همدان؛

بیمارهای قلبی عروقی ۵۵ درصد مرگ و میرهای کشور

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: 55 درصد از مرگ و میرهای مردم ایران ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی است.

بیمارهای قلبی عروقی ۵۵ درصد مرگ و میرهای کشوربه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ ایرج خدادادی در نشست خبری به مناسبت هفته جهانی غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: روز جهانی غذا مصادف با 24 مهرماه در سطح جهان به عنوان جشن دنبال می‌شود اما به دلیل تقارن این روز با ایام سوگواری امام حسین(ع) در ایران برنامه‌های آن در حاشیه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در دومین جمعه از ماه اکتبر روز جهانی تخم مرغ نیز وجود دارد، افزود: این روز نیز به دلیل ارتباط این ماده غذایی پروتئینی با زندگی مردم به عنوان یک وعده غذایی، طراحی شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان یادآور شد: آنچه حائز اهمیت است روز جهانی غذاست که در همدان به دلیل برخی مراسم‌های تهران، در روز 24 مهرماه امسال برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سه‌ چهارم جمعیت جهان در تولید غذا مشارکت دارند، اما با این همه یک میلیارد نفر از جمعیت جهان از گرسنگی رنج می‌برند، گفت: این نقص در تمام کشورهای جهان دیده می‌شود اما در قاره آفریقا مشهودتر است.

خدادادی با اشاره به شعار جهانی روز غذا در دنیا ادامه داد: شعار جهانی امسال با عنوان «آب و هوا تغییر می‌کند پس تولید غذا و شرایط کشاورزی نیز باید تغییر کند» است و باید همه مسؤولان در روز جهانی غذا دور هم جمع شده و تدابیر لازم را بیندیشند تا نیازهای جهانی در این زمینه تأمین شود.

وی با بیان اینکه موضوع مهم غذا دو مفهوم مستقل شامل «امنیت و ایمنی» مواد غذایی را در خود جای داده است، خاطرنشان کرد: این دو مفهوم تا جایی اهمیت دارد که شورای عالی امنیت غذایی با حضور نیمی از دولت و در استان‌ها و شهرستان‌ها نیز کارگروه غذا و دارو به دبیری خود استانداران به دلیل حساسیت موضوع تشکیل شده و نشان از اهمیت بالای آن دارد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص امنیت غذایی تصریح کرد: امنیت به معنای آن است که به اندازه کافی غذا در جهان وجود داشته باشد در حالی که بیش از یک میلیارد نفر گرسنه در جهان داریم و اگر کمبود ویتامین‌ها و انرژی را در نظر بگیریم بیش از 2 میلیارد نفر در جهان گرسنه وجود دارد.

وی با بیان اینکه باید به غذای مصرفی مردم به عنوان دارو هم در بحث ایمنی غذا نگاه شود، افزود: به همین منظور استفاده از الگوهای غذایی معنا پیدا می‌کند چرا که گسترش برخی بیماری‌های غیرواگیری در جهان، در مقوله تغذیه ناسالم اتفاق می‌افتد.

خدادادی بیان کرد: اگر مرگ و میرهای ناشی از تصادفات ترافیکی را کنار بگذاریم امروزه 55 درصد از مرگ و میرهایی که در کشور اتفاق می‌افتد به دلیل بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌هاست که از تغذیه ناسالم به وجود آمده و از بسیاری این بیماری‌ها با الگوی صحیح غذایی می‌توان پیشگیری کرد.

انتهای پیام/ د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.