ایراد اصل هفتاو پنجی شورای نگهبان به مصوبه دائمی شدن قانون جامع خدمترسانی به ایثارگران موجب جنجال و حواشی میان نمایندگان در مجلس شد.
به گزارش خبرنگار
مجلس گروه
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان در صحن علنی امروز سهشنبه 4 آبان ماه در جریان بررسی و اصلاح برخی مواد اعاده شده لایحه احکام دائمی برنامههای توسعهای کشور از سوی شورای نگهبان ماده الحاقی 5 که مربوط به قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران بود را مورد بررسی قرار دادند.
این قانون که مصوب 2 دی ماه سال 1391 بود توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت پنج سال تصویب شد که بر این اساس تا 58 روز دیگر این قانون لغو خواهد شد.
نمایندگان در لایحه احکام این قانون را دائمی کردند که شورای نگهبان با استناد به اصل 75 یعنی داشتن بار مالی با این مصوبه مخالفت کرد لذا در اصلاح، کمیسیون رأی به حذف آن داد اما در جلسه امروز حذف این قانون مورد اعتراض بسیاری از نمایندگان قرار گرفت.
قاضی پور نماینده ارومیه یکی از مخالفان حذف این مصوبه بود که اظهار داشت: ما در خاورمیانه زندگی میکنیم لذا باید از ایثارگران و آزادگان و جانبازان خود به صورت جانانه دفاع کنیم چرا هر قانونی که برای کارخانهداران و ثروتمندان وجود دارد تصویب میشود اما قانون ایثارگران باید حذف شود.
وی تأکید کرد: شما که از روسیه وام گرفته اید از قانون آنها هم یاد بگیرد که تا چه میزان برای رزمندگان خود ارزش قائل بوده و از آن دفاع میکنند.
حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر یکی دیگر از مخالفانی بود که در این رابطه اظهار کرد واقعا جای تأسف دارد که این قانون حذف میشود، رزمندگان برای اولین بار در تاریخ 200 ساله ایران اجازه ندادند یک وجب از خاک کشورمان در اختیار دشمن قرار گیرد اما ما در مقابل نتوانستیم برای آنها کاری انجام دهیم.
وی ادامه داد: حتی وضعیت بنیاد شهید هم به طوری است که در راستای حمایت از جانبازان و خانواده شهدا نیست.
حاجی دلیگانی تأکید کرد: قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران حدود سه ماه دیگر به اتمام میرسد اما تاکنون به طور کامل طی مدت این پنج سال هم اجرا نشده است.
محمدجواد فتحی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلام شهر به عنوان موافق حذف این قانون در مجلس بیان داشت: قانون جامع ایثارگران، قانون ناقصی است و ما بر اساس آن مزایای نیم بندی را به خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان ارائه داده و آنها را در مظان اتهام قرار میدهیم .
وی ادامه داد: برخی مواد این قانون ایجاد ظن و گمان میکند لذا باید اصلاح شود مانند بند 4 این قانون که اعلام میکند ایثارگران مجددا میتوانند آماده بکارگیری باشند.
فتحی تصریح کرد: بند 8 این قانون نیز بیان میکند ایثارگران و جانبازان تا 35 سال میتوانند خدمت کنند اما به نظر میرسد جانبازانی که از لحاظ جسمی و روانی دچار مشکل هستند نتوانند این کار را انجام دهند.
نماینده مردم تهران تأکید کرد: بنده با حمایت از جانبازان و ایثارگران مخالف نیستم و تنها مخالفت بنده از این جهت است که این قانون ناقص و جزئی است و باید برای ایثارگران و جانبازان کار اساسی صورت بگیرد اما بحث به اینجا ختم نشد و برخی نمایندگان همچون جعفرزاده ایمنآبادی با صدای بلند همچنان به حذف این قانون اعتراض داشتند که در ادامه لاریجانی رئیس مجلس خطاب به نمایندگان اظهار داشت: تمامی اظهارات نمایندگان نشان دهنده آن است که مجلس خواهان حفظ قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران است.
وی تصریح کرد: شوارای نگهبان ایراد شکلی اصل 75 به این قانون گرفته لذا ما می توانیم یک طرح دو فوریتی که اکنون در مجلس آماده شده و محتوای همین قانون را دارد را مورد رأیگیری قرار دهیم تا نگرانی نمایندگان رفع شود و اگر این طرح مورد مخالفت شورای نگهبان به دلیل اصل 75 قرار بگیرد میتوانیم آن را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دهیم.
در ادامه رئیس مجلس ماده الحاقی 5 یعنی قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران را به رأی گذاشت که متأسفانه بعد از مدتی اعلام داشت گویا سیستم رأیگیری مشکل پیدا کرده و نمیتوان حذف این قانون را مورد رأیگیری قرار داد.
رئیس مجلس در ادامه اعلام داشت: پس میتوان طرح دو فوریتی را مورد بررسی و رأی گیری قرار داد که در نهایت مشخص شد طرح دو فوریتی هم میان نمایندگان توزیع نشده تا بتوان در مورد آن نظرخواهی کرد.
لاریجانی در پایان این مباحث اعلام کرد باید این موضوع را به حلسه بعد موکول کنیم تا هم طرح دو فوریتی میان نمایندگان توزیع شده و هم سیستم رأیگیری درست شود.
انتهای پیام/