اردبیل؛

28 استان کشور با کاهش بارندگی روبرو هستند

مشاور وزیر نیرو گفت: 28 استان کشور به ویژه استان‌های حوزه فلات مرکز ایران با کاهش محسوس بارندگی‌ها روبرو هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ محمد حاج‌رسولی‌ها افزود: از آغاز سال زراعی جاری تاکنون در کشور با 17 میلی‌متر کاهش بارندگی به شکل متوسط روبرو هستیم.

وی افزود: به نسبت بارندگی‌ها در دراز مدت 55 درصد در 6 حوزه اصلی با کاهش بارندگی روبرو هستیم به طوری که در برخی از حوزه‌ها این کاهش تا 90 درصد و برخی حوزه‌ها تا 10 درصد کاهش را شاهد هستیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در حوزه خزر با 10 درصد کاهش بارندگی اما در حوزه فلات مرکزی بیشترین کاهش بارندگی را شاهد هستیم به طوری که در مجموع در 28 استان کشور بارش‌ها از میانگین دوره درازمدت کمتر است به طوری که تنها در 3 استان کشور معادل میانگین درازمدت بارندگی اتفاق افتاده است.

کاهش 50 درصدی ورود روان آب‌ها به سدهای کشور

مشاور وزیر نیرو در ادامه به کاهش 50 درصدی روان آب‌های ورودی به سدهای کشور اشاره کرد و گفت: این روان آب‌ها تا 50 درصد کاهش یافته است.

حاج‌رسولی‌ها با بیان اینکه در سال آبی جاری 2.5 میلیارد مترمکعب ورودی به سدها را شاهد هستیم، تصریح کرد: این میزان در سال گذشته حدود 5 میلیارد مترمکعب بوده است.

وی به شرایط نامناسب ذخیره‌سازی آب در پشت سدها اشاره کرد و گفت: با کاهش بارش‌ها و آغاز کشت پاییزه ما شاهد رهاسازی آب در مخازن سدها هستیم که امیدواریم با بارش‌های یک‌ماه آینده که هواشناسی قول آن را داده است بخشی از این کاستی‌ها جبران شود.

تاکنون ریالی تخصیص منابع به پروژه‌های حوزه آب را شاهد نیستیم

مدیرعامل شرکت مدیرت منابع آب ایران در ادامه به محدود بودن اعتبارات دولتی اشاره کرد و گفت: منابع اختصاص یافته از صندوق توسعه ملی به طرح‌های حوزه آب بدون هیچ محدودیتی ادامه دارد به طوری که امسال برای استان اردبیل 500 میلیارد تومان منابع از این محل پیش‌بینی شده است.

حاج‌رسولی‌ها با یادآوری اینکه اعتبارات تملک دارایی و درآمدهای دولتی محدود بوده و تاکنون به‌رغم ابلاغ اعتبارات تخصیص اعتبارات انجام نشده است، گفت: ما به شدت با تنگنای اعتبارات روبرو هستیم به طوری که در هیچ استانی اعتباری به شرکت‌های آب منطقه‌ای تخصیص نیافته است.

وی در مورد احیای حق‌آبه استان از قزل‌اوزن و ارس گفت: مدل استانی در تخصیص این حق‌آبه و برش مورد نظر کاملا مشخص است و ما بر اساس سهم استان‌ها این حقابه را پیش‌بینی کرده و در نظر می گیریم که اولویت در این زمینه تامین آب شرب است.

دریاچه ارومیه 36 سانتی‌متر بالا آمده است

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: آب دریاچه ارومیه تاکنون 36 سانتی‌متر نسبت به گذشته بالا آمده و اجرای طرح‌های خوبی را در این حوزه آبی کشور شاهد هستیم.

محمد حاج رسولی‌ها اظهار کرد: ما در سال گذشته و امسال اقدامات خوبی را با هدف احیای دریاچه ارومیه انجام دادیم که این اقدامات سبب بالا آمدن آب دریاچه تا 36 سانتی‌متر شده است.

وی افزود: با انتقال آب زرینه‌رود به سیمینه‌رود و تزریق این منابع آبی به پیکره دریاچه ارومیه گام جدی در احیای دریاچه ارومیه را شاهد هستیم به طوری که بحث رهاسازی منابع آب و احیای طبیعی این دریاچه در اولویت جدی است.

مجوز زیست‌محیطی برای انتقال آب خزر به سمنان داده نشده است

مشاور وزیر نیرو در پاسخ به سوالی در مورد انتقال آب دریای خزر به سمنان گفت: این طرح در مرحله مطالعاتی است و هنوز مجوز زیست‌محیطی برای آن صادر نشده است.

وی با بیان اینکه باید هر طرحی نظام فنی و مهندسی را در یک روال قانونی با اخذ مجوز از بالادست طی کند، گفت: سازمان محیط زیست باید مجوز لازم را در انتقال آب خزر به سمنان و مرکز کشور صادر کند که تاکنون چنین مجوزی صادر نشده و هنوز در این زمینه به شکل قطعی نمی‌توان صحبتی کرد.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.