانه در بررسی حقوق‌های نامتعارف عنوان کرد: جا دارد واقعا از حساسیت مردم عزیز به بحث صیانت از بیت المال و پاسداری از ثروت ملی تشکر کنیم.

وی افزود :از صدا و سیما بابت هشدارها، تذکرات مطالبات و پیگیریها سپاسگزارم، همچنین از مقام معظم رهبری و مردمبابت هشدارهایشان تقدیر می کنیم. طبیعتا مردم به عنوان چشم تیز بین نظام بزرگترین کمک را در راستای صیانت از بیت المال می کنند.

عادل آذر در پایان با اشاره به اینکه قاطبه مدیران جمهوری اسلامی انسان‌هایی با شرف و پاک‌دست هستند، خاطر نشان کرد: وجود این 10 نفر هم زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست و ما باید تمام تلاشمان را بکنیم تا در راستای پاسخگویی به مردم، سربازانی امین و کاری باشیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Canada
ناشناس
۱۹:۵۴ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
اگه حرفهاى اقاى عادل واقعيت داشته باشه ، بازم جاى تشكر داره گرچه دير اقدام كردند ، خواهشاً برخوردتون بااون ده نفر جدى تر باشه چون سزاوار تنبيه بيشتر هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
23 میلیارد بابت یک ماهشان شده پس بقیه را چرا نمی گیرند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۲۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
اگه دولت و بازرسی نمیتونه ازشون پس بگیره ما بسیحیا وارد عمل شیم با ندای لبیک یا خامنه ای ریشه فساد و یک هفته ای در جمهوری اسلامی میکنیم..ما بسیجیا مرد عملیم..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
سقف 20 میلیون حقوق متعارف.؟ مگه این ها بابت این همه پول چه میکنند که باید 20 میلیون بگیرن؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
مدیر عامل سابق وعضو سابق هیات مدیره بانک ملت قبلا دستگیر شده وزندانی هستند شاید به این علت امکانپرداخت این مبالغ را نداشته اند.
-
حسن
۱۳:۳۵ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
میدن بابا جرا عجله میکنید.
Iran (Islamic Republic of)
یحیی
۱۳:۲۳ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
اسمشونه رسانه ای کنید و بگید تا خود مردم حقشونو ازین 10 نفر پس بگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
بابك زنجاني پس نداد حكم اعدامش صادر شد حكم اعدام اينها را نيز صادر كنيد
چرا يك بام و دو هوا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
یعنی دیوان محاسبات نمیتونه پولها را پس بگیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
پس نمي دهند يعني چه !!!!!
مگر حكومت ما ادامه حكومت ائمه (ع) نيست پس بايد همانگونه كه مولا و سرورمان حضرت علي (ع) كساني را كه به ناحق براي خود از بيت المال كيسه دوخته بودند تنبيه كرد و اموال به ناحق رفته از بيت المال را از آنها پس گرفت شما نيز موظفيد همين كار را به عنوان كارگذاران حكومت اسلامي انجام دهيد
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۳۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
ای بابا
-
ناشناس
۱۳:۴۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
خوب پس ندن شما به زور بگیرید
حق ملته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
با سپاس انشاالله این روند ادامه یابد. همچنان که دغدغه مقام معظم رهبری نیز پیگیری و برخورد با مفاسد است «و نیز لازم است وصایا و توصیه حضرت امام (ره) مطالعه و یادآوری شود. ایشان فرمودند روزی که کاخ نشینی و زراندوزی رواج یابد آن روز .... و ایشان خطر ریاکاران و حیله گران و مقدس نمایان را بارها متذکر شدند». انشاالله باید این بازیگران در هر سمتی که قرار دارند به مردم معرفی شوند. یادمان باشد که ترس از خداوند و جلب رضای او بسیار بالاتر و ارزشمند تر از حفظ آبروی نداشته برخی افراد سودجوست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
تشکر ویژه از مسئولین به خاطر سیانت از بیت المال و پایبندی به سوگندشون به خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
اونایی که پس نمی دهند کاری نداره معرفی کنید به مردم وقوه قضاییه که محاکمه علنی یشه وعلت پس ندادن پول بیت المال را اعلام کنند اگه بخوان میتونند
-
علی
۱۱:۱۶ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
6نفر بعدی کیا هستن؟
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۳۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
حساس نشو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۶ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
شاید داداشی باشد.ح ف !!یا یه همشهری اهل سرخه !!
Iran (Islamic Republic of)
نا شناس
۱۰:۵۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
بنام خدا
من یک کارگر شرکت هستم 22 سال است کار می کنم برجی یک میلیون تومان حقوقم هست با این حقوق هم خوشحال هستم به حال کار گران ساختمانی قلبم درد می اید باز هم خدا رحمت کند کسانی که پولهای نجومی پس داده اند تورا خدا شما که مدیر هستید یه لحطه خودتان بگذارید جای مدفعان حرم جای کار گران وکشاورزان زحمت کش مدیر خوب باید الگویش امام علی(ع) باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
البته كسي كه حقوق نجومي گرفته پس داد پدر بيامرز نداره چون اگر كمي ايمان داشتند اين كار را نمي كردند و اكنون از روي ترسشان است
Iran (Islamic Republic of)
اردشير
۱۰:۲۸ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
نميدن؟
چطور مردم عادي اگه به دولت بدهکار باشن يا يه قسط وام بانکيشون مونده باشه يا نداشته باشن بدن در کسري از ثانيه طي 12شب تا 6صبح حکم بازداشت و توقيف اموال و مصادره خونه زندگيشون صادر ميشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
کل اونای که دست به بیت المال دراز کردن باید دار زد
Germany
ناشناس
۱۳:۱۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
متاسفانه قانون فقط برای مردم و قشر ضعيف خوب اجرا ميشه و برای امثال اينها اصلا معنی نداره ، جای تاسف داره رئيس ديوان محاسبات بياد بگه ده نفر پول هايی كه ناحق گرفتن و مال بيت المال هست رو پس نميدن!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
23میلیارد که فقط باسه یک ماهشونه این چند سال که خوردن پس چی میشه؟
آخرین اخبار